zieleniny możecie robić z czym właściwie macie ochotę, dodatkowo modyfikując sosy. Róbcie, bo to samo zdrowie. Jutro też zrobię. Składniki: 1 sałata rzymska mini 1 czerwona cebula garść czerwonych porzeczek 50 g sera wędzonego 1 łyżeczka siemienia lnianego sok z połowy pomarańczy 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka musztardy sól pieprz (przepis na 2-3 porcje(...)siemię lniane. Do słoiczka wlewamy sok z pomarańczy, oliwę i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, zamykamy i energicznie mieszamy. Do sałatki dodajemy sos, mieszamy. Artykuł Sałatka z czerwoną porzeczką i serem wędzonym pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyUpały cały czas dokuczają, a ja mam dla Was orzeźwiający tort lodowy. Powstał na bazie śmietany i czerwonych porzeczek. Mega smaczne. Dekoracje ze śmietany można wykonać w dowolny sposób lub ułożyć na torcie cienką warstwę śmietany. Uwielbiam domowe lody bez żadnych dodatków chemii i ulepszaczy. Minimum pracy, maksimum smaku. Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 1/2 kg czerwonych porzeczek 1,5 szklanki cukru (lub według własnego smaku) 200 g śmietany kremówki do dekoracji 1 łyżka cukru pudru (lub według własnego smaku) Śmietanę 400 g ubić na sztywno. Porzeczki umieścić w rondelku , wsypać cukier i zagotować. Gotować aż cukier się rozpuści. Przelać przez sito rozgniatając owoce. Powstały sok odstawić do wystudzenia, a następnie wymieszać ze śmietaną
O kuchni z uczuciemprzydomowym sadzie, a mianowicie czerwone porzeczki. Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą ciasta i cukru pudru. Ciasto wychodzi orzeźwiające. Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia czerwone porzeczki cukier puder 1. Jajka ucieramy na gładką masę
la cucharaporzeczka już dojrzała na krzaczkach, więc pora ją wykorzystywać. Lubię ją w wypiekach ponieważ przełamuje słodki smak. Dzisiaj pyszne muffinki z porzeczką i chrupiącą kruszonką. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g cukru kokosowego ale-raj 2 duże jajka 170 ml oleju 200 g jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g migdałów w płatkach 1 szkl czerwonej porzeczki (po obraniu) Kruszonka: 100 g mąki pszennej 50 g masła 50 g cukru kokosowego Przygotowanie: w jednym naczyniu połączyć mokre składniki - jajka, olej, jogurt naturalny. W drugim naczyniu połączyć suche składniki - przesiana mąka, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, migdały. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Na końcu dodać umyte i obrane porzeczki
Ala piecze i gotujepuszystą, dobrze napowietrzoną masę. Cały czas ubijając dodajemy jogurt grecki, wlewamy 1 łyżkę oleju, a następnie dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną. Na samym końcu dodajemy czerwone porzeczki obtoczone delikatnie w mące pszennej, mieszamy delikatnie łyżką. Masę przekładamy na wyłożoną natłuszczonym krążkiem papieru do pieczenia patelnię (bez papieru też robiłam). Wyrównujemy powierzchnię i szczelnie przykrywamy patelnię pokrywką(...)zsuwamy na pokrywkę lub talerz i z powrotem surową częścią ciasta umieszczamy na patelni. Gdy ciasto jest gotowe, zsuwamy je na talerz i studzimy. Po ostudzeniu ciasto obkładamy czerwonymi porzeczkami i posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego! The post Ciasto z patelni appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięporzeczką i czekoladą stanowią dla nich dużą konkurencję. Słodycz kruchego ciasta i gorzkiej czekolady przełamana jest kwaskowatą, orzeźwiającą porzeczką. Polecam te letnie ciacha <3 POTRZEBUJEMY (na około 22-25 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko+ 1 żółtko 190 g masła ( w temp. pokojowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka aromatu waniliowego garść czerwonej porzeczki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Ucierając dodajemy jajko i żółtko, mąkę (przesianą) z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy. Gdy masa jest gęsta, wyjmujemy ciasto z miski i wyrabiamy ręcznie dodając pokruszoną na drobne kawałki czekoladę. Masę dzielimy na dwie części i z każdej formujemy wałek i grubości mniej więcej
WYSPA SZCZĘSLIWAoprószenia owoców 100g (1/2 szklanki) cukru 100g masła 2 łyżki domowego cukru z wanilią 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 (6g) łyżeczki proszku do pieczenia 200g czerwonych porzeczek cukier puder do oprószenia ciasta po upieczeniu Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - masło roztopić, ostudzić - porzeczki umyć i osuszyć - białka ubić na sztywną pianę
Smakołyki Berenikitrasę biegową. Dobra na przemyślenia. Na całą głowę przemyśleń. Szkoda tylko, że ów spacer trwał tak krótko... To już ostatni dzwonek aby przygotować jeszcze coś z czerwonymi porzeczkami (no chyba, że macie zapasy w zamrażalniku). Te kwaskowate owoce doskonale komponują się z pełnoziarnistymi wypiekami, stąd dzisiaj ciasto na bazie tej mąki. Oczywiście można użyć zwykłej mąki pszennej, ciasto również(...)szklanki mąki pełnoziarnistej 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju kilka krople aromatu waniliowego 40 dag czerwonych porzeczek Kruszonka: * 2 łyżki masła 3 łyżki cukru 5 łyżek mąki *składniki podałam "na oko", zawsze dosypuję tyle składników by kruszonka miała plastyczną formę. Porzeczki myjemy i obieramy. Składniki na kruszonkę
My simple kitchenPuszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiających porzeczek świetnie komponuje się z delikatną, słodką masą czekoladowo-waniliową ułożoną na chrupiącym ciasteczkowym spodzie. Składniki: Spód: 200g ciastek maszynkowych 170g kremu czekoladowego Masa czekoladowa: 2 opakowania serka czekoladowego 3 łyżeczki cukru pudru(...)150g śmietany 30% 45ml mleka 3 łyżeczki żelatyny Masa waniliowa: 350g serka homogenizowanego waniliowego 3 łyżeczki cukru pudru 150g śmietany 30% 45ml mleka 3 łyżeczki żelatyny Wierzch: 350g czerwonych porzeczek (mogą być mrożone) 1 galaretka o smaku owoców leśnych 250ml wrzątku Wykonanie: 1. Spód: ciastka zmiksować do postaci piasku, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód prostokątnej
Szalona Kuchnia EwelinyDrożdżowo-serowe mięciutkie bułeczki z orzeźwiającymi, kwaskowymi świeżymi czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek
Szalona Kuchnia EwelinyDrożdżowo-serowe mięciutkie bułeczki z orzeźwiającymi, kwaskowymi świeżymi czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na letni deser z sezonowymi owocami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 130g masła 50g drożdży 130ml mleka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 200g białego sera 1 żółtko 6 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 500g świeżych czerwonych porzeczek mleko do posmarowania bułeczek
Szalona Kuchnia Ewelinyzmieniłam zdanie i zamiast pysznościami na grilla częstuję Was letnim, orzeźwiającym ciastem o niebanalnej nazwie. W sumie najpierw była ona, a dopiero później ciasto :) Zapraszam Was na romans czerwonej porzeczki z leśną borówką. Skusicie się? Składniki: Na blaszkę kwadratową o boku 24cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki krupczatki 1 płaska(...)łyżeczka proszku do pieczenia Masa porzeczkowa: 250ml śmietanki 30% 200g cukru pudru 300g czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa (chyba że ktoś gdzieś znajdzie porzeczkową, lub inną zbliżoną kolorem) Galaretka borówkowa: 300g borówek leśnych 3 łyżki cukru kryształu 1 galaretka jagodowa Ponadto: 150g borówek leśnych 2 opakowania ciastek jagodowych (na wzór delicji) 100g białych mlecznych draży Sposób przygotowania: 1. Biszkopt
Kuchnia w czekoladzieSernik gotowany o dwóch smakach – śmietankowym i czekoladowym. Przełożony herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Na wierzchu znajduje się krem z czerwonych porzeczek, który wnosi owocowy i lekko kwaskowaty smak. SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego (wiaderko) 1/2 szklanki cukru 200 g masła 1/2 szklanki mleka 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń śmietankowy KREM PORZECZKOWY(...)porzeczki czerwonej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% DODATKOWO: bezy ok 200 g herbatników Formę o wymiarach 21 x 25 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki. Gotowy sernik będzie łatwiej wyjąć z formy. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. U mnie były to herbatniki
https:KKuchniaMniam