czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:300/624)

Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) 131

dodatkowo bez glutenu? Tak, to naprawdę możliwe! Jego głównym składnikiem jest królowa kasz, czyli kasza jaglana, której absolutnie nie czuć, więc ciasto doskonale sprawdzi się w przypadku miłośników niezdrowych słodkości oraz osób, które liczą kalorie. Jego czekoladowy smak przełamałam solonymi pistacjami, co okazało się wspaniałym pomysłem. U mnie takie ciacho znika w ciągu kilka chwil, więc koniecznie sami spróbujcie(...)pieczenia. Całość wymieszać blenderem lub w malakserze (*) do momentu otrzymania gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia, a na jej wierzchu ułożyć pistacje. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 45-50 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. (Posiadam piekarnik gazowy.) Kroić dopiero po ostudzeniu. (*) Do garnuszka z 1,5 szklanki

Di gotuje
Churros z sosem czekoladowym 145

Czwartek już w przyszłym tygodniu, więc czas na rozgrzewkę! Jak widzicie przygotowałam churros z sosem czekoladowym. Mocno cynamonowe i niezbyt słodkie. Za to sos robi swoje. Źródło: Moje Wypieki . Oczywiście zdjęcia do bani, a to wszystko przez to, że najpierw jedna szpryca do ciasta odmówiła posłuszeństwa, a później kolejna... Na szczęście uratowała mnie ciocia, która wygrzebała gdzieś swój egzemplarz(...)ekstraktu z wanilii 2 średnie jajka Sos czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Wykonanie: Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Mieszać do roztopienia masła i cukru, po czym dodać przesianą mąkę wraz z cynamonem oraz z ekstraktem z wanilii i energicznie mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić do ostudzenia

Pasja Smaku
Jesienna chrupiąca tarta 185

nieco dłużej...i oddałam się słodkiej nostalgii. Składniki na kruchy spód- czyli na miodowe ciasto-  -180 g mąki -30 g cukru -1 łyżka miodu -1 łyżka wody -1 jajo -80 g margaryny -1 łyżeczka sody Na wierzch tarty -jabłka pokrojone w plastry -Masło orzechowe czekoladowe Primavika – wybrałam ten produkt gdyż masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów(...)kruchy spód , wyrób gładką kulę i wylep ciastem ,posmarowaną uprzednio masłem, formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem. Piecz w 180 stopniach około 7 minut. Sprawdzajcie , może być dłużej. Tarta będzie miała brązowy odcień, miód to sprawia. Wyjmij z piekarnika i wystudz kompletnie .Nie wyjmuj z formy. W kąpieli wodnej roztop masło orzechowe czekoladowe Primavika . Wymieszaj z 1 kopiastą łyżką mieszanki ziaren

Z Kuchni Do Kuchni
Krótka wielkanocna przypominajka 173

Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Świąteczna galantyna drobiowa Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym(...)pieczony w garnku Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami Chleb młynarza   Chleb oliwkowy Na słodko Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello

Kulinarne przygody Gatity
BABECZKI POMARAŃCZOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM 137

kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady 2 kieliszki likieru czekoladowego Dalkowski Wykonanie: Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z pomarańczy oraz sok, dokładnie wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczona wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec

Z Majeczką w kuchni
Ciasto śmietankowe z truskawkami - bez pieczenia 120

Ciasto przygotowane na imieniny mojej siostry. Tak jak lubicie czyli bez pieczenia - ta opcja rzeczywiście jest niezła w upalne dni, gdy nie mamy ochoty stać koło gorącego piekarnika. Na pewno warto przygotować sobie nóż z ostrzem do krojenia, gdyż wafelkowy spód jest dość twardy - ale za to jego smak jest boski :). Dla kogo: dla mojej siostry dla wszystkich, którzy(...)czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny  30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozpuszczenia 2 galaretek w 750ml wrzącej wody. Gdy wystygną można galaretkę włożyć do lodówki, by szybciej

Mania Wypiekania
Zakochałam się. W Pizookie. Teraz kolej na Was. 196

taki pekan czy laskowy potrafi zawrócić w głowie, ale to do włoskiego mam prawdziwą słabość.  Pewne jest, że wybierając lody zawsze poproszę o gałkę orzechową, a zamawiając ciasto w kawiarni wybór padnie na to, które jest z orzechami. Z bombonierki najpierw znikają czekoladki z nadzieniem orzechowym, a skrytka z likierem orzechowym to jedna z pilniej strzeżonych przeze mnie tajemnic(...)dodać jajko i wanilię i również dokładnie zmiksować. Powoli wmieszać mąkę z sodą i solą. Na koniec dodać orzechy i chipsy czekoladowe. Zagnieść na jednolitą masę.  Foremki do zapiekania natłuścić i przełożyć do nich równe porcje ciasta. Palcami rozprowadzić równomiernie w foremkach i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Zapiekać przez ok. 8 minut, do momentu

KUCHARNIA
Serniko - makowiec z polewą czekoladową. Jagielniczek bez laktozy, bez glutenu 107

skórki z pomarańczy rodzynki agawa (miód/ksylitol) Składniki na część makową: 250 g maku 10 daktyli 1 jajko rodzynki Polewa czekoladowa: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: płatki kokosowe polewa truskawkowa Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Następnie przełożyłam do tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Ciasto musi

nietadieta
Zdrowy snikers bez cukru i mleka 196

daktyle bez pestek   250g wrząca woda do zalania daktyli Warstwa III 120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni Polewa czekoladowa 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ksylitolu lub kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao Przygotowanie 1.   Zmiksowane na pył płatki (lub mąkę) połącz(...)szczyptą soli). Włóż na 15 minut do zamrażarki lub na dłużej do lodówki. 8. Przygotuj polewę czekoladową: Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej, następnie dodaj kakao i ksylitol. Energicznie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. LUB Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 9. Wyjmij ciasto z zamrażarki, pokrój na podłużne kawałki (8 pasków), następnie każdy z nich na pół. 10. Batony polej

Powiedz dietom nie
Sernik z budyniem czekoladowym 130

Składniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 jajek Składniki na budyń czekoladowy: 850 ml mleka 3 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem Składniki na masę serową: 1 kg (wiaderko) sera 1/2 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 3 jajka 1 budyń waniliowy Wykonanie

Pychotkaaa
Mazurek czekoladowy 165

Składniki: Ciasto: 250 g mąki (najlepiej krupczatki) 50 g cukru pudru 150 g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Masa czekoladowa: 150 g masy kajmakowej powstałej z ugotowanego mleka skondensowanego lub gotowej masy 2 tabliczki gorzkiej czekolady Dodatkowo: ok. 2 garści bakalii Mąkę dokładnie wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtko, śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki dokładnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Krajanka czekoladowo-truskawkowa na Walentynki 242

Do dnia św. Walentego prawie miesiąc, ale przygotowując deser na weekend, przyszły mi na myśl: czekolada i truskawki. Pod musem z mrożonych truskawek zagęszczonym galaretką kryje

Czerwień i błękit
CZEKOLADOWE MOTYLKI (zdj. krok po kroku) 178

Miałam dzisiaj okazję przetestować naprawdę świetny kuchenny gadżet - pisak do dekorowania ciast firmy tescoma . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
Mazurek orzechowo-czekoladowy 146

Bardzo słodki i prosty mazurek. W tamtym roku na święta było moje pierwsze spotkanie z tym ciastem. Moja wersja jest prosta no i bardzo słodka ale

Monia miesza i gotuje
Milky Way 200

ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku a następnie wsypujemy cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie dodajemy do masy jajecznej. Bardzo delikatnie całość mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy ok 20 minut w temperaturze 170 st. C. W ten sam sposób  pieczemy drugi biszkopt. Krem: 300 g masła 3/4 szklanki(...)zważone"), następnie dodajemy mleko w proszku i całość ucieramy. Masę wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim plackiem. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 4 łyżki mleka Mleko oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta. Odstawiamy na min 3 godziny do lodówki. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków