czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:63/165)

Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 137

składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek, w różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej, belgijskiej, gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi(...)termoobiegiem, przez około 3 godziny. Po upieczeniu formę wyjąć z piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przechowywać w puszce lub zamykanym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Frużelina porzeczkowa składniki: 250 g porzeczek czerwonych i czarnych, mogą być mrożone 2 łyżki cukru, do smaku 2 łyżki cukru, do smaku 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, namoczone w 2 łyżkach wody 1 łyżeczka mąki

moj przepis na
Muffinki porzeczkowe 124

Sezon na porzeczkę w pełni. W moim sadzie krzaczki w tym roku uginają się ku ziemi z naporu okrągłych czerwonych kuleczek.  Porzeczka jest jednym z tych owoców, które są niedoceniane przez ludzi, każdy wychwala truskawki czy czereśnie, podczas gdy czerwone kulki pozostają daleko w cieniu. Sprawcą tego faktu jest zapewne ich kwaśny smak, który niejednemu nie chce(...)łyżeczki sody 1/4 szklanki startej czekolady (użyłam gorzkiej, jednak lepsza byłaby mleczna, dałaby dodatkową słodycz) Składniki mokre 100 ml oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka Dodatkowo garść czerwonych porzeczek cukier puder na posypanie gotowych babeczek Sposób Składniki mokre i suche mieszamy osobno, następnie łączymy je na jednolitą masą. Do foremek nakładamy trochę ciasta, na to kilka porzeczek

Kuchenne aromaty
Deser z tapioki z mlekiem kokosowym i porzeczkami 150

przełamany smakiem kwaskowej porzeczki i limonki co sprawia że znajdzie wielu zwolenników Składniki: - 40 g tapioki - 400 ml mleka kokosowego - 180 ml mleka - 45 gr cukru - 120g czerwonych porzeczek - ½ limonki Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i zwykłe mleko, dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 minut na małym gazie. Następnie wsypujemy tapiokę i gotujemy kolejne 10 minut, potem cukier

Kuchenne Wariacje
Brownie z porzeczką 125

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Brownie z porzeczką: słodycz czekolady przełamana lekko kwaśną nutą czerwonej porzeczki. Przepis na deser idealny i oryginalny! Wypróbuj teraz The post Brownie z porzeczką appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Eton mess z truskawkami i czerwonymi porzeczkami 146

świeżości i owoców! Smakowało wspaniale!  Składniki: 200 g śmietanki kremówki, 50 g mascarpone, 2 - 3 łyżki cukru pudru,  beziki, 250 g truskawek + do dekoracji, 100 g czerwonych porzeczek + do dekoracji Śmietankę ubić razem z mascarpone, na koniec dodać cukier puder - ilość cukru zależy od słodkości owoców. Truskawki pokroić na małe kawałeczki, porzeczki rozgnieść widelcem, żeby puściły

Plate of Joy
Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym. 139

kwaśny i tak samo porzeczka, a moja była wyjątkowo kwaśna. Zróbcie koniecznie na upalne dni, doskonale Was orzeźwią. Zachęcam :) Składniki: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej  ) cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus. 2. Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny

Izabelawkuchni
Mus czekoladowy z porzeczkami 141

czekoladowy z czerwoną porzeczką to zdecydowanie szybki i smaczny deser :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Mus czekoladowy z porzeczkami 141

czekoladowy z czerwoną porzeczką to zdecydowanie szybki i smaczny deser :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tarta z owocami 185

mascarpone, 150 g śmietany kremówki, 2-3 łyżki cukru pudru, skórka starta z cytryny, pokruszone pistacje, 500 - 600 g świeżych owoców (u nas truskawki, maliny, borówki, czerwone porzeczki), świeże zioła (bazylia, tymianek) Foremkę o średnicy 20 cm wyłożyć ciastem francuskim, na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a ciasto obciążyć kuleczkami ceramicznymi lub fasolą. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Plate of Joy
Kruche ciasto z kwaśną porzeczką pod słodką bezą 196

Składniki: Spód: 1 kostka masła 2 żółtka 0,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki krupczatki Nadzienie: 1 kg czerwonych porzeczek 4 łyżki cukru 1 kisiel cytrynowy Beza: 2 białka 1 kubek cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na min 1 godzinę porzeczki oczyszczamy, zasypujemy cukrem

Luźna Kuchnia
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 168

sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki

Kuchnia co dnia
Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami 404

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt przełożony masą na jogurcie greckim z galaretką i czerwoną porzeczką. Ja użyłam mrożonych owoców, które zamroziłam w sezonie. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne. Przygotowałam je na majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie

Marta Gotuje
Lodowy torcik mocno porzeczkowy 170

tradycyjnej przygotowałam dla Was coś wyjątkowego, baaaaardzo porzeczkowego, orzeźwiającego i niezbyt słodkiego. Zapraszam Was na lodowy torcik mocno porzeczkowy z czerwoną i czarną porzeczką. " Składniki : 500 g czerwonych porzeczek 150 g cukru 2 łyżki żelatyny + 1/4 szklanki wody szklanka mleka 400  ml jogurtu Dodatkowo opakowanie biszkoptów 50 ml rozpuszczonego masła 1,5 szklanki czarnych porzeczek

Słodkie Przyjemności
Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy 204

chętnie poświęcam czas na robienie przetworów od kiedy zdałam sobie sprawę, że jest to inwestycja w moje i moich domowników zdrowie :) Składniki: 1 kg porzeczek czerwonych , 1 kg jeżyn , około 40 dkg cukru . Owoce umyć i dokładnie odsączyć z wody, oberwać szypułki. Zasypać cukrem i lekko ugnieść. Odstawić do lodówki do następnego dnia. Owoce

Codzienna kuchnia niecodzienna
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 157

pomarańcze, porzeczki i maliny, choć bardzo żałuję, że nie sięgnęłam po wiśnie i świeżą żurawinę - ciasto z pewnością by na tym zyskało. Do tego kandyzowane listki mięty, które pięknie się mienią w świetle choinkowych lampek - i do całkowitego błogostanu potrzeba już tylko mocnej, czarnej kawy... Jacyś chętni na taki zestaw...? Przepis znaleziony u Doroty . Bezowy wieniec z czerwonymi owocami(...)pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej krem: 400 ml śmietany kremówki (38%) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo: 1 czerwona pomarańcza czerwona porzeczka maliny mięta w cukrze: listki świeżej mięty 1 białko 3-4 łyżki drobnego cukru Białka ubić, pod koniec partiami dodając najpierw cukier, a następnie cukier puder. Na końcu dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze