duże zainteresowanie nim z Waszej strony. Tutaj też pragnę przełamać myślenie, że zupa chińska to zupa z proszku, które jest bardzo mylne. W domowych warunkach można ugotować pyszne i aromatyczne danie, które nie ma nic wspólnego z proszkowaną saszetką. Wystarczy tylko trochę bulionu, kurczaka i warzyw, a wychodzi syta zupa, która na pewno zadowoli tych, którym się znudziły się
Fabryka pomysłówPolski kurczak w chińskim wydaniu Składniki kurczak (ok 1,5 kg) 900 ml bulionu z kurczaka szklanka sosu sojowego jasnego szklanka sosu sojowego ciemnego szklanka wina
R'n'G KitchenIdąc tym tropem, postanowiliśmy wykorzystać rosół z poprzedniego dnia, jako bazę do stworzenia rosołu orientalnego. Dodatek do zupy stanowiły pierożki nadziane mięsem z podudzi kurczaka. W tym daniu chcieliśmy zawrzeć nasze ulubione smaki kuchni chińskiej. Finalnie wyszło przepysznie. Do ugotowania rosołu wykorzystaliśmy m.in. podudzia z kurczaka, które posłużyły, jako farsz do pierożków. ZUPA: PIEROŻKI: ok. 1 l rosołu
Kuchnia od dwojgawietnamskiej każde z nas ma swoje ulubione dania. Mój Mąż zamawia(ł) zawsze "kurczaka specjalnego po chińsku", czyli kąski z piersi w chrupiącej panierce z sosem sojowo - warzywnym, stąd tytuł wpisu. Ja z kolei mam kilka dań - pewniaków. Ogólnie uwielbiam kuchnie chińską, wietnamską i japońską - generalnie wszelkie orientalne smaki są mi bliskie. I choć moja wiedza(...)przygotować. Mężowi jego ulubiony ciemny sos, sobie też jeden z ulubionych - czosnkowy, a dla Niunia neutralny - warzywny. Oto przepis na moją, spolszczoną wersję ulubionych chińskich dań: Składniki (na trzy sosy): opakowanie mrożonych warzyw chińskich (w wersji dla ambitnych - warzywa świeże posiekane w paski) kilka różyczek kalafiora mrożonego parę strąków fasolki szparagowej żółtej kilka strąków mrożonej fasoli zielonej typu mamut
Kuchnia po mojemuKolorowe danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pierś z kurczaka, brokuły, orzeszki ziemne, papryka i ryż. Bardzo łatwe do wykonania i trochę pikantne. Smacznego! Składniki: 1 pierś
Pasja Smakudanie zawsze ratuje mnie, gdy nie mam czasu lub pomysłu na wymyślanie obiadu :) Nie dość, że szybki, to jeszcze pyszny i zdrowy obiad na dodatek :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja ok.435 kcal) 3 woreczki brązowego ryżu 1 łyżeczka kurkumy 1 cebula 500 g piersi z kurczaka 500 g mrożonej mieszanki warzyw po chińsku 3 łyżki sosu sojowego
Moje Kuchenne RewelacjeAromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne
BullioN a obiad s zybka " c hińszczyzna" to zawsze dobry pomysł ! Poniżej moja propozycja na kurczaka Gong Bao. Zapraszam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldN a obiad s zybka " c hińszczyzna" to zawsze dobry pomysł ! Poniżej moja propozycja na kurczaka Gong Bao. Zapraszam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldszklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 1 cebula 1 słoik kiełków soi w zalewie przyprawa do dań chińskich sos sojowy ocet ryżowy curry … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem po azjatycku
czarrna od kuchnipotem smażyć jakieś 10 minut, jednocześnie gotując ryż lub makaron i gotowe. Dla mnie bomba. Kurczak po syczuańsku to danie ostre za sprawą tytułowego pieprzu i papryczki chilli. Kuchnia syczuańska słynie ze swojej pikantności. Charakterystyczna dla niej jest również słoność przygotowywanych dań. Wynika to głównie z faktu, że klimat tego regionu jest wilgotny i upalny, tym samym trzeba(...)przepis Wam się przyda. Dla mnie to chiński klasyk, który może nas uratować w godzinie głodu. W ostateczności nie trzeba marynować długo mięsa tylko wstawić w marynacie na 15 minut do lodówki, podczas gdy będziemy przygotowywać resztę składników. Wtedy danie spokojnie zrobicie w 30 minut. Polecam! Składniki 0,5kg piersi kurczaka pokrojonego w kawałki na jeden kęs marynata
W kuchni wieczoremTo danie inspirowane kuchnią chińską jest bajecznie szybkie w przygotowaniu. Obiecuję że przy jego przygotowaniu się nie napracujecie a całość nie zajmie Wam więcej niż
Pyry na GazTo danie inspirowane kuchnią chińską jest bajecznie szybkie w przygotowaniu. Obiecuję, ze przy jego przygotowaniu się nie napracujecie a całość zajmie nam nie więcej niż
Pyry na Gazprzyprawę do potraw chińskich - dokładnie wymieszać i dusić 2-3 minuty. Sos zagęścić rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, skrobią ziemniaczaną. Danie doprawić do smaku sosem sojowych, chili, sokiem z limonki i syropem trzcinowym. Kurczaka na sposób chiński podawać z ugotowanym ryżem basmati lub makaronem chińskim. Smacznego
kolorowotorcikowoUlubione danie moich dzieci, czyli kurczak w kokosowym cieście. Smakuje dokładnie tak jak w budkach z chińskim Fast foodem. Nie jest to z pewnością danie light, ale raz na jakiś czas można przecież zaszaleć. Łatwy w przygotowaniu i nie spędzisz w kuchni długich godzin. Do dzieła! Składniki: 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka mąki pszennej
Wielki apetyt