czekoladowe - 14235 przepisów (strona:663/949)

Sernik baileys 252

Sernik marzenie jak pisze autorka tego przepisu z bloga Caketime i zgadzam się z nią. Jest kremowy, delikatny, z ciasteczkowym spodem i czekoladowym rozpływającym się musem. Po prostu bajka. Wypróbujcie go koniecznie. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 135

wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki czekoladowe z bananami wg Pawła Małeckiego 164

Smakowite, czekoladowe i na dodatek z bananem - to musi być pyszny deser, jednym słowem: naleśnikowa uczta! Składniki: 2 jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy

kgwjanczewo
Cukrowe koraliki do dekoracji - zrób to sam 164

które znajdziemy na sklepowych półkach można zrobić samemu w domu. Na blogu pojawiły się dotąd wpisy o tym jak zrobić masę cukrową , czekoladę plastyczną , kolorowe posypki z cukru czy czekoladowe ażurki . Dziś pokażę Wam jak zrobić cukrowe koraliki do dekoracji babeczek czy tortów :) Do zrobienia koralików potrzebna będzie kolorowa masa cukrowa. Można ją zrobić samemu lub zdecydować się na kupioną

Ciastkozercy
Krem czekoladowy z avocado i chili 119

Jestem całym sercem fanką czekolady i kakao, w każdej postaci. Dlatego, gdy na jednym z wielu agregatorów zobaczyłam pomysł na krem czekoladowy na bazie avocado i kakao, postanowiłam spróbować. Żeby dodatkowo podkręcić smak, postanowiłam dodać trochę soli i chili, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Dzięki temu przepisowi nudne avocado podbije wiele serc, a dzięki temu zadba o serce

W poszukiwaniu inspiracji
Metrowiec 178

przepis na to wspaniałe ciasto Ciasto białe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju lub 1/2 kostki roztopionego masła Ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki tłuszczu Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 szklanka

Ciasteczkowy Potwór
Stefanka z herbatników 214

sztuki ciastek). Wierzch przykrywam pozostałymi herbatnikami i odstawiam do stężenia. Jeśli herbatniki nie przylegają ściśle do ścianek blaszki po prostu dokrawam kawałki, aby wyrównać braki. Czasem polewam polewą czekoladową,  a czasami nie. Róbcie jak uważacie za stosowne. Po około godzinie ciasto można podawać

Ciasteczkowy Potwór
Figowiec 189

wierzę, że przyda się na sylwestra lub jakąś inną okoliczność. Polecam Wam wspaniałe ciasto Siostry Anastazji. Jest przepyszne i elegancko wygląda, jak zwykle zresztą, wszystkie jej ciasta Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto figowe: 20 dag pokrojonych fig 20 dag rodzynek

Ciasteczkowy Potwór
Jogurtowiec 204

również bardzo mięciutkie i puszyste. W wersji bogatszej proponuję na wierzch galaretkę i owoce. Ale mi jakoś to nie pasowało:) Wolałam samo ciasto, a właściwie z polewą czekoladową:) Składniki: 2 jogurty naturalne po 200 ml 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 jajka 1 opakowanie proszku do pieczenia Wykonanie: Jogurty ubijam z cukrem, dodaję jajka i mąkę wymieszaną

Ciasteczkowy Potwór
Bezikowiec, czyli placek z bezami 128

zostało, a że dziś Dzień Kobiet to i ciasta nie może zabraknąć. Bezy były gotowe, ciasto upiekłam, masę ukręciłam, polewę ugotowałam i takie oto ciacho powstało:) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 12 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 3 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 szklanki mleka 1 szklanka

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka imbirowo-cytrynowe 178

Gorące zdejmuję z blachy i układam na talerzu, gdyż jak wystygnął mogą się rozkruszyć w palcach. Część ciasteczek zanurzałam w gorącej polewie czekoladowej, a część pozostawiłam białą. Składniki na polewę wrzucam do garnuszka i podgrzewam  mieszając. W gorącej polewie zanurzam ciasteczka do połowy i odstawiam by czekolada stężała

Ciasteczkowy Potwór
Babka wielkanocna ucierana z cytrynową nutą 131

wsypuję rodzynki, delikatnie przemieszam i przekładam do formy z kominkiem. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 45 min. Po upieczeniu wystudzoną babkę smaruję polewą czekoladową, której składniki podgrzewam na małym ogniu, aż połączą się ze sobą

Ciasteczkowy Potwór
Rafaello II 114

cała czekolada się rozpuści. Nie gotuję. zestawiam z ognia i studzę. Galaretkę wsypuje do szklanki i zalewam gorącą wodą. Mieszam do rozpuszczenia i odstawiam by wystygła. Do zimnej masy czekoladowej wsypuję ,, Śnieżki" i ubijam mikserem na najwyższych obrotach przez 10 min. gdy masa podwoi swoją objętość dolewam po łyżeczce zimną galaretkę nie przerywając ucierania. Wsypuję

Ciasteczkowy Potwór
Wafle z wiórkami kokosowymi i z biszkoptami 285

dodaję wiórki z otrębami. Wszystko gotuję przez 5-7 min.na najmniejszym palniku. Zestawiam i studzę. Masło ucieram dodając porcjami zimną masę z wiórkami i otrębami oraz krem czekoladowy. Doprawiam sokiem z cytryny by nie była zbyt słodka . Jeden wafel smaruję marmoladą, przykrywam drugim waflem, na to wykładam połowę masy z wiórkami, na wierzch układam biszkopty uprzednio namoczone

Ciasteczkowy Potwór
Cycki murzynki 192

grillu mogę na razie pomarzyć, więc siedzę w domu przy kawie i ciachu, które polecam z całego serca. Lekko wilgotne, makowo-białkowe z masą, moczonymi biszkoptami i polewą czekoladową:) Niebo w gębie:D Ciasto:  15 dag maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka

Ciasteczkowy Potwór