dania mięsne - 13801 przepisów (strona:532/921)

Potrawka z kurczakiem, oliwkami i porem + film 170

Przedstawiam Wam dzisiaj danie na które skusi się zarówno amator nowości jak również miłośnik potraw mięsnych. Będzie to smaczna potrawka z kurczakiem oliwkami i porem w sosie śmietanowym. Danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, sycące i bardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami . składniki na 3 porcje 60 dag piersi z kurczaka garść czarnych

Smakowite Dania
Szybki obiad – makaron, sos serowy i mnóstwo pieprzu 114

makaronu. Osobiście wolę biały, serowy sos do makaronu. Dzieci lubią sos z pomidorów. Poza tym do makaronu świetnie pasuje sos grzybowy oraz sos mięsny . Wybór jest duży, więc nic dziwnego, że danie z makaronu w naszym domu pojawia się często i w różnych odsłonach. Dzisiaj zapraszam na szybki obiad , makaron z sosem serowym, szynką i grzybami. Sos serowy jest

codojedzenia
Kulki mięsne z jagnięciny 148

mięsa. W dzisiejszym blogu przygotowałam kulki mięsne z aromatycznymi przyprawami, które są doskonałą zagryzką imprezową dla mięsożerców. Podałam do nich mój ulubiony sos czosnkowy. Kulki mięsne, możecie również podać na ciepło do dania głównego, z ryżem lub makaronem w sosie pomidorowym lub grzybowym. Składniki: mięso mielone jagnięce 500 g, jajko 1 szt, kolendra mielona 2 łyżeczki, kmin rzymski(...)ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach cebulkę. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy bardzo dokładnie całą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z gotowej masy mięsnej formujemy w dłoniach małe kulki i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy z każdej ze stron na rumiany kolor. Usmażone kuleczki kładziemy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem

kulinarne odsłony pati
Kotleciki z wołowiny po tajsku 219

Dzisiaj mamy dla Was coś mięsnego i oczywiście bezglutenowego. To kotleciki z wołowiny po tajsku, które na pewno przypadną do gustu wielu sympatykom kuchni azjatyckiej :) Składniki

Kuchenne Wariacje
Klasyk nieco inaczej, czyli kotlet schabowy w marynacie musztardowo-majonezowej 104

Co zrobić, kiedy żar leje się z nieba? Najlepiej zrobić sobie wzmacniający i chłodny koktajl jarmużowy albo smoothie truskawkowe. To nasz sposób na upał i na

KulinarneImpresje.pl
RISOTTO Z WARZYWAMI 55

przepis na rodzinny, bezmięsny obiad. Kremowe, delikatne, aromatyczne i bardzo sycące. Danie to można przygotować z przeróżnymi, ulubionymi warzywami, a za każdym razem będzie smacznie. Proste i szybkie danie nie tylko na obiad, ale i też na kolację. Takie risotto to odmiana od tradycyjnych, mięsnych obiadów. Lubicie tego typu szybkie obiady, czy jednak wolicie tradycyjne dania

Zrób to smacznie
Papryka czerwona w kuchni 63

się z mięsami i warzywami. Oczywiście, odmian papryki jest znacznie więcej. Zwłaszcza ostry smak został dodatkowo skatalogowany na specjalnej skali, dzięki której dopasujesz odmianę do specyfiki przygotowywanego przez ciebie dania. Jak wykorzystać paprykę w kuchni? Papryka czerwona znajduje w kuchni bardzo szerokie zastosowanie. Możesz spożywać ją na surowo, jako dodatek do kanapek, przekąsek, składnik surówek, albo po obróbce(...)kuchni wegetariańskiej, w której stanowi ważny składnik past kanapkowych, sosów, zapiekanek. W ostatnich latach dużą popularnością cieszy się ajwar. Z pewnością każdy zna paprykę pieczoną faszerowaną mięsnymi lub ryżowymi nadzieniami. Ciekawym i smacznym daniem jest makaron w sosie pomidorowo-paprykowym, tarta z warzywami czy zapiekanka ziemniaczana z papryką. Artykuł sponsorowany Artykuł Papryka czerwona w kuchni pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kartacze 199

Kartacze to bardzo popularne danie na Podlasiu, wykonane z ziemniaków i mięsnego farszu. Darzę go dużym sentymentem, gdyż jest to smak mego dzieciństwa. Doskonale pamiętam te szare kule serwowane przez moją babcię, okraszone skwarkami z cebulką i zalane gorącym wywarem po ich gotowaniu. Niech Was nie zraża ich kolor, taki ma być, gdyż przygotowuje się je z 3 części(...)surowych i 1 gotowanych ziemniaków, to na pewno będą jaśniejsze, ale i smak również będzie zbliżony bardziej do pyz, a nie taki smak kartacza zapamiętany przeze mnie z dzieciństwa. Danie jest nieco pracochłonne, ale warto poświęcić trochę czasu by w efekcie końcowym cieszyć się ich smakiem. Proponuję pracę podzielić na dwa dni. Wieczorem obrać i ugotować część ziemniaków

Kuchcik gotuje
Włoski gulasz spezzatino z cielęciny 123

czas leci! Pamiętam ten gulasz z cielęciny będąc kilka lat temu we Włoszech . Gulasz spezzatino to gulasz z cielęciny i fasolki szparagowej. Jak każdy mięsny gulasz tak i gulasz spezzatino to idealne danie na obiad. Zazwyczaj gotuję obiady na dwa dni, a przynajmniej tyle aby resztki starczyły na lunch do pracy. Bardzo lubię cielęcinę. Ta gotowana w warzywach(...)sosie własnym i ziemniaczane, puszyste puree. Gulasz to praktyczne danie, sos i mięso w jednym. Gulasz spezzatino 4 porcje Składniki: 500 g podudzia z cielęciny bez kości 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 nacie selera 1 łyżka pomidorowego przecieru 1 liść laurowy 2 łyżki masła 250 ml mięsnego bulionu 100 ml białego wina wytrawnego sól i pieprz

codojedzenia
Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem, kaszą gryczaną i sardynkami 190

/zaparzyć i już można formować gołąbki. Nadzienie do kupy składa się naprawdę w kilka chwil – jest przepyszne. Tłusta, wędzona ryba genialnie podbija w tym daniu smak umami! Umami to głęboki smak mięsny, nazywany ‘rosołowym’ – zostawia uczucie lepkiej tłustości, a receptorom w mózgu przekazuje krótką informację – ‘to jest dobre, to jest zdrowe, to jest treściwe’. Często unikany(...)łbów i ości. Jeśli nie jesteście pewni czy taka opcja Wam zasmakuje spróbujcie najpierw dodać tylko 50g ryby. Jeśli po pierwszym razie gołąbki przypadną Wam do gustu, śmiało dajcie więcej. Gotujemy na sypko kaszę gryczaną, studzimy i dodajemy do miski z mięsem– do tych gołąbków dużo bardziej pasuje jasna kasza, niepalona. Nie ma tak mocnego zapachu, ma lekko orzechowy smak

Karo in the Kitchen
Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac 82

Gulasz mięsny Gulasz mięsny, czyli Čobanac z Chorwacji a dokładnie z regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na równinach slawońskich, a jego(...)zrobić fantastyczne kluseczki, po zrobieniu wszystkich, gotuj z 10 minut i zjadaj.  Jeśli spodobał Ci się mój przepis, proszę, daj mi znać w komentarzu o tym, będzie mi bardzo miło. To nie jedyne danie z Chorwacji , które znajdziesz na mojej stronie, na którą Cię Zapraszam. Moją pasją jest kuchnia świata, domowa, tradycyjna, historia jej powstania. Więc jeśli jesteś

RafalCook
Menu na tydzień: 5 obiadów za 90 zł 118

same, lub podobne składniki łączyć w różne dania. Tym razem wspólnym składnikiem trzech dań była kasza gryczana a także sos pomidorowy (marinara), który wzbogacił dwa inne dania. Poza tym jedną połowę kalafiora upiekliśmy jako składnik spaghetti, a druga trafiła w charakterze dodatku do polędwiczek z brzoskwiniami. Gotowanie w niedzielę pięciu zestawów, a właściwie sześciu(...)przepis. Burgery z boczniaków, kaszy gryczanej i czerwonej fasoli to danie, obok którego nie można przejść obojętnie. Kto kocha mięsne burgery, pokocha również ich wegetariańską wersję. Zobacz przepis Środa: Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami Nie wiemy jak Wy, ale my uwielbiamy brzoskwinie, dlatego dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/sma

Niedzielny kucharz
Ziemniaki faszerowane serem feta 158

być nudne. :-) Zrobienie ich wymaga nieco więcej zachodu niż w przypadku zwykłych ziemniaków z wody, ale naprawdę warto. W tej formie można podać je do mięsnego obiadu, ale równie dobrze mogą stanowić samodzielne danie. Kubek maślanki będzie dla nich świetnym uzupełnieniem.  12 średniej wielkości ziemniaków  1/2 kostki sera feta 1 pęczek koperku  3 gałązki szczypiorku

Szefowa kuchni
Pierogi z mąki pełnoziarnistej 226

odsmażyć lub wrzucić do gotującej się wody na parę minut (chociaż u mnie zjedliśmy wszystkie na raz😉 ). Nadal są przepyszne!   ============================================================   Farsz mięsny: Ugotowane mięso z kurczaka Cebula (do smaku – ja dałam 2 średnie na 400g kurczaka) Olej kokosowy Sól, pieprz Opcjonalnie: czosnek Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Ugotowane mięso z kurczaka rwiemy

Jak gotować i nie zwariować

Proponowane wyszukiwania