czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:379/624)

Francuski klasyk: galette 186

nich przygotuję. W planach miałam bardzo elegancki mus czekoladowy przynajmniej w trzech kolorach, ale... Cóż, będzie musiał poczekać (nie tak znowu długo, bo po jeżynowej tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania,  ciasto z jeżynami  to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Hawanka wg Aleex 134

naprawdę było smaczne. Hawanka wyglądała na skomplikowany wypiek, więc dość długo się zastanawiałam, czy w ogóle się za niego zabrać. Jednak zdecydowałam się i nie żałuję. Ciasto przygotowuje się zaskakująco szybko. Zrobiło wśród gości prawdziwą furorę. Zniknęło błyskawicznie z patery i każdy pytał o przepis. Świetnie nadaje się także na świąteczny stół. Polecam. Składniki na blaszkę o wymiarach 22x37: Biszkopt(...)jajka • ¾ szklanki drobnego cukru w tym cukier waniliowy • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżka kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 szczypta soli Krem czekoladowy: • 2 szklanki mleka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki mąki pszennej • 3 łyżki drobnego cukru • 2 żółtka • 200 g masła • 5-6 łyżek nutelli Masa śmietanowa: • 500 ml śmietany kremówki

W mojej kuchni
Stewia - pyszna i bezkaloryczna alternatywa dla cukru :) 196

dużym opakowaniu, w saszetkach czy tabletkach, a także samą stewię w kropelkach, która dostępna jest w wielu wariantach smakowych.  Do testów otrzymałam dwa pudełeczka stewi smakowej w kropelkach - CZEKOLADOWEJ   i KOKOSOWEJ .  SKŁAD woda * substancja słodząca (glikozydy stewiolowe) * naturalny aromat * środek konserwujący (sorbinian potasu) * antyoksydant (kwas askorbinowy)  Pierwsze na co zwróciłam uwagę to ładne, estetyczne opakowania. Zastosowana(...)owsianki, placki, naleśniki, ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi za jej smak, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i wybrania dobrego słodzika. Mi stewia całkowicie odpowiada, a tą od Via-Health mogę gorąco polecić :) Zarówno czekoladowy jak i kokosowy smak

Zdrowie na języku :P
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 140

ciasto dodatkowo urozmaiciłam spodem z biszkoptów i uroczymi ozdobami z Cukieterii . (Tortownica o średnicy 22-23 cm) 250g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka lub serek śmietankowy) 250g białej czekolady (u mnie taka - klik i taka - klik ) 6 jajek Opcjonalnie: okrągłe biszkopty na spód cukier puder do posypania ozdoby z Cukieterii (cukrowe tulipany, gwiazdki i zielone wiórki czekoladowe(...)uzyskania jednolitej i puszystej konsystencji. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i opcjonalnie biszkoptami. Masę przelać do formy i ostrożnie, ale energicznie - stuknąć nią o blat stołu (aby z ciasta usunąć zbędne bąbelki.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) z parą wodną (**) przez 45-60 minut w 175 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem i ozdobić

Di gotuje
Najlepsze batoniki proteinowe 202

proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;] Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal(...)kakao Fresano woda Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu odkładamy masę na około 5 minut rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię orientacyjnie bo dysponuje mini piekarniczkiem i pieczenie wygląda

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Stefanka cappuccino 1160

proszku zamiast ziaren kawy sprawia, że nie jest to ciasto typowo kawowe i może posmakować również osobom, które nie pijają kawy. Swoją stefankę przygotowałam w formie o wymiarach 24x24cm. Stefanka cappuccino Składniki: 250g herbatników 750ml mleka 150g masła 130g kaszy manny 6 łyżek cukru 15 łyżek cappuccino w proszku polewa czekoladowa 100g czekolady deserowej 50g masła Wykonanie: - formę wyłożyć papierem(...)ułożyć naczynie, wodę podgrzewać na małym ogniu do wytworzenia się pary, do naczynia włożyć masło i kawałki czekolady, rozpuścić co jakiś czas mieszając) - gorącą polewę wyłożyć na herbatniki na cieście, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Ciasto wygląda i smakuje dobrze przez kilka dni, należy przechowywać je w lodówce i podawać schłodzone, choć spokojnie

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) 161

łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 2-3 łyżki sezamu (płaskie) Dodatkowo: dżem/konfitura/krem czekoladowy (użyłam konfitury z borówki ) Masło/margarynę z cukrami utrzeć do puszystości i nadal mieszając - wbić jajko. Do powstałej masy dodać resztę składników i całość dokładnie połączyć (najlepiej za pomocą dłoni). Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i w każdej z nich zrobić (małym palcem

Di gotuje
Grecki sernik jogurtowy 112

espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C przez 40 minut. • Po wystygnięciu wstawić do lodówki i kroić dopiero po kilku godzinach uprzednio posypując cukrem pudrem. Można podawać z sosem czekoladowym

To co kocham
Muffiny z borówkami i polewą z białej czekolady 161

łyżek odłożyć na potem) i wymieszać bardzo krótko i delikatnie. Nałożyć równe porcje ciasta do papilotek, ok ¾ wysokości, posypać ok. 2 łyżkami jagód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut. Po przestudzeniu polać polewą. Polewa: roztopić czekoladę z mlekiem, dodać jogurt, wymieszać. Polać babeczki czekoladową polewą i posypać resztą jagód

Calzonella.com
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 157

szczypta sody oczyszczonej Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciastek Opcjonalnie: cukier puder/lukier/polewa czekoladowa  Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie

Di gotuje
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 165

zrobić tak samo. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik -  Czekolada Szóste niebo -  Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis -  Ciasteczkowa pizza z owocami Ciasteczkowy potwór -  Prl-owski blok czekoladowy

Ewusiowe Smaki
Babka majonezowa 179

części ciasta można dodać kawę lub kakao i polać nią część ciasta bez dodatków, wyjdzie wówczas baba marmurkowa lub; 1/3 szklanki majonezu zastąpić 1 łyżką majonezu i 2 łyżkami oleju lub; do całości masy, zamiast odpowiedniej ilości mąki pszennej, dodać kakao, wyjdzie wówczas baba czekoladowa. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 431

Dzisiaj przepis na pyszne ciasto, które bardzo zaskoczyło mnie smakiem, nie spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów

zdrowa vege kuchnia
Czekoladowe pierogi z truskawkami i twarożkowym sosem 158

Pomyśleć, że nigdy nie robiłam czekoladowych pierogów... A z nadzieniem serowym lub owocowym są naprawdę smaczne. Te przygotowałam na pierwszy rzut i z małej porcji, ale kolejne będą zdecydowanie większe i dla całej rodziny :) Składniki: Na 10 sztuk Ciasto: 1 szklanka mąki + do podsypywania 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 100ml mocno ciepłego mleka 10 truskawek (lub tyle

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowo-kawowy 221

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-kawowy. Niestety nie zdążyłam z publikacją tego przepisu przed Dniem Matki, ale mam nadzieję, że przyda Wam się z innej okazji. Ja swój

moj przepis na
Tort naleśnikowy z karmelizowanymi czereśniami 131

Coś dla fanów słodkich śniadań. Czekoladowe naleśniki przełożone masą serową z nutą pomarańczy. Dzieło wieńczy karmel na bazie soku pomarańczowego, w którym skąpane są czereśnie. To wspaniała odmiana dla tradycyjnych naleśników z serem. Do przygotowania tortu wykorzystujemy ulubione ciasto naleśnikowe. Dodatkowo dodajemy do niego ok. 3 płaskich łyżek kakao. Jeżeli nie macie ulubionego przepisu proponuję wykorzystać proporcje podane na blogu

kawawszklance
.1061. sprawozdanie 152

Potem wyruszamy dalej - kierunek Vege Miasto. Niestety nie mieli już lodów, ale ciasto było! Potem - ostatni już przystanek - lody, La Fragola (?) w Złotych Tarasach. Smacznie, aczkolwiek nic nie urywa :D I ceny też nieco przesadzone... Lód Ewy :) I Sylwii :) Iiiii mój :D Zdecydowałam się na czekoladowe, raffy (jak się później okazało - raffaello :D znalazłam w nich kawałek pralinki i wszystko

breakfast of dreams
Półfrancuskie rogaliki z marmoladą z płatków róży i truskawek. 134

płatków róży i truskawek lub innego dżemu, masy serowej, makowej, kremu czekoladowego cukier puder do posypania      Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski, dodajemy margarynę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy. Gdy otrzymamy coś na wzór kruszonki odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto, by powstała zwarta kula. Ciasto wkładamy do zamrażarki na 30 minut

Rozpustne gotowanie
Donna Hay i jej czekoladowy fondant z masłem orzechowym 170

Wygląda na bardzo skomplikowany, ale wcale taki nie jest! Dosłownie chwilę trwają przygotowania ciasta, ale klucz do udanego dzieła to pieczenie - nie za długo, nie za krótko. Potem delikatne wyciągnięcie z piekarnika, odwrócenie na talerzyk i wstrzymanie oddechu, żeby ładnie z foremki wyszło! Ciastko jest mocno czekoladowe i mocno słodkie, my nawet nie byliśmy w stanie zjeść całego

Plate of Joy
Śliwki Węgerki z kruszonką i lodami 87

zrobieniu ciasta drożdżowego została mi końcówka kruszonki, przystąpiłam do kolejnego eksperymentu.Oj udał się i o bardzo.Ostrzegam uzależnia. Składniki: 70 gram mąki 50 gram cukru 1 łyżeczkę olejku migdałowego 50 gram masła 1 żółtko lody czekoladowe  śliwki  Sposób przygotowania: Śliwki umyć,przekroić na pół i wyjąć pestki.Ułożyć w foremce. Kruszonkę przygotowujemy z mąki,cukru,olejku migdałowego,masła

Wielki apetyt
Kruche ciasteczka nadziewane smażonymi jabłkami i migdałami z marcepanem. 225

Zostało mi trochę składników z robionego do racuchów musu czekoladowego. Myślę sobie, zrobię kruche mini tarty wypełnione podobnym musem, dodam sobie truskawek i będzie pysznie. Byłoby, gdyby mi się mus nie zważył. Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło; pytanie, czy ostatni? Ciasto się już chłodziło w lodówce, więc nie mogłem go zmarnować, a jako, że jabłek u mnie zawsze

BaRepas
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 986

Szybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/3 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji

Bullio
Babeczki korzenne 222

przestygnięcia.   Jajka ubijamy z cukrem i ekstraktem migdałowym. Dokładamy stopniowo masę czekoladową. Po dokładnym połączeniu składników, dodajemy na przemian suche, wymieszane składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie umieszczamy połowę ciasta w foremkach, równamy - kładziemy łyżeczkę powideł na środek i przykrywamy drugą częścią ciasta

Gotuj z Natką
Tort Mikołajkowy 155

Ostatnio zostałam wytypowana na zrobienie ciasta na wigilię klasową córki. Stwierdziłam, że upiekę jakąś babkę i będzie dobrze, ale dla mojej córki nie było dobrze. Zażyczyła sobie tort świąteczny. A więc zgodziłam się i upiekłam tort o smaku czekoladowym na kremówce, ponieważ nie używam surowych żółtek do masy. Figurki zaczęłam lepić już parę dni wcześniej aby dobrze wyschły

Amatorka kuchenna
Wegańska Wielkanoc - MENU 172

folii, utarte ze świeżym chrzanem - rzeżucha - oczywiście do jedzenia, nie tylko ozdabiania stołu ;) - ciasto francuskie z kapustą  żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane na zagrychę - tort czekoladowo-wiśniowy - powtórka z moich urodzin - bossski! - babka łaciata - bez jajek, mleko sojowe - motyl

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik na zimno z orzechowo-czekoladowym spodem (sernik z piaskiem:-)) 284

prostu rewelacyjny. Podany przepis jest na małą blaszkę ok. 25x25 lub tortownicę. Ciasto jest proste i szybkie, uda się nawet antytalentom kulinarnym:-) Do serniczka można użyć dowolnych miękkich owoców, ja użyłam brzoskwiń. Składniki: 2 opakowania sucharów (każde po 120 g) 400 g kremu orzechowo-czekoladowego kremu (np. Nutella, Kremuś itp.) 400 ml śmietany 36% lub 30% 3 szt. serka waniliowego

IMPRESJA SMAKU
Pierniczki na ostatnią chwile - kruche 143

łyżeczka sody oczyszczonej  DO DEKORACJI -do dekoracji użyłam kilka kolorowych drażetek, kropelki czekoladowe na oczka, z cukru pudru zrobiłam buźki i przykleiłam na nie noski i oczka, użyłam też barwików w żelu do cukru pudru SPOSÓB WYKONANIA: - wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić. Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki. - Ciasto rozwałkować na grubość

Basia w kuchni
Muffinki serduszka 173

łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki mleka, do posypania: cukier puder, dekoracja: czekoladowe serduszka. Przygotowanie:   Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku i studzimy. Następnie do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy jajka, mleko, cukier, ostudzoną margarynę i wszystko razem mieszamy łyżką lub trzepaczką. Taki wymieszane ciasto przelewamy do foremki silikonowej z otworami w kształcie serduszek (do 3/4 objętości). Wstawiamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania