czerwona kapusta gotowana - 1341 przepisów (strona:6/90)

KAPUSTA SALATKOWA 101

Kapustę grubo szatkujemy, marchew ścieramy na tarce z dużymi oczkami, cebulę kroimy w talarki, a paprykę w słomki - wszystkie warzywa układamy w dużym naczyniu. Krok 3. Ocet mieszamy z olejem, solą oraz cukrem - roztwór zagotowujemy i zalewamy nim warzywa . Krok 4. Całość gotujemy przez do 10 minut - pod koniec gotowania do warzyw można dodać pół łyżeczki mielonej, czerwonej, słodkiej

Moja Książka Kucharska
Kapusta czerwona zasmażana – kuchnia podkarpacka 206

czerwoną? Otóż ta również doskonale sprawdza się w tym wydaniu. Wiedzą o tym podkarpackie gospodynie z okolic Strzyżowa i gotują ją nie od dziś :) Polecam, bo to smaczny dodatek w ciekawym wydaniu. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 60 g słoniny 2 cebule 2 łyżki mąki sól, pieprz kwasek cytrynowy lub sok z cytryny cukier Kapusta czerwona zasmażana

Trzeci talerz
Surówka z czerwonej kapusty 157

Uwielbiam surówki z czerwonej kapusty. Takie są najlepsze do dań obiadowych mięsnych ale również rybnych. Surówka ta jest łatwa do wykonania i nie zajmuje za

Gotowanie Patki
Spaghetti chili con carne 107

soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta. Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty lub dowolnymi innymi. Można też podać nasze spaghetti z tartym twardym serem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ozory w sosie koperkowym 144

wrzucamy do koperkowego sosu. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut, żeby smaki się połączyły, na koniec dodajemy resztę posiekanego koperku, mieszamy i już nie gotujemy. Świetnym dodatkiem do ozorów w sosie koperkowym jest zasmażana czerwona kapusta. Smacznego! The post Ozory w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kolorowy wtorek :) 123

rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego. Ryż parboilet gotujemy z łyżeczką kurkumy, aby był pięknie żółty. Surówka : fasola czerwona kapusta pekińska pomidor zielona papryka oliwa z oliwek ocet balsamiczny Kapustę szatkujemy w drobne kawałki, pomidora kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Wszystko mieszamy

vegetanie
Barszcz ukraiński w polskiej wersji i "Pokój dla artysty" 170

zupy. Podaję tutaj swoją ulubioną bardzo esencjonalną, ciut zmodyfikowaną w porównaniu z klasyką. Barszcz zwykle gotuje się na rosole mięsnym, ja wolę wersję bezmięsną. Składniki (na 3 porcje): średni burak czerwony średni ziemniak 2 małe marchewki pietruszka korzeniowa kawałek selera kawałek kapusty (u mnie 2 liście) mała cebula liść laurowy suszony majeranek 2 łyżki białej fasoli z puszki (lepsza byłaby

Weekendy w domu i ogrodzie
GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM 345

rosołowe z lubczykiem - szczypta oregano - 1 łyżeczka lubczyku otartego - 1 łyżka koperku poszatkowanego Sposób przygotowania: Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą majeranku. Na patelni smażymy na oleju mięso mielone, przyprawione przyprawą "Kucharek", pieprzem czarnym mielonym oraz 2 łyżkami papryki czerwonej słodkiej. Dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Cebulę drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa(...)posypując 3 łyżkami cukru. W garnku gotujemy 2 woreczki ryżu. Miękką kapustę dokładnie odcedzamy. Do kapusty dodajemy ryż oraz podsmażone mięso z cebulą. Dodajemy 100g koncentratu pomidorowego i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. W garnku rozpuszczamy 2 kostki rosołowe, dodajemy 100g koncentratu pomidorowego, dodajemy szczyptę oregano oraz majeranku. Dodajemy 1 łyżkę poszatkowanego koperku oraz 1 łyżeczkę lubczyku otartego

Mentor Smaku
Zupa z fioletowych warzyw – a la barszcz ukraiński 190

cebulę a następnie posiekany czosnek. Zalej bulionem. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekana kapustę czerwoną. Buraki obierz (najlepiej ubrać do tego rękawiczki jednorazowe) i pokrój je w kostkę. Wrzuć do gotującej się zupy i gotuj około pół godziny aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Dodaj, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny oraz przyprawy. Podawaj z jogurtem naturalnym i zieloną

wysmienity
Zupa barszcz ukraiński 237

Zupa musi być." Czyżby coś sugerował:)? Składniki: - 3 buraki - 2 marchewki - 1 pietruszka - 2 ziemniaki - pół główki kapusty - 1 cebula - 30 dag czerwonej fasoli - 1,5 litra wywaru mięsnego - vegeta natur - śmietana - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób przygotowania: Do gotującego się wywaru wrzucamy umytą i pokrojoną w kostkę: marchewkę, pietruszkę, buraki, cebulę i ziemniaki.  Kapustę kroimy

Pan i Pani Smith w kuchni
KURCZAK PO CHIŃSKU ZE SMAŻONYM MAKARONEM RYŻOWYM 163

każdy. Do mojej wersji użyłam dużo warzyw ( nie różni się niczym niż te danie z restauracji ) takie jak papryka żółta, czerwona, zielona, marchew, cebula, brokuł, kapusta pekińska, a nawet pieczarki. Warzywa nie są gotowane, a podsmażane na oleju ryżowym, dzięki czemu są chrupkie, ale nie surowe. Kurczaka najlepiej zamarynować na co najmniej 2 godzinki, najlepiej(...)się przysmażą przekładamy do miski z mięsem. Na tej samej patelni smażymy papryki, brokuł, marchew i kapustę na odrobinie oleju. Kiedy warzywa zaczną się przypiekać wlewamy bulion i dodajemy kurczaka z pieczarkami ( te wszystkie czynności wykonujemy na wysokim gazie ). Bulion ze wszystkimi składnikami gotujemy ok. 5- 8 min. ( nie może cały odparować ). Makaron przygotowujemy według wskazówki na opakowaniu. Następnie

Kuchnia Paulettes
Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka 132

powodzeniem zastąpiła mi taki czy inny posiłek. Największa „magia” w jej przygotowaniu dotyczy czerwonej kapusty. Surowa jest twarda, więc musimy ją lekko podgotować we wrzątku z dodatkiem soli i octu. Ten ostatni jest oczywiście potrzebny, aby nadać kapuście koloru. Jednak nie gotujemy długo, co najwyżej 15 minut, tak aby pozostała jędrna i al dente. Poza tym przygotowanie sałatki sprowadza(...)świeżo mielony Instrukcje Z czerwonej kapusty usuwamy twardy głąb, ewentualnie też zewnętrzne liście jeśli nie wyglądają dobrze. Kroimy dość grubo w kostkę/paski (2-3cm). W międzyczasie zagotowujemy 1,5 litra wody z dodatkiem łyżeczki soli. Gdy zacznie wrzeć, dolewamy również 2-3 łyżki octu i wrzucamy kapustę. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut

Kulinarna Pokusa
Gołąbki tradycyjne – przepis mojej mamy 480

jestem osobą która stara się codziennie gotować coś innego. W tym przypadku – ten sam obiad przez 2 dni – z przyjemnością. Tak samo działa na mnie bigos Składniki: 1 kg mięsa mielonego 3 torebki ryżu 2 jajka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/3 łyżeczki pieprzu 1 cebula 1 duża kapusta 2 marchewki 1 pietruszka – korzeń(...)kostka rosołowa kawałek selera 2 łyżki śmietany 3 łyżki mąki   Do miski wrzucamy mięso, ugotowany ryż, jajka, sól, pieprz, czerwoną paprykę w proszku i startą na tarce cebulę. Mieszamy. W dużym garnku gotujemy wodę. Odkrawamy liście kapusty od korzenia, odcinamy liście. Wkładamy do wody, liście same odejdą gdy będą miękkie. W rondelku z wodą gotuję kostkę rosołową

MojaQchnia.pl
Uszka z kapustą i grzybami do barszczu czerwonego 984

Uszka z kapustą i grzybami najlepiej smakują, kiedy przygotowujemy je z domowej kapusty kiszonej i suszonych leśnych grzybów. Do takich uszek gotujemy barszcz czerwony czysty niezabielany, najlepiej na własnym zakwasie z czerwonych buraków . Taki barszcz z uszkami to tradycyjne danie wigilijne w wielu Polskich domach i zdrowy, smaczny posiłek na co dzień. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Surówka z gotowanej czerwonej kapusty 129

wspaniały dodatek do niedzielnego obiadu i nie tylko Składniki: 1/2 średniej główki kapusty czerwonej 2 średnie cebule ocet, sól, cukier Wykonanie:  Czerwoną kapustę szatkujemy na tarce i wrzucamy do garna z wodą. Gotujemy tak długo aż kapusta będzie miękka. Odcedzamy wodę i pozostawiamy aż ostygnie. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, ocet, sól, cukier. Gotowe :) Moja mama kazała

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania