Pyszna i nadzwyczaj aromatyczna propozycja dla ludzi nie lubiących dużej ilości składników ,ale lubiąca z kolei odważnie łączyć nowe smaki i ciekawe zapachy. Przepis nad zwyczaj
Z Kuchni Do KuchniPierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w
Moja DelicjaJaglane hamburgery są przepisem, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Bo kto nie lubi „zdrowych fast-foodów”? Jeśli zależy Ci na tym, aby
Via GustoZapiekanka pasterska to świetny sposób na urozmaicenie sobie tradycyjnych obiadów i przemycenie dzieciom warzyw w łatwej do zaakceptowania dla nich formie. Tradycyjna zapiekanka pasterska składa się
Dieta bez mlekaUwielbiam orientalne smaki a w szczególności kuchnię hinduską. Energetyczne i rozgrzewające a niekoniecznie ostre połączenia przypraw w garam masala sprawiają, że moje podniebienie szaleje. To
Ze smakiem bez glutenuDo niedawna rukolę jadałam tylko w sałatkach. Okazuje się, że pasuje również do makaronów na ciepło. :-) W tym wydaniu szczególnie mi smakuje, dziś prezentuję więc makaron
Szefowa kuchniPyzy to idealna propozycja obiadowa. Okraszone skwarkami z boczku smakują wybornie. SKŁADNIKI: Farsz : 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, oliwa
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 3 łyżki oleju 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku słoiczek przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów w puszcze lub przecier w kartoniku trochę
W kuchni bez szafekklik ) i zgodnie z sugestią autorki zrezygnowałam ze śmietany. Porcja dla 4-5 głodnych osób ;) Składniki: ok 1 kg karkówki bez kości ( u mnie wyszło 10 mniejszych kawałków) 500 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 4 cebule (dałam dwie czerwone i dwie białe) przyprawa do karkówki* sól, pieprz, majeranek. słodka papryka olej żółty ser (opcjonalnie) * nie miałam, użyłam(...)będą lekko miękkie. W naczyniu żaroodpornym wykładamy na spód połowę pieczarek. Na to układamy podsmażone mięso i przykrywamy cebulą z papryką. Na wierzch kładziemy resztę pieczarek. Wierzch polewamy bulionem (około pół szklanki). Jeśli ktoś ma ochotę może w tym momencie posypać wierzch dania startym żółtym serem :) Mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy 45 minut
My simple kitchenmyśleć o przerwaniu blogowania! Jesteś wzorem i inspiracją (założę się, że nie tylko moją...) pamiętaj o tym! :) Składniki (nieco zmodyfikowane i na 2 osoby): 250 g mięsa kurczaka z udek i podudzi bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki 2-3cm 200 g małych ziemniaków 1 łodyga trawy cytrynowej 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki czerwonej tajskiej(...)kilka łyżek wody 2-3 łyżki soku z limonki lub cytryny (dałam od siebie) garść świeżych liści kolendry (i bazylii tajskiej - dałam od siebie) 1 duże czerwone chili pokrojone na cienkie paseczki 1. Rozgrzać mocno olej na patelni, podsmażyć pastę curry przez 2 minuty, mieszając. Wrzucić ziemniaki i mięso, podsmażać i mieszać tak długo, aż pasta pokryje dokładnie ziemniaki
Kuchnia Prezydentowejżelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka pietruszki czosnek pieprz syrop karmelowy maltodekstryna barwnik: karoteny Może zawierać seler. Marka Knorr Cechy 1 bulionetka na 400 g mięsa doskonały smak leży w naszej naturze bez: konserwantów, sztucznych barwników, glutaminianu sodu długo gotowana na wolnym ogniu Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion drobiowy Pozostałe informacje 1 porcja** zawiera: 65 kJ 15 kcal(...)też bezpośrednio do dania. "Bulionetka do duszonych mięs Knorr jest doskonałym sposobem na wydobycie prawdziwie głębokiego, mięsnego smaku dania. Stanowi niezawodną bazę do gulaszów. Polecam wypróbowanie działania Bulionetki w moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego
ClauditteMissCookingżelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka pietruszki czosnek pieprz syrop karmelowy maltodekstryna barwnik: karoteny Może zawierać seler. Marka Knorr Cechy 1 bulionetka na 400 g mięsa doskonały smak leży w naszej naturze bez: konserwantów, sztucznych barwników, glutaminianu sodu długo gotowana na wolnym ogniu Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion drobiowy Pozostałe informacje 1 porcja** zawiera: 65 kJ 15 kcal(...)też bezpośrednio do dania. "Bulionetka do duszonych mięs Knorr jest doskonałym sposobem na wydobycie prawdziwie głębokiego, mięsnego smaku dania. Stanowi niezawodną bazę do gulaszów. Polecam wypróbowanie działania Bulionetki w moich przepisach na Duszoną wołowinę z ciemnym piwem Guinness oraz Wołowinę duszoną. W swojej kuchni dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego
ClauditteMissCookingzacząć przygotowywać dania kuchni indyjskiej należy najpierw zaopatrzyć się w kilka podstawowych przypraw bez których potrawy te po prostu nie mogą się obejść. Dlatego też przed przystąpieniem do gotowania, warto przejrzeć trochę przepisów i zakupić najczęściej powtarzające się przyprawy, dzięki którym dania te są tak kolorowe i aromatyczne. podwójna pierś z kurczaka 1 duża(...)czarnuszkę, wszystko dobrze wymieszać i smażyć aż cebula lekko zbrązowieje. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Dodać pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka i smażyć przez kilka minut aż mięso będzie białe. Wlać pomidory, dodać pokrojone w kostkę mango i paprykę - dusić aż sos nieco odparuje. Pod koniec gotowania wsypać świeżą kolendrę, doparwić do smaku solą i pieprzem. Podawać natychmiast. Najlepiej
Codzienne GotowanieMoje chłopaki uwielbiają makarony , szczególnie z kremowymi sosami . Dodatek kurczaka jest także niezwykle pożądanym przez nich składnikiem . Zresztą większość ludzi kocha makarony . Wiadomo proste i pyszne dania zawsze mają wzięcie bez względu na porę roku czy dnia Składniki : 1 opakowanie makaronu ( dowolnego kształtu ) 2 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 1/2 małej cukinii garść mrożonego zielonego groszku(...)smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Podsmażamy na maśle jak zmięknie dodajemy krojoną pierś z kurczaka , wyciśnięty praską czosnek , gałkę muszkatołową ,sól do smaku . Przesmażamy chwilę , aż mięso się zetnie . Następnie dokładamy pociętą w plasterki cukinię , mrożony groszek ( bez rozmrażania ) , mieszamy , dolewamy śmietanę . Dusimy co jakiś czas mieszając do momentu aż groszek i cukinia zmiękną a sos samoczynnie
Ogrodnik w podróży