posypanej mąką tortownicy przekładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. W trakcie pieczenia ciasta, morele drobno kroimy i przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i kostki czekolady, całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy czekoladą a wierzch posypujemy suszonymi morelami
Smakowite DaniaCzekoladowe browne to wyśmienite ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i sporej ilości czekolady. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie. Miłośnicy czekolady będą nim zachwyceni. składniki na tortownicę 23 cm 100g orzechów włoskich 3 tabliczki gorzkiej czekolady 125 g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 2 szklanki
Smakowite Daniacały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta dekorujemy malinami. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki
Smakowite DaniaWitajcie! Dawno nie dodawałam żadnego ciasta, więc w końcu nadszedł czas na pyszne ciasto czekoladowe lub ewentualnie murzynka ;] Składniki na mała formę keksową: - 1 szklanka mąki - 1/3 kostki margaryny - 1/2 szklanki mleka - 3 łyżeczki kakao - 3 kostki czekolady mlecznej - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 jajka - szczypta soli Wykonanie: Roztapiamy margarynę
Tanio szybko zdrowoSerek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny
e-PrzepisyKulinarneStruclę zawijam w papier do pieczenia i układam na blaszce. Odstawiam do godzinę do wyrośnięcia. Następnie piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną struclę polewam lukrem lub polewą czekoladową
Tradycyjna kuchnia KasiPyszne, chrupiące, mocno czekoladowe :) Idealne na prezent. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4 łyżki brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 50 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM
My Culinary Artpostanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru mi jednak nie brakuje, ponieważ spożywam go razem z owocami i gorzką czekoladą :) Takie również są te placuszki. Bardzo czekoladowe, z kremowym, kokosowym dodatkiem i świeżym kiwi. W sam raz słodkie, przygotowane ze zdrowej mąki i dietetycznych składników. Bardzo polecam osobom, które - tak jak ja - nie mogą obejść się
Chocolate Muffin Blogdużego płomienia. Tak ma być! Efekt wizualny jest niesamowity. Tak przygotowanego ananasa grillujemy aż zbrązowieje a jego powierzchnia będzie błyszcząca. Oczywiście najlepiej smakuje podawany z lodami, posiekanymi orzechami, sosem czekoladowym itp. To jest extra deser na każdą okazję! Prosty, łatwy i szybki. Zabierając się za grillowanie deserów należy zwrócić uwagę na kilka istotnych rzeczy. Po pierwsze; jeśli chcemy grillować świeże
naRuszcieuniwersalność. Nadal się tego trzymam, ale muszę przyznać, że kolejne eksperymenty kulinarne nadal mnie zaskakują i okazuje się, że jaglanka znajduje w mojej kuchni coraz więcej zastosowań. Po przygotowaniu czekoladowego deseru ( KLIK ), urzekło mnie jej połączenie z bananem i tak narodził się pomysł na dzisiejszy omlet. Szczerze powiedziawszy- efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Omlet jest bardzo delikatny, puszysty i delikatnie
peanutbuttermonsterCiasteczka są MEGA czekoladowe. Kruche na zewnątrz i puszyste w środku. Z warzyw strączowych można wyczarować niezłe cuda. Jedno ogromniaste ciacho ma ok. 44 kcal! Idealne do porannej kawusi lub na wieczorne podjadanie. Na moim blogu umieściłam przepisy np. na babeczki z czerwonej fasoli i bezglutenowe ciasto z ciecierzycy . Składniki na 15 dużych ciastek: Puszka soczewicy gotowanej
CzarnawisienkaGruszki to chyba moje ulubione owoce. Najczęściej zjadam je tak po prostu, na surowo, bez kombinowania. Czasem jednak robię tartę >>klik lub piekę w cieście czekoladowym >>klik lub korzennym >>klik Gruszka wspaniale harmonizuje z mięsem, na przykład ze schabem >>klik Resztę przepisów na smakołyki z gruszkami możecie
Codzienna kuchnia niecodziennaNaleśniki, uwielbiane nie tylko przez dzieci. Z serem, dżemem, owocami, polane sosem czekoladowym czy podane z bitą śmietaną? Jakie są Wasze ulubione? Dzisiaj okazało się, że polubiłam naleśniki z serem jeszcze bardziej, bo dodałam do nich ulubione owoce i nie tylko. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem, kiwi i gruszką posypane słonecznikiem i kokosem Składniki: 500 ml mleka
Moja smaczna kuchniamaku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta
kuchcikownia