czekoladowe - 14235 przepisów (strona:653/949)

Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's 100

Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's Gdy moja córka pojechała na weekend do dziadków mogłam pozwolić sobie na ciasto dla dorosłych.Oto efekt moich eksperymentów. Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki prosku do pieczenia 1 szklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru

Wielki apetyt
Babeczki z kremem czekoladowym 182

Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 4 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka kropelki czekoladowe 250 g serka mascarpone 100ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Draże Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać jaja,cukier,olej i mleko.Wszystko dokładnie wymieszać.Napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości

Wielki apetyt
Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym podane z lodami czekoladowymi. 91

czekolady mlecznej 5 jaj 1 łyżka kakao (dobrej jakości) 180g cukru 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 4 jaja 2 łyżeczki kakao 120g cukru 2 łyżeczki żelatyny lody czekoladowe kostki czekolady do dekoracji Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Tortownicę (28cm średnicy) wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno papierem do pieczenia.Następnie rozpuścić żelatynę w 80 ml gorącej wody i przestudzić

Wielki apetyt
Ślimaczki Dan Cake 82

miałam problemu,że coś się ubrudzi czy wysypie.Poza tym otwierając paczuszkę nie martwisz się,że mając ochotę na jedną sztukę zmarnujesz resztę bułeczek. Waniliowe bardzo smaczne,ale czekoladowe to prawdziwa poezja. Polecam bo smak fajny,opakowanie spore bo aż 140 g (jak pisałam wcześniej 7 sztuk) i są bardzo syte. A do tego niesamowicie urocze. Cena to ok.5zł. Bułeczki

Wielki apetyt
Ciasteczka pomarańczowo - czekoladowe 76

Składniki: 125g masła/margaryny  170g mąki 100g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g cukru pudru jajko cukier wanilinowy 80 g płatków czekoladowych 100  kandyzowanej skórki pomarańczowej Sposób przyotowania: Ze wszystkich składników (oprócz czekoladą i skórką pomarańczową) zanieść głądkie ciasto.Konsystencją powinno być podobne do plasteliny.Następnie dodajemy  pozostałe składniki i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy

Wielki apetyt
BlogerChef 187

jest własnością BlogerChef.     Zdjęcie jest własnością BlogerChef. Niestety liczyła się również podzielność uwagi.  A tu już kolejna,3 zmiana.Ja i Paweł pomagamy Ewelinie z jej czekoladowymi poduszeczkami. Szybki kurs przeprowadzony przez fachowca i okazało się,że daliśmy radę. Nadzienie-place lizać Zdjęcie jest własnością BlogerChef. Ania i jej załoga przygotowywali gulasz węgierski i cudowny deser

Wielki apetyt
Babka czekoladowa 89

Idealna, puszysta i niezwykle czekoladowa baba w sam raz na Wielkanoc i każdą inną porę. Ciasto jest niezwykle proste i jego przygotowanie zajmie ci kilkanaście minut.  Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka olej ½ szklanki wrzącej wody 1½ szklanki mąki ½ szklanki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu

Wielki apetyt
Jak pokroić biszkopt 126

prawie 30cm. Z jednej strony ząbkowany z drugiej gładki- świetnie sprawdził się również przy nakładaniu kremu. Na sam koniec wypadałoby się pochwalić efektem końcowym, wiec dorzucę do testu zdjęcie czekoladowego tortu, który przygotowałam z pomocą kompletu Zenker'a dostępnego w sklepie internetowym www.redcoon.pl  Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Bezowe duszki 104

łatwość w przygotowaniu. Zapraszam was na bezowe duszki. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna oczka cukrowe lub czekoladowe  Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy do niej białka.Ubijamy je na sztywna piane,stopniowo dodając cukier. Dodajmy make ziemniaczana i ocet-miksujemy przez minute. Na papierze

Wielki apetyt
Tort migdałowy z czekoladą 109

momentu połączenia się składników. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem z dodatkiem cukru pudru. Blaty biszkoptu posmaruj czekolada i nałóż na nie grubą warstwę śmietany ( poza ostatnią, którą smarujemy tylko czekoladową polewą). Ciasto odstaw w zimne miejsce. Smacznego!     Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Churros 113

Cudowna, hiszpańska przekąska sprzedawana na każdej ruchliwej ulicy. Jest to przysmak śniadaniowy podawany zwykle z cukrem pudrem i sosem czekoladowym. Postanowiłam przygotować go z dodatkiem wanilii i podać z sosem karmelowym. Świetna opcja dla fanów Tłustego Czwartku, bo może służyć jako szybka alternatywa dla pączków, faworków itd. Zapraszam. Składniki: na ciasto: 200 g masła 500 ml wody szczypta soli

Wielki apetyt
Tarta z malinami i białą czekoladą 148

dodajemy do niej posiekaną drobno białą czekoladę. Chwilę podgrzewamy razem, ciągle mieszając, aż czekolada rozpuści się. Zdejmujemy z ognia. Jajka lekko roztrzepujemy trzepaczką (nie ubijamy), dodajemy do masy czekoladowej (może być ciepła, ale nie gorąca) i jednocześnie energicznie mieszamy. Dodajemy wiórki i ponownie mieszamy. Nadzienie wlewamy na podpieczony spód. Układamy maliny. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez

Poezja smaku
Szybki budyń czekoladowy z chia 123

deserech w naszym menu. Ten przepis najprostszy jaki można wymyśleć znalazłam tutaj [ klik ] i budyń tak zrobiony zauroczył moje serce. Popróbujcie, posmakujcie i napiszcie czy Wam smakowało. Szybki budyń czekoladowy z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kawa Mrożona – Mocha Frappe 111

granulki kawy lub wlewamy espresso. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok do ostygnięcia a następnie na 1 h do lodówki. Schłodzone mleko czekoladowe wlewamy do blendera. Wlewamy pozostałe mleko i 4 łyżki lodów. Blendujemy i rozlewamy do szklanek. Na wierzch dajemy gałkę lodów waniliowych i posypujemy czekoladą. The post Kawa Mrożona – Mocha Frappe

Made By Mom And Son
ciasteczkowe lizaki – pop cake 209

kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała (dzięki temu kuleczki

Domowy Smak Jedzenia