czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:376/624)

Kilimandżaro 138

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka

Pysznie & Pięknie
Piernik z orzechami ziemnymi 121

sztywną pianę, zmielone orzechy, skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać wszystkie składniki. • Ciasto wlać do dwóch średnich keksówek. • Piec w temp 180 st.C przez 40 minut. • Podgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę, nie doprowadając do zagotowania. • Wystudzony piernik polać polewą czekoladową

To co kocham
Wegańskie brownie z owocami 128

Ciasto na tortownicę o średnicy: 23 cm Zaskakująco wilgotne i idealne na letnie wieczory! Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu,  jest niezwykle prosty a daje tyle radości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki dobrej jakości kakao w proszku 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki czekoladowych(...)czekoladowe kropelki oraz kakao. Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. W osobnej misce mieszamy mleko oraz lekko podgrzany olej kokosowy - tylko w taki sposób aby miał lejącą konsystencję. Mleko z olejem dodajemy do suchych składników i dokładnie je mieszamy. Na koniec dodajemy umyte owoce, mieszamy lekko szpatułką i przekładamy do tortownicy wysmarowanej lekko olejem i oprószonej mąką. Ciasto

Emcia Pichci
Tarta Z MUsem Z MaRakui 164

kąpieli wodnej jajka ucieramy na puch stopniowo dosypując cukier , dolewamy ostudzony sok oraz śmietanę   ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy i wstawiamy do pieka rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy

Luźna Kuchnia
Babka migdałowa na drożdżach 110

Białka ubić na sztywną masę z dodatkiem szczypty soli. Wymieszać ciasto z ubitą pianą. Wyłożyć ciasto do formy na babkę (metalową formę wysmarować masłem i obsypać tartą bułką) i odstawić. Gdy zacznie rosnąć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 - 45 minut. czekoladowa kura od  Master Martini    zastawa

królestwo garów
Staropolski deser na Święto Trzech Króli 163

tuż, tuż postanowiłam poszukać jakiejś potrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe itp. Trzy różne kremy mają

MyCookBook.pl
Czekoladowe cupcakes z owocami 161

posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru Roztopić

Plate of Joy
Tort "Letnia Pokusa" 157

ułożyć pośrodku tortownicy. Następnie wokół niego ustawiać kolejne pasy ciasta, tak aby zapełnić tortownicę. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.  Dekoracja: około 200-300 g śmietanki 30 lub 36%; 1 Śmietan-Fix; kilka malin; 50 g posiekanych orzechów pistacjowych; wiórka czekoladowe lub 50 g startej czekolady; Śmietanę ubić ze Śmietan-Fixem i posmarować wierzch i boki tortu

In my kitchen
Ciasto zebra 463

pieczenia). N a środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniwo rozlewać) . Piec ok. 1 godziny w pi ekarniku nagrzanym do 180C , do tzw. "suchego patyczka" . Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową . S maczneg o!     * ź ródło przepisu ' Słodki ś wia t Ewy Wachowicz', Ewa Wachowicz

CookYourself
Wielkanocne babeczki z pisankami 150

olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową i czekoladowe dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego

Ciastkozercy
Waniliowe ptasie mleczko - pyszne ciasto 403

wiesz co począć z nadmiarem białek ? Bezy Ci się znudziły? Zapraszam na pyszne ciasto -  ptasie mleczko. Zachwycające, lekkie i zwiewne jak piórko, puszyste, obłędnie smaczne, po prostu rozpływające się w ustach. Na biszkoptowym spodzie, waniliowa pianka z włoskiej bezy, tradycyjnie wykończona polewą czekoladową zachwyci każdego łasucha. Zamiast żelatyny do zagęszczenia białek użyłam agaru, który powoduje, że masa robi się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciambella - włoskie ciasto cytrynowe (z cyklu "Ciasta Świata") 372

kształcie pierścienia Pierwsze ciasto na blogu w nowym cyklu "Ciasta Świata" - ciambella - cytrynowe ciasto w kształcie pierścienia, tradycyjnie posypane perlistym cukrem i jadane maczane w białym winie. Powstało jednak mnóstwo wariacji na jej temat i dziś możemy np. podać ją polaną polewą czekoladową i posypać z wierzchu posiekanymi orzechami. Ale cykle przepisów to nie koniec nowości na blogu

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 156

grudek i przypalonych garnków! Skuś się na "Budyń ulubiony": śmietankowy, waniliowy lub czekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów.   Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie z produktu. Wykorzystuję je bardzo często

kolorowotorcikowo
Gryczane ciasto z bezą i truskawkami! 147

truskawkami z mąki gryczanej i z bezą kokosową. Ciasto ma ciekawy i niepowtarzalny smak. Warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego.  Dlatego zachęcam serdecznie! SKŁADNIKI: - 6 łyżek oleju kokosowego (ewentualnie masła) - 1 jajko + 1 żółtko - 80 ml mleka - 180 g mąki gryczanej + 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym - 120 g cukru (bądź użyj słodzika np. stewii(...)łyżki wiórków kokosowych Ubij białka na sztywną pianę dodaj cukier i dalej ubijaj na wysokich obrotach, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj delikatnie masę. Po upływie 35 minut od pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wyłóż na ciasto pianę. Piecz kolejne 15 minut w temp 155-160 stopni C, z termoobiegiem. Ciasto po całkowitym wystudzeniu, udekoruj truskawkami ;-) Życzę Ci smacznego

SMYKWKUCHNI