Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt przełożony masą na jogurcie greckim z galaretką i czerwoną porzeczką. Ja użyłam mrożonych owoców, które zamroziłam w sezonie. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne. Przygotowałam je na majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie
Marta Gotujetradycyjnej przygotowałam dla Was coś wyjątkowego, baaaaardzo porzeczkowego, orzeźwiającego i niezbyt słodkiego. Zapraszam Was na lodowy torcik mocno porzeczkowy z czerwoną i czarną porzeczką. " Składniki : 500 g czerwonych porzeczek 150 g cukru 2 łyżki żelatyny + 1/4 szklanki wody szklanka mleka 400 ml jogurtu Dodatkowo opakowanie biszkoptów 50 ml rozpuszczonego masła 1,5 szklanki czarnych porzeczek
Słodkie Przyjemnościchętnie poświęcam czas na robienie przetworów od kiedy zdałam sobie sprawę, że jest to inwestycja w moje i moich domowników zdrowie :) Składniki: 1 kg porzeczek czerwonych , 1 kg jeżyn , około 40 dkg cukru . Owoce umyć i dokładnie odsączyć z wody, oberwać szypułki. Zasypać cukrem i lekko ugnieść. Odstawić do lodówki do następnego dnia. Owoce
Codzienna kuchnia niecodziennapomarańcze, porzeczki i maliny, choć bardzo żałuję, że nie sięgnęłam po wiśnie i świeżą żurawinę - ciasto z pewnością by na tym zyskało. Do tego kandyzowane listki mięty, które pięknie się mienią w świetle choinkowych lampek - i do całkowitego błogostanu potrzeba już tylko mocnej, czarnej kawy... Jacyś chętni na taki zestaw...? Przepis znaleziony u Doroty . Bezowy wieniec z czerwonymi owocami(...)pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej krem: 400 ml śmietany kremówki (38%) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo: 1 czerwona pomarańcza czerwona porzeczka maliny mięta w cukrze: listki świeżej mięty 1 białko 3-4 łyżki drobnego cukru Białka ubić, pod koniec partiami dodając najpierw cukier, a następnie cukier puder. Na końcu dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g malin dodatkowo: 250 g mascarpone, 250 g śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, świeże owoce - czerwone porzeczki, maliny, 50 g gorzkiej czekolady Maliny i porzeczki umyj i osusz. W małym garnuszku lub w mikrofalówce rozpuść tabliczkę czekolady i masło, następnie pozostaw do ostygnięcia. Dodaj jajka i całość
Plate of Joypyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldstudzić na kratce. Ps. Jeśli brzegi ciasta zbytnio się rumienia możemy je przykryć folią aluminiową. dodatkowo: 250 g świeżych truskawek, 200 g świeżych malin, 150 g świeżej czerwonej porzeczki, świeże listki mięty cukier puder Wystudzoną tartę dekorujemy owocami, listkami mięty i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy schłodzoną. Smacznego
Plate of JoySkładniki: 2 słoiczki selera konserwowego papryka czerwona 3 łodygi selera naciowego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 20 dag szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu
Czerwona Porzeczkazawartości 74% kakao 3 jajka 3 łyżki cukru pudru Królewskiego Bita śmietana: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Królewskiego Owocowa polewa: ½ szklanki czarnej lub czerwonej porzeczki ½ szklanki czerwonego agrestu 1 łyżka cukru białego Królewskiego 1 listek żelatyny Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia Świeże owoce porzeczki i agrestu do dekoracji Jak wykonać taki mus? Herbatę wsypać do moździerza
Wanilia i KardamonSkładniki: 7-8 łodyg selera naciowego 1 cebula czerwona 300g paluszków krabowych (surimi) puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżeczka musztardy
Czerwona Porzeczkaporcji 2 szklanki pełnoziarnistego ryżu pół szklanki orzechów włoskich 2 nektarynki pól szklanki czerwonych porzeczek 12 łyżeczek syropu czekoladowego (takiego do kawy) 5 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego 200 g naturalnego serka homogenizowanego szczypta soli Gotujemy ryż na sypko. Nektarynki kroimy w kostkę, orzechy kroimy na mniejsze cząstki. Serek mieszamy z masłem czekoladowo-orzechowym. Przygotowujemy 6 identycznych miseczek i układamy
Humanistka w kuchniużyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru trzcinowego szklanka mrożonych czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia Twaróg rozgnieść widelcem,dodać żółtka,cukier i proszek budyniowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą
Kolorowa kuchnia ElkiPrzyznam szczerze, że po latach zniechęcenia (ech, te dziecięce traumy) powróciłem do czerwonej porzeczki i powrót ten okazał się bardzo przyjemny. Smak dzieciństwa czyli porzeczki ucierane w szklance z cukrem przywodzi miłe wspomnienia… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcumusli Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1/2 łyżeczki masła 300 g mrożonej czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru musli Mixit Złocista jesień Wykonanie: Zamrożone porzeczki wrzucamy do małego rondelka, zasypujemy je cukrem i gotujemy na małym ognia do całkowitego rozmrożenia się owoców
Kulinarne przygody Gatity