czekolada - 27946 przepisów (strona:979/1864)

Ciasto 3 Bit -bez pieczenia 247

koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa: 500ml mleka 1/2 szklanki cukru  2 żółtka 3/4 kostki masła 5 łyżek mąki pszennej Przygotowanie: Puszkę masy krówkowej wsadzamy na kilka minut do gotującej się wody(...)wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.  Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy. Posypujemy czekoladą.  Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Tagebuch po polsku
Ciasto 3 bit 149

szklanka cukru 0,5 kostki masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 0,5 litra śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny kawałek czekolady lub kakao do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dno dużej blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Na całości rozłożyć herbatniki. Na nie wyłożyć masę krówkową i przykryć drugą warstwą herbatników. Masa budyniowa(...)żelatyny rozpuścić w małej ilości gorącej wody i pozostawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie na żelatynę. Wyłożyć na herbatniki. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać na ubitą śmietanę (można posypać kakao). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
MIĘTUSEK 141

landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki masła 2 szklanki mleka pianka: 250ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka agrestowa 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekolada mleczna poncz: woda i sok z cytryny  2 opakowania herbatników Sposób wykonania: biszkopt kakaowy: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)pudrem. Połączyć śmietanę z tężejącą galaretką. Wystudzony biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć masę miętową, następnie herbatniki i pianę. Ciasto wstawić do lodówki na ok. 1h po tym czasie posypać startą czekoladą. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik na zimno a la ptasie mleczko 135

twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 %  100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników polewa kuleczki zbożowe w czekoladzie i w różowej skorupce Decorada Delecta posypka czekoladowa Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników. Twaróg wymieszać z cukrami. Śmietanę ubić na sztywno , stopniowo dodawać po łyżce(...)masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w ciepłym mleku.Delikatnie wlewać do masy serowej i wymieszać, dodać posypkę czekoladową i kuleczki w czekoladzie i znów wymieszać.Masę wylać na herbatniki.Na wierzch ułożyć herbatniki, polać polewą , udekorować .Odstawić do stężenia do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Ciasto mocno miętowe 131

opakowanie budyniu śmietankowego    1/2 kostki margaryny torebka herbatki miętowej Pianka: 250ml śmietanki kremówki 1  galaretka agrestowa 1 szklanka wody Dodatkowo: 20 herbatników   30g gorzkiej czekolady Wykonanie zajęło mi w sumie jakieś dwie godziny, łącznie z pieczeniem, studzeniem ciasta, budyniu i galaretki. Do rzeczy: gotujemy szklankę mleka na krem  i zaparzamy w niej torebkę mięty(...)moim przypadku masa była dość rzadka, więc dla pewności, żeby nic nie wypłynęło schłodziłam ją jeszcze trochę. Gdy zgęstniała, rozprowadziłam ją na warstwie herbatników i udekorowałam całość startą drobno czekoladą. Ciasto lepiej smakuje na drugi dzień, kiedy krem i pianka dobrze stężeją a herbatniki zmiękną.  Smacznego

Wrzosowa Polana
domowe wafelki czekoladowe z nutką kawy 436

składniki: 1 opakowania kwadratowych wafli 100 g czekolady gorzkiej 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 100 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki rumu wykonanie: Czekoladę, masło oraz kawę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy mleko z puszki mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i podgrzewamy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dodajemy rum i dokładnie mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Sylwestrowe drinki wyskokowe 204

tańca.  Porcja 6 drinków Składniki:  1 duży ananas 150 ml mleka kokosowego 150 ml rumu 300 ml śmietana 30%  0,5 szklanki cukru pudru wiórki czekolady imbirowej do ozdoby Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj  Przygotowanie:  Śmietanę ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier puder. Ananasa obieramy, wycinamy stwardniały środek(...)kroimy w kostkę. Pokrojonego ananasa blendujemy, dodajemy mleko kokosowe i rum. Gotowy koktajl alkoholowy przelewamy do szklanek i dekorujemy śmietaną oraz posypujemy wiórkami czekolady. Wystrzałowego Sylwestra

Niezły Młynek
Piernik z jabłkami na bogato 182

jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka sody 2-3 łyżki kakao 125 g margaryny 2 łyżki miodu garść rodzynek garść daktyli garść suszonych śliwek Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30% Jajka utrzeć z cukrem i miodem, następnie dodać mus z jabłek i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, sodę, cynamon i wymieszać.  Rodzynki namoczyć we wrzątku, odcedzić(...)gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu  polać polewą czekoladową (śmietankę zagotować, dodać czekoladę i rozpuścić). https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4

talerz przyjemności
polędwiczki w sosie grzybowo- czekoladowym z krokiecikami ziemniaczanymi 198

Składniki:  1 polędwiczka wieprzowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina łyżka masła 15 dkg borowików s ó l pieprz oliwa z oliwek  40 dkg ziemniaków 1 łyżka jogurtu 1 żółtko 1 jajko bułka tarta  Przygotowanie: polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, które lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem podsmażamy na odrobinie oliwy(...)czym zgniatamy na puree dodajemy śmietanę  i żółtko formujemy wałeczki, obtaczamy w jajku i bułce, smażymy na gorącym oleju zdejmujemy z patelni, na którą wlewamy wino, dorzucamy połamaną czekoladę i masło grzybki kroimy na mniejsze kawałki, przesmażmy na maśle,  doprawiamy solą i pieprzem  mięso przekładamy do sosu, dorzucamy grzybki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C podajemy

Luźna Kuchnia
Sernik wiedeński II 182

godziny, najlepiej bez termoobiegu. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną zmianę temperatury. Schłodzić przez kilka godzin. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 50 g masła Nad parą wodną roztopić czekoladę razem z masłem. Wymieszać delikatnie do gładkości. Ozdobić sernik.     przepis stąd

Proste Potrawy
Ciasto kokosowe z daktylami 249

kokosowej) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka suszonych daktyli (drobno pokrojonych) dodatkowo: 100 g czekolady 50 g masła 2 łyżki mleka garść dowolnych orzeszków lub migdałów (drobno posiekanych) Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, następnie jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko(...)przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C 30 - 35 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić i polać polewą. Polewa: Czekoladę połamać, dodać masło i mleko, roztopić w mikrofalówce lub  na garnku z wrzącą wodą. W mikrofali nastawiam na rozmrażanie na 4 stopień i 250 g, po wyjęciu należy intensywnie

Kuchcik gotuje
Tort makowy 125

Boki tortu wysmarować kremem, dowolnie udekorować ja udekorowalam zmielonymi orzechami włoskimi. Na wierzch można wyłożyć mase ja jednak zrobiłam polewe czekoladową i napisy zrobiłam z kremu. Polewa czekoladowa 50g. czekolady mlecznej 2 łyżki śmietanki 30% Śmietankę doprowadzić do wrzenia połamać czekoladę wrzucić do garnka i przykryć pokrywką na 3 min. wymieszać polewę odrazu polewać. Przed krojeniem, tort pozostawić w chłodzie

Kubki smaku
Mazurek kajmakowo-czekoladowy 98

formy i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut, do złotego brązu. Najlepiej użyć gotowej masy toffi w puszce Składniki na masę czekoladową: 170 g mlecznej czekolady 3 - 4 łyżki masła Czekoladę rozpuszczać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo masło. Polewa powinna mieć taką gęstość, by można ją było swobodnie wylać z rondelka na masę karmelu. Jeśli jest

Kubki smaku
Niebo-placek z jabłkami i orzechami 161

cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka 200 g. masła 3/4 szkl . cukru pudru Do dekoracji: polewa czekoladowa- 4 łyżki śmietanki kremówki ewentualnie mleka, 100g. czekolady mlecznej- Smietanke doprowadzić do wrzenia, wyłączyć gaz i wrzucić kostki czekolady. Zostawić pod przykryciem na 5 min i rozmieszać, polewać placek odrazu. Opis: Ciasto: Do mąki dodać miękką margarynę, cukier puder

Kubki smaku
Piernik teściowej najlepszy 209

łyżka kawy prawdziwej 1 słoiczek dżemu - powidła lub wiśniowy 1 przyprawa do piernika 1/2 szkl. orzechów włoskich poszatkowanych Polewa: 1 łyżeczka masła śmietankowego 2 łyżki śmietanki lub mleka 100g. czekolady mlecznej Wykonanie: Składniki powinny być w temp.pokojowej. Masło utrzeć z cukrami dodając po jednym żółtku, następnie dodać drzem. Proszki, mąki i kakao wymieszać wraz z kakao dodając do masy(...)nagrzanym piekarniku 1 godz. w 160st.- czas pieczenia przeważnie zwiększam o kolejne 5 min. Wystudzić. W garnku podgrzać masło i mleko razem. Gdy masło się roztopi włożyć połamaną czekoladę lekko wymieszać i przykryć pokrywką. Po 5 min dokładnie wymieszać i odrazu polewać

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania