czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:295/624)

Najlepsze pomysły na majówkę 192

wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować

Ciastkozercy
Babka majonezowa z Advocaatem 114

Znana babka majonezowa z tego przepisu. Tym razem bardziej wilgotna, trochę podchmielona, oblana czekoladą. Wersja dla lubiących ciasta z odrobiną alkoholu. Ciasto : Upiec wg wspomnianego wyżej przepisu. Do nasączenia: 2/3 szklanki likieru Advocaat Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucić do garnka

Praktyczna pl
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 150

przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet nie zliczę. Dzisiaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTKA BARDZO CZEKOLADOWE NA MAŚLANCE 106

cukier, maślankę (kefir), ekstrakt z wanilii i dokładnie miksujemy. Następnie partiami dodajemy mąkę wymieszaną z solą i sodą, mieszamy. Na końcu wsypujemy czipsy czekoladowe, lub tak jak u mnie czekolady pokrojone na małe kawałeczki i mieszamy. Ciasto jest dość gęste i klejące. Wykładamy po ok.1/2 łyżki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Ciasto"Delicja" 121

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka

Słodka Kraina Wypieków
Piernik (bez leżakowania) 82

Przepis na ten piernik dostałam kiedyś od koleżanki. Jest lekko wilgotny (dzięki dodatkowi dżemu w cieście), korzenny, wprost przepyszny! Gotowy do jedzenia tuż po przełożeniu i zastygnięciu polewy czekoladowej, więc idealny tuż przed Świętami :) Wiem, że przepis pochodzi z jakiegoś bloga, ale nie wiem teraz z jakiego, bo przepisałam go do zeszytu-przepisownika, a e-mail z linkiem do niego

Kolorowy Przepisownik
Babeczki fistaszkowe z czekoladą i karmelem 185

masła, zmiksować. Następnie cały czas mieszając dodać mąkę i mleko w dwóch porcjach. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić mniej więcej do połowy ciastem. Piec w 180°C przez 20-22 minuty. Odstawić do ostudzenia. Masa czekoladowa (Ganache) 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać czekoladę i wymieszać

Pełny talerz
Babka czekoladowa 157

Święta tuż, tuż więc najwyższy czas zacząć wybierać i testować przepisy na Wielkanocny stół :) Babka czekoladowa jest idealną propozycją dla wszystkich łasuchów, którzy cenią wilgotne, intensywne w smaku ciasta.  Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu laikowi w kuchni. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania

Kolizje Smaków
Piernik z konfiturą Roberta Sowy 149

ciasta. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy około 1 h w temperaturze 160 - 170 stopni c. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na pół, i smarujemy konfiturą. Ponownie składamy i polewamy polewą czekoladową.  piernik z konfiturą

Bon Appetit Małgorzaty
Torcik urodzinowy 132

minut. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.    W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem. Składniki kremu: -kostka masła lub margaryny -opakowanie 400 g kremu czekoladowego -odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki -5-10 dkg orzechów włoskich Do nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, który wymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem

Maminek kulinarny
Cukrowe różyczki 177

Cukrowe różyczki to efektowna i nietrudna dekoracja, która świetnie pasować będzie nie tylko do walentynkowych wypieków-prezentów, ale także do tortów i ciast, które po prostu powinny wyglądać elegancko i klasycznie. Przepis na proste babeczki czekoladowe znajdziecie tu . Do wykonania różyczek nie potrzeba, żadnych specjalnych akcesoriów przyda się jednak czysta foliowa koszulka do segregatora i nożyczki.     Koszulkę rozcinamy

Ciastkozercy
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 118

cukru na pianę wsypać mąkę, wlać mleko, dodać wyjęty rdzeń ze środka wanilii i zmiksować wszystko razem. Białka ubić na sztywno połączyć z ciastem delikatnie wymieszać. Smażyć na małej ilości oleju pojedyncze placki . Gdy przestygną posmarować czekoladowym kremem, każdy zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić na kawałki tworząc ślimaczki. Na wierzchu ułożyć po plasterku banana mandarynki i jednym owocu

Malinowe Pocałunki
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 229

Czekoladowe babeczki z   cytrynowym kremem z serka mascarpone - pyszny i prosty deser SKŁADNIKI   Ciasto: 300g mąki 200g masła 100g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki naturalnego kakao sól Krem: 250g serka mascarpone 150g śmietany kremówki 1/2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Do przystrojenia - ulubione owoce   PRZYGOTOWANIE  Ciasto: Mąkę siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 193

wiśniowa do nasączenia ciasta. Ciasto przekroić na dwie części , nasączyć sokiem wiśniowym , bądź wiśniówką. Na spodnią część nałożyć wiśnie ,  przykryć drugą częścią ciasta , na nią wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce . Polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. ( ja zrobiłam okręgi z białej czekolady i za pomocą wykałaczki utworzyłam pajęczynę ) Smacz nego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka