dania mięsne - 13801 przepisów (strona:553/921)

Kacze udka confit z sosem pomarańczowym 126

stara tradycja , można w ten sposób przyrządzać wiele gatunków ze znakomitym efektem . Sos pomarańczowy to równie genialny element dania , podkreśla smak mięsa , cytrusowe nuty nadają daniu lekkości . To już nie tłusty ptak , to lekka aromatyczna poezja mięsna No dobra , a tak poważnie , po naszemu ” palce lizać i tyle ” Dodatkowo brzmi to wszystko i wygląda

Ogrodnik w podróży
Grillowane żeberka w miodzie 116

Pyszne glazurowane żeberka w pysznej, słodkawej marynacie z mnóstwem aromatycznych przypraw, miodem i odrobina sosu pomidorowego. Idealne danie grillowe dla miłośników solidnego kawałka mięsa.   Składniki: 1,5 kg „mięsnych” żeberek marynata: 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu pomidorowego lub zmiksowanego i zredukowanego pelatti 2 łyżki octu winnego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju sól, czarny pieprz, ostra papryka

Pyry na Gaz
CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 179

CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM Cannelloni to makaron o kształcie dużych rurek. Rurki wypełnia się przeróżnym farszem. Głównie mięsnym. Z takiego makaronu może wyjść bardzo smaczna a'la zapiekanka. Danie jest bardzo syte, pożywne i zasmakuje każdemu.  PRZEPIS makaron cannelloni 1 op. mięso mielone 0.5 kg. pieczarki 6-7 szt. cebula 1 szt. czosnek

Kuchnia Paulettes
Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym 176

Witajcie :) Dziś kolejna propozycja na obiad. Od pewnego czasu chodziło za mną spaghetti, aż postanowiłam zrobić! Przepyszny pomidorowo-mięsny sos polany na makaron, szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu danie, a zarazem przepyszne! Zapraszam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie akurat była łopatka wieprzowa) 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki

Gotuj z Mąką
Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 166

Pyszne, wegetariańskie danie na obiad. W wersji dla mięsożerców klopsy sojowe można zastąpić mięsnymi. Składniki: Klopsiki: 250 g soi jajko sól, pieprz, papryka ostra, czosnek bułka tarta Składniki na bigos: 250 g pieczarek 4 średnie cebule 4-5 kawałków papryki konserwowej 4-5 ogórków konserwowych pół szklanki ketchupu pół szklanki wody zioła prowansalskie, oregano, bazylia sól, pieprz Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki w sosie beszamelowym 160

bardzo dobre, a rodzinka była zachwycona i bardzo szybko zniknęły. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 100 g masła 100 ml oliwy 100 bulionu mięsnego 500 g chudej mielonej wołowiny 200 g ryżu mieszanego (ja dałam paraboliczny z dzikim) 1 jajo 4 łyżki tartego parmezanu sól pieprz Sos beszamel 50 g mąki 50 g masła 500 ml mleka gałka

Pysznie & Pięknie
Ziemniaczane pulpeciki 124

zewnątrz chrupiąca skórkę, a w środku gorące, delikatne i rozpływające się w ustach ziemniaki. To proste i tanie danie, które można zjeść solo, ale pasuje również w zestawieniu z mięsnymi propozycjami. Najlepiej wypróbujcie i przekonajcie się sami! Do przygotowania ok 15 pulpecików potrzebujemy: – ok. 500 g ugotowanych ziemniaków (możecie kupić na platformie LokalnyRolnik.pl tutaj ) – ok. 100 g mąki

Szybko Tanio Smacznie
PLACKI TACOS 148

Tacos to placki kukurydziane wywodzące się z kuchni meksykańskiej. To proste danie, które składa się z placków wypełnionych farszem. Farsz jest dowolny, mięsny, warzywny a do tego podane są pyszne sosy.  Polecam przepis na tacos

Kulinarne Fantazje Marioli
Bigos z cukinii 74

zrobić w wersji bezmięsnej, można dodać paprykę lub niemal każde inne ulubione warzywo. Cukinia sama w sobie jest bardzo nisko kaloryczna, dlatego wszelkie dania z nią w roli głównej, o ile nie przesadzimy z mięsnymi, tłustymi dodatkami, będą lekkie i zdrowe. Do przygotowania około 4 solidnych porcji potrzebujemy: 4 średnich, młodych cukinii, około 1 kg- dużo, ale cukinia

Pichceniomania
ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANYM SZPINAKIEM I WĘDZONĄ MAKRELĄ 230

szpinakiem,  brokułami i puree ziemniaczanym smakuje wyśmienicie. Makrelę zazwyczaj wykorzystuje się w pastach kanapkowych,  ale dodana do zapiekanki idealnie zastąpi składnik mięsny. Kremowe puree ziemniaczane i świeże liście szpinaku wzbogacą smak naszego dania. Polecam! Składniki: około 0,5 kg. ziemniaków około 0,5 szklanki mleka 1 łyżka masła około 250 g. liści świeżego szpinaku dowolna ilość

potrawyregionalne
prawdziwki w sosie śmietanowym... 138

przyprawę w płynie, gęstą śmietanę i na średnim ogniu doprowadzić mieszając do zagęstnienia sosu przez odparowanie wody sos jest pysznie aromatyczny jako samodzielne danie do makaronu, kaszy, ziemniaków, do placków ziemniaczanych czy potraw różnych mięsnych............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowa potrawka z makaronem orzo i kruszonką z wędzonego tofu 156

końca jestem do nich przekonana; zdecydowanie lepsze będą obrane ze skórki i pokrojone świeże pomidory lub domowy przecier. To aromatyczne warzywne danie jest rozgrzewające i bardzo sycące, a wędzona kruszonka sprawia wrażenie mięsnego dodatku, choć z mięsem nie ma nic wspólnego. Składniki: 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 1 średnia cebula około 150g mrożonej warzywnej mieszanki do zupy (dowolnej

Roślinna - blog wegański
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 133

przecież mam całe pudełko różnokolorowych papilotek. Postanowiłam mu dzisiaj zrobić niespodziankę i zrobiłam bardzo fajne i wyjątkowe babeczki. Babeczki ze spaghetti, pulpetami mięsnymi, sosem pomidorowym i parmezanem. Pycha! :-) Kto by pomyślał, że tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa, z kremem maślanym, czekoladką, dżemem truskawkowym i białą

Pora coś zjeść
Kura po cygańsku. 180

dodajemy jednak więcej udek, zależnie od tego na ile osób robimy drugie danie np. 4 udka, wkładamy do rosołu też więcej marchewki (będzie potrzebna jako dodatek do drugiego dania). 2. WYKONANIE: Lekko twarde udka wykładamy z rosołu i smażymy na maśle posypujemy tylko solą i pieprzem, wkrawamy drobno pokrojoną cebulę mięso podlewamy rosołem i smażymy do miękkości(...)marchewkę z rosołku kroimy w kostkę wkładamy do garnka z masłem klarowanym, doprawiamy solą, pieprzem i vegetą, dodajemy łyżkę mąki chwilę smażymy- gotowe. Danie podajemy na talerzach: porcja mięsa, marchewka i kluska z sosem mięsnym. Smacznego!  Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę. Umieszczę

Kuchnia Beaty
Żeberka papryką wędzone, w miodzie i chili pieczone. Pyszny mięsny obiad 203

Prędzej czy później przychodzi pora na pyszny, mięsny obiad. Dawno w mojej kuchni żeberek nie było. Kilka razy z rzędu przygotowywałam je w coli . Tym razem będzie odmiana. Też pieczone lecz po uprzednim zamarynowaniu w miodzie płynnym i aromatycznych przyprawach. Najlepszą z nich i zarazem najnowszym nabytkiem Kuchni po mojemu jest wędzona papryka prosto z Anglii. Zamówiliśmy ją u Teściowej(...)Podróżniczki. To super przyprawa, która pięknie wzbogaca smak dań różnego rodzaju. Zabawne, że w Anglii dostępna jest w byle markecie, a u nas trzeba się jej trochę naszukać. Czy doda smaku Waszym żeberkom? Sprawdźcie sami ;) Składniki: ok 70 dag chudych żeberek 2 łyżki miodu płynnego (np wielokwiatowego lub z mniszka) 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżka oliwy 1 średni

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania