czekolada - 27946 przepisów (strona:804/1864)

Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8962

masy kajmakowej o smaku krówkowym (lub innym) Wierzch: 400 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 1/2 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Czekoladowa krówka bez pieczenia: Na spodzie naczynia szklanego lub blaszki (blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników. Do rondelka wlać 500 ml mleka, dodać masło(...)warstwą krakersów. Słodką śmietankę przelać do miski. Dodać cukier puder i fix. Następnie całość ubić mikserem na sztywno. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać. Posypać startą gorzką czekoladą. Czekoladową krówkę bez pieczenia przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia pochodzi z serwisu Danka

Danka Pichci
Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową 88

słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję! Składniki: 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę) 2 puszki masy krówkowej 3 duże paczki herbatników śmietana 30% czekolada do starcia na wierzch Sposób przygotowania: Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa krówkowa, herbatniki, budynie(...)herbatniki, bita śmietana na wierzch ścieramy mleczna czekoladę na grubych oczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę. Autor przepisu: Justyna Ziętek Artykuł Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Wafle z masłem orzechowym i czekoladą 151

jagłe, miodem - to fajna przekąska w ciągu dnia. Składniki: 14 łyżek ziarna jagły, łyżeczka nasion chia 2 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki miodu lub syropu klonowego, 50 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki mleka Przygotowanie: Do masła orzechowego dodajemy ekspandowe ziarno jagły, nasiona chia, miód / syrop klonowy. Mieszamy wszystko dokładnie. Masa powinna być lekko kleista, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę(...)słodzidła. Foremki wykładamy papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Nakładamy po 2-3 łyżki masy - dobrze dociskając. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Smarujemy nią wierzch wafli. Czekamy kilka chwil, aż zastygnie

Lena Gotuje
Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem 236

advocaat w temperaturze pokojowej Krem truskawkowy: 200g mrożonych truskawek 2-3 łyżki wody 1 galaretka truskawkowa 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: trochę startej, gorzkiej czekolady do posypania ciasta Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 500ml mleka, dodać cukier, wiórki kokosowe i krótko wymieszać. Postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać(...)wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały kokosowy krem i wyrównać. Ciasto posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne

Mała Cukierenka
Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 115

malin lub mieszanki owoców jagodowych (mrożonych lub świeżych) 1200 g serków homogenizowanych waniliowych (8 opakowań po 150 g), 4 i 1/4 łyżki żelatyny plus 1/2 szklanki wody, kilka kostek czekolady do starcia na wierzch ciasta Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką z malinami, przygotowanie: Przygotować biszkopt (można dzień wcześniej): jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę(...)kąpieli wodnej). Stopniowo połączyć z pozostałym serkiem (gdyby powstały grudki, można całość podgrzać, grudki znikną). Po kilku minutach, gdy całość zacznie lekko gęstnieć, wylać na galaretkę. Zetrzeć czekoladę. Schłodzić około 1-2 godzin lub do całkowitego stężenia wierzchu. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Fromage Frais Jello Cake Recipe

Lekcje w kuchni
Kawa piernikowa 112

mielonego imbiru  pół łyżeczki mielonych goździków  ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu 3 duże szczypty mielonej gałki muszkatołowej kawę piernikową możesz udekorować bitą śmietaną  lub startą na tarce czekoladą Kawa piernikowa przepis 1. Wymieszaj dokładnie zmieloną kawę z przyprawami i odstaw na około 30 minut, aby smaki się wymieszały.  2. My zazwyczaj robimy piernikowe latte. Proporcje(...)mikserem typu żyrafa. Rozlej spienione mleko do 2 szklanek. 4. Zaparz kawę piernikową i wlej ją do mleka. Osłodź do smaku i ewentualnie udekoruj bitą śmietaną i posyp startą czekoladą albo odrobiną przyprawy do piernika.   Skąd pochodzą przyprawy korzenne Cynamon, goździki, wanilia i gałka muszkatołowa przywożone przez kupców z Wysp Korzennych (indonezyjski archipelag noszący obecnie nazwę Moluki) od wieków

Cztery Fajery
Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) 103

przyprawy do piernika 125 g masła 550 g mąki 2 łyżki kakao 4 żółtka 1 białko 160 g cukru 100g śmietany 1½ łyżeczki sody twarda marmolada Polewa 150 g czekolady deserowej 30 g masła Przygotowanie: Jak przygotować nadziewane pierniczki alpejskie? Miód zagotować z przyprawą do piernika. Zdjąć z płyty, dodać masło. Wymieszać, do momentu, kiedy masło się rozpuści. Całość odstawić(...)wyciąć wybrany kształt. Nadziane pierniczki odkładać w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170°C przez 7-12 minut w zależności od wielkości. Wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. W polewie zanurzać pierniczki, odkładać na kratkę do zastygnięcia. * Można najpierw wyciąć ciastka nieco większą foremką od tej, z której mamy piec pierniczki

Pełny talerz
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 141

włożony w ciasto patyczek wyjdzie prawie suchy. Gotowe! Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Z podanych składników wychodzi aromatyczne bardzo czekoladowe ciasto , gdy jednak nie lubisz tak intensywnego smaku czekolady, to daj mniej kakao (i miodu albo cukru). Brownie z musem jabłkowym jest bardzo sycące. Mus ma bardzo delikatny smak i nie dominuje, a z odpowiednią ilością kakao nie wyczuwa(...)przypadków przy użyciu zamiennika jajek to ciasto może być akceptowalne przy Hashimoto i innych chorobach autoimmunologicznych. Gotowe brownie możesz oczywiście czymś udekorować, ja najczęściej robię polewę z roztopionej gorzkiej czekolady (70-75%) z olejem kokosowym (i takie ciasto jest na zdjęciu powyżej). PaleoSMAK Czytaj więcej o składnikach: Czy kakao jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo

PaleoSMAK
Ambasador Kupiec-Wafle ryżowe z czekoladą i maliną liofilizowaną 131

najlepsze. Jako Ambasador kupiec otrzymałam sporą paczuszkę wafli do testowania, zapewniam, że są tak pyszne, że zostaną ze mną na zawsze. Tym razem polecam Wam wafle ryżowe z belgijską czekoladą deserową i kawałkami maliny liofilizowanej. Wafle są niezwykle chrupiące, czekolada słodka, a tę słodycz przełamuje kwaśna malina. Idealna propozycja na podwieczorek i chwilę dla siebie. Wafli szukajcie na sklepowych półkach

Izabelawkuchni
Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka 84

cukru trzcinowego łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/3 szklanki oleju (80g) szklanka nektaru porzeczkowego (240g) łyżka soku z cytryny szczypta soli dodatkowo: 2 łyżki kropelek gorzkiej czekolady świeże owoce Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Przelewamy do keksówki, posypujemy czekoladą i pieczemy 45 minut. Podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Karpatka Kinder Bueno (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 145

być zwykłe mleko krowie, krem nie zastygnie! **stałej części z puszki mleka kokosowego z Lidla, puszkę schłodzić w kilka godzin w lodówce Dodatkowo -orzechy laskowe Nutura -kilka kostek deserowej czekolady -tabliczka „mlecznej” wegańskiej (lub zwykłej) CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. 2. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kluski", które(...)ułożyć drugi blat i delikatnie go po dociskać. 13. Całość przykryć folią i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. 14. Następnego dnia górę udekorować rozpuszczonymi w kąpieli wodnej czekoladami i orzechami. Kategoria " KARPATKA

Candy Pandas
Powidła z piekarnika 110

cukier zdążył się dobrze rozpuścić. Jak urozmaicić smak powideł? Powidła same w sobie są przepyszne, ale warto czasem poszukać nowych smaków. Jedną z moich ulubionych wersji są powidła z czekoladą (popularna czekośliwka, na którą przepis znajdziecie tutaj ). Warto jednak pamiętać, że w przypadku pieczonych powideł, czekoladę należy dodać już po wyjęciu z piekarnika, tak aby rozpuściła się po prostu

okolicepalnika.pl
Tort Biały Michałek Z Żelką Borówkową 124

ziemniaczanej 1/4 szkl cukru 1 łyżka oleju kilka kropel esencji waniliowej Krem Michałkowy: 300 ml śmietanki 30 lub 36 % 1 i 1/2 szkl mleka w proszku 50 g białej czekolady 125 g mascarpone 100 g orzeszków ziemnych, podprażonych i posiekanych drobno cukier puder do smaku 1-2 łyżki rumu lub kilka kropel esencji rumowej Żelka Borówkowa: 200 g borówek(...)wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia np. na noc. Krem Michałkowy 3. Śmietankę przelewamy do garnka i doprowadzamy prawie do wrzenia, następnie zdejmujemy z gazu i dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia, następnie wsypujemy mleko w proszku i miksujemy aby nie było grudek, odstawiamy do ostudzenia a następnie chowamy do lodówki na co najmniej 5 godzin

Gotowanie...to proste !
Sernik 111

mnie z wiaderka 150 g cukru 5 dużych jaj 100 g masła jedno opakowanie standardowego budyniu waniliowego Dodatkowo: 200 g masy makowej 1 łyżka mąki pszennej 100 g gorzkiej czekolady 100 ml mleka 200 g gotowej masy krówkowej (kajmak) Polewa: 200 g masy krówkowej ( kajmak) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja : Słomka ptysiowa cynamonowa  Brześć   Sposób(...)potem kolejno budyń w proszku i pozostałe roztopione masło. Wszystko razem wymieszaj . Masę serową podziel na 4 równe części najlepiej w miskach. Do jednej dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę z mlekiem, do drugiej zmiksowana masę kajmakową, do trzeciej masę makową wymieszaną z łyżką mąki, do czwartej 100 g twarogu. Wszystkie masy delikatnie wymieszaj. Na schłodzony spod w formie wykładaj

Z Kuchni Do Kuchni