wydawać się co najmniej dziwne, bo na pierwszy rzut oka składniki raczej się ze sobą nie zgrywają. Całe szczęście to tylko pozory, a całość jest naprawdę pyszna i mocno czekoladowa. Dodatkowo jest to bardzo odchudzona wersja, czyli prawdziwy raj dla wszystkich łakomczuchów. Tak przygotowany krem to doskonały dodatek do wafli ryżowych GoodFood. Nowy produkt firmy to dla mnie absolutny
peanutbuttermonsterorzechów włoskich - użyłam mielonych orzechów włoskich BackMit , 3 łyżki masła orzechowego , 1 łyżeczka cynamonu mielonego , 1 szklanka ekspandowanego amarantusa , 2/3 szklanki łuskanego słonecznika - użyłam Kresto , 2 jajka; dodatkowo: polewa czekoladowa , ziarna sezamu - użyłam Kresto . Mleko wraz z masłem i cukrem zagotować na niewielkim ogniu, dodać masło orzechowe i cynamon - wymieszać. Na suchej patelni uprażyć słonecznik, lekko przestudzić. Do miski wsypać
Codzienna kuchnia niecodziennabyły za święta bez mazurków. Cudownych, polskich, słodkich, kolorowych ciast. Dlatego już teraz warto sobie przygotować plan jakie mazurki podamy na świąteczny stół. Dzisiaj wam proponuje mega czekoladowy z dodatkiem słonego masła, chrupiących bezików i słodkiego karmelu. jest genialny. Podpatrzyłam go u Asi . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikChocohotopots to czekoladowy deser na ciepło, którego przygotowanie zajmie nam mniej niż 30 minut. Odsyłam Was do filmiku Nigelli Lawson na chocopots , gdzie możecie zobaczyć oryginalną recepturę na powyższy deser. Składniki na 2 porcje: 70 g masła 70 g gorzkiej czekolady 60 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1. W rondelku rozpuścić masło, następnie dodać
UgotowaćKolejny pomysł na wykorzystanie suchych wafli. Dzisiaj zapraszam Was na mleczne kanapki, czyli wafelki przełożone masą czekoladową i mleczną. Idealne do krojenia ... i podjadania. Przepis dodaje do akcji Jak ugryźć wafla . Składniki: 1 czubata szklanka mleka w proszku (niebieskiego) 1/4 szklanka cukru 1/4 szklanka mleka (zwykłego) 200 g masła 1 łyżka kakao 2 prostokątne wafle W rondelku podgrzać (zwykłe) mleko
Ugotowaćsmaków truskawek i Akcja lodowa 2014. Składniki: 500 g truskawek 400 g jogurtu naturalnego cukier puder do smaku sok z jednej połówki cytryny kilka listków mięty (ja użyłam mięty czekoladowej i pieprzowej) Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części. Następnie dodać cukier puder i sok z cytryny. Za pomocą blendera wszystko ze sobą zmiksować. Na sam koniec
UgotowaćBeza o smaku czekoladowym ze śmietaną i malinami - niebo w gębie. Najlepiej smakuje od razu po udekorowaniu. Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L) 12 dosyć sporych łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki gorzkiego kakao sok z połowy cytryny na krem 1 szklanka śmietany 30 % 1 łyżka cukru
UgotowaćPerfekcyjna konfitura wiśniowo-kakaowa. Gdy spróbowałam jej po raz pierwszy wydawało mi się, że pomyliłam słoiki i jem bułkę z kremem czekoladowym - jednak z każdym kęsem wiśnie stawały się coraz bardziej wyczuwalne. Przepis dodaje do dwóch akcji: W wiśniowym sadzie 2014 i Przetwory . Składniki: 1 kg wiśni (po wydrylowaniu uzyskałam 750 g wiśni wraz
UgotowaćDzisiaj przepis na błyskawiczne w przygotowaniu kulki owsiano-czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chce się Wam piec ciasta to przygotujcie poniższe słodkości. Najlepiej smakują, gdy są schłodzone. W smaku przypominają sklepowe bajaderki . Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika . Składniki dla 4 osób: 300 g płatków* 3-4 płaskie łyżki gorzkiego
Ugotowaćskondensowanego. W międzyczasie do garnka wlać wodę i postawić na nim aluminiową miskę. Gdy woda będzie wrzeć to do miski dodać rozdrobnioną czekoladę i 2 łyżki śmietany 30%. Masa czekoladowa musi być lekko rzadka i lśniąca. Z masy kokosowej formować małe kuleczki i od razu obtaczać w ciepłej czekoladzie. Przygotowane batoniki ułożyć na papierze do pieczenia i podawać dopiero wtedy
UgotowaćPieczone gruszki i jabłka to mój numer 1! Razem z cynamonem tworzą cudowne połączenie. Świetne samodzielnie jak i dodatek do np. czekoladowych deserów. Znudziły Ci się owoce na surowo? Pieczenie ich to świetna alternatywa :) Jeśli macie problemy z żółądkiem poczekajcie aż lekko wystygną. Składniki na 1 porcje: 2 małe gruszki lub 1 duża 4 łyżeczki miodu
CzarnawisienkaDzisiaj mam dla was przepis na Brownie czekoladowe z kremem na bazie mascarpone i masła orzechowego, w polewie karmelowej. Ciasto z pewnoscią można porównać z domową wersją Snikersów w większej postaci. Ja jestem miłośniczka tych batonów więc to ciacho jeszcze nie raz u mnie na stole zagości. A wy lubicie orzeszki ziemne? Składniki Ciasto brownie: 200 g gorzkiej czekolady
W kuchennej krainieŚwięta tuż, tuż więc najwyższy czas zacząć wybierać i testować przepisy na Wielkanocny stół :) Babka czekoladowa jest idealną propozycją dla wszystkich łasuchów, którzy cenią wilgotne, intensywne w smaku ciasta. Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu laikowi w kuchni. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania
Kolizje SmakówMój ulubiony sernik na kruchym czekoladowym spodzie w wersji wiosennej z dodatkiem malin. Jak dla mnie jeszcze smaczniejszy, taka mała odmiana. Uprościłam także procedury przygotowania. Nie ubijałam białek na sztywno, tylko roztrzepałam całe jajka, nie mroziłam także ciasta. Rozkruszyłam ciasto na kruszonkę do miski i tak schłodziłam w lodówce, przygotowałam go błyskawicznie. Wydłużyłam tylko trochę czas pieczenia, ze względu
Smaczne Zdrowenajbardziej lubiłaby jeść wielkanocną paschę. Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna pochodzenia północno-rosyjskiego. Zwykle bardzo słodka, podawana w postaci ściętej piramidki symbolizującej grób Jezusa. Poniżej moja propozycja słodkiego deseru. Czekoladowa Pascha Składniki: 0,7 kg zmielonego tłustego twarogu, dobrej jakości ½ opakowania Ptasiego Mleczka Wedel o smaku rajskiej wyspy (190 g) 6 żółtek 20 dag masła, w temperaturze pokojowej
Bon Appetit Małgorzaty