czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:367/624)

Tort orzechowy - dla diabetyków :) 563

orzechów włoskich 10 g żelatyny Posypka czekoladowo-orzechowa: 100 g orzechów włoskich 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami ksylitol ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy mąkę amarantusową - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko(...)napęczniała. Następnie dolewamy odrobinę wody i na małym ogniu rozpuszczamy żelatynę. Mieszamy rozpuszczoną żelatynę z odrobiną masy orzechowej, po czym przelewamy całość do masy orzechowej. Dokładnie mieszamy. Posypka czekoladowo-orzechowa: Do kielicha blendera przekładamy orzechy i czekoladę połamaną na mniejsze kawałki. Dokładnie miksujemy, do czasu, aż powstanie posypka. TORT ORZECHOWY: Biszkopt przekrawamy na 2 blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami

W kuchni Katie
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 136

proszku . Jest to produkt profesjonalny o intensywnym smaku i zapachu. Idealny do kremów, ciast, lukrów plastycznych oraz lodów i deserów. Polecam jego zakup w Cukieterii , bo naprawdę sprawdza się doskonale, a niewiele kosztuje. Zamiast aromatu możecie użyć soku i skórki cytrynowej. Aromat , posypka cukrowa i czekoladowa oraz baranki i kamyki do nabycia są w Cukieterii

Di gotuje
mazurek włoski wg s. Anastazji 232

czas miksując. Do ubitej bezy dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszamy. Na upieczonym cieście rozsmarowujemy powidło śliwkowe, a następnie bezę z orzechami. Całość pieczemy przez ok 40 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez ok. 20 min. Całość możemy delikatnie polać polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Wafelkowa symfonia lodowa 234

trzcinowego cukru brązowego 2 łyżki wody 3 wafelki  mleczne Lusette Sos czekoladowo-jeżynowy 10 dag gorzkiej czekolady ½ szklanki mrożonych jeżyn ¼ szklanki wody 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru 1 wafelek  mleczny Lusette Sposób przygotowania: Orzechy w karmelu:  Orzechy rozdrabniam wałkiem do ciasta , przesypuję na suchą patelnię i prażę. W rondelku zagotowuję wodę z cukrem mieszam

Wanilia i Kardamon
Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem 257

wyszło przepysznie! Warto zbierać te znaczki, żeby ją zdobyć:) Na początek przygotowaliśmy ucierane ciasto z jabłkami i kruszonka, szybkie, łatwe i pyszne. Następnie zrobiliśmy pyszne oponki serowe, chyba wszystko smażone na głębokim tłuszczu jest obłędne:) Później zabraliśmy się piernika z powidłami w marcepanie i glazurze czekoladowej, pychota! Warsztaty były bardzo przyjemne, mistrzem wypieków nie jestem, więc chłonęłam wiedzę jak gąbka

karmelowy
DYNIOWE SERNIKOBROWNIE Z MUSEM ŚLIWKOWYM 445

wlewamy roztopioną czekoladę z masłem. Na koniec wprost do miski z masą jajeczno-czekoladową przesiewamy mąkę i dodajemy zmielone orzechy. Delikatnie i krótko mieszamy. Powstałą masę wylewamy do przygotowanej formy i pieczemy 8 minut, lub do momentu, gdy na wierzchu utworzy się cieniutka skorupka, a ciasto lekko urośnie. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWO-DYNIOWA : Twaróg dokładnie rozmiksowujemy w malakserze. Dodajemy

cool and minty
Babka na oleju babci Basi 220

Innym sposobem na wypiek ; jest obserwacja czy brzegi już odeszły od formy, wtedy ciasto jest wypieczone. Lepiej dłużej potrzymać w piekarniku, aniżeli za krótko. Jedną białą babkę polałam lukrem cytrynowym : 1,5 szklanki cukru pudru, sok z jednej cytryny, Drugą babkę z kakao posmarowałam polewą czekoladową : 50 ml śmietany kremówki rozgrzałam zdjęłam z ognia i włożyłam w kawałkach czekoladę gorzką

Pysznosci Babci Basi
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 182

się od talerzyków... W pewnym momencie nawet zaczęłam żałować, że nie przygotowałam tego ciasta w większej formie! Bo co to te osiemnaście centymetrów dla całej bandy łakomczuchów...? Sernik z tonką, żurawiną i pierniczkową kruszonką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 130 g pierniczków czekoladowych 40 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 85 g mleka skondensowanego słodzonego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piernik z jabłkami na bogato 200

kostkę. Rodzynki, śliwki i daktyle obtoczyć w mące i dodać do ciasta, wymieszać.  Na końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu  polać polewą czekoladową (śmietankę zagotować, dodać czekoladę i rozpuścić). https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4

talerz przyjemności
Świąteczne smakołyki 158

szczególnie pierniczków, ale też innych pysznych ciastek i ciast. Poniżej przygotowałam dla Was listę wszystkich świątecznych cudeniek, które przez ostatnie lata gościły na naszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi!     Pierniczki najlepsze na świecie!     Zimtsterne         Ciasteczka cynamonowe Brunsli   Milanais Crinkles     Czekoladowe serduszka       Cranberry Noël

Przepysznik - BLW i nie tylko
Puszyste ciasto z jabłkami 152

jęczmienia. Dzięki prażeniu ma specyficzny zapach, smak i kolor. Oto przepis na puszyste ciasto z kukurydzianego gofio z jabłkami i płatkami czekolady. Składniki 150 g gofio (lub mąki pełnoziarnistej, orkiszowej, owsianej) 200 ml mleka 3 jabłka 1 jajko 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka płatków czekoladowych 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 płaska łyżeczka proszku

My Chcemy Jeść
Ekspresowy placek z wiśniami. 192

Bardzo dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko

W kuchni u Moniki
Masło z nerkowców Primavika 194

śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt  był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.   Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych

Kto ugości moich gości?
Sernik z jagodami 194

grudek sera. W razie potrzeby można sobie pomóc blenderem ;) Masę serową wylewamy na ciasto w tortownicy. Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g cukru 100 ml zagęszczonego mleka

W kuchennej krainie
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 185

wolno nominować bloga, który Cię nominował." Pytania Karmel: 1. Kiedy upiekłaś swoje pierwsze ciasto? Nie pamiętam dokładnie ile wtedy miałam lat, ale na pewno było to w gimnazjum. I pamiętam, że podeszłam do tej sprawy bardzo ambitnie, ponieważ na swoje pierwsze cukiernicze rewolucje wybrałam tort czekoladowo - pomarańczowy :) Miał to być prezent dla dziadków z okazji Dnia Babci I Dziadka. Przygotowywałam

My simple kitchen