Świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami i delikatną czekoladą zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 1,2kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 180g masła 250g cukru 6 jajek 9ml olejku pomarańczowego 5 łyżek budyniu śmietankowego Dodatkowo: 450g pierniczków w czekoladzie 200g białej czekolady 4 łyżki mleka Dekoracja(...)wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 3. Czekoladę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej konsystencji polewy. Następnie wierzch wystudzonego sernika polać polewą i posypać kolorową posypką, a następnie udekorować srebrnymi gwiazdkami
Szalona Kuchnia EwelinyDziś mam dla Was coś znanego, powszechnego i można by powiedzieć- oklepanego! Paszteciki, bo o nich mowa, ale w całkowicie świątecznym wydaniu. Oryginalny kształt bombki z
Kuchnia w czekoladzieOwoce: jabłka - 1/2 kg gruszki - 1/2 kg cukier - 2-3 łyżki cynamon - ok. 1/2 łyżeczki Dodatkowo: śmietana 30% - 500ml mascarpone - 100g cukier puder - 1-2 łyżki kakao lub tarta czekolada - do posypania Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier zwykły, z wanilią i dorzucamy masło oraz jajka. Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie chłodzimy w lodówce przez(...)Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem, chociaż tak naprawdę można pokusić się o nazwanie go torcikiem, bo zdecydowanie składa się
Pogotujmy.plprawdziwy smak świąt. R ewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach ser na kruchym spodzie, a wszystko z delikatną nutą migdałów. Ponadto sernik otula marcepan pokryty gorzką czekoladą, a wierzch zdobią prażone migdały. Sernik godny wypróbowania - szczególnie w okresie świątecznym. Sernik Migdałowy z Marcepanem - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki cukru 2 żółtka(...)jajek 1 50 g masła budyń waniliowy 2 cukry migdałowe 400 g masy marcepanowej (gotowej lub z tego przepisu) 100 g płatków migdałowych Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej/gorzkiej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki Sernik Migdałowy z Marcepanem - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora
Słodka StronaAndruta z czekoladą robiła moja babcia. Jako dziecko zajadałam się nim jak szalona. Andrut z czekoladą Andrut robiony przez babcię był na “prawdziwej śmietanie” jak to ona zawsze mówiła. Była to śmietana robiona z domowego mleka krowiego. Tamte czasy są już tylko pięknym wspomnieniem, o którym przypomina mi robiony od czasu przeze mnie andrut. Dla męża zrobiłam(...)kremówkę lecz andrut nie będzie miał takiego samego smaku jak przy uzyciu kwaśnej śmietany. Gotującą się masę czekoladową należy nieustannie mieszać, w przeciwnym razie może się przypalić. Lubisz czekoladę? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Najlepsze ciasto czekoladowe . The post Andrut z czekoladą appeared first on MeCooks
mecooksDziś taka mała odskocznia od tych wszystkich świątecznych przepisów, którymi Was ostatnio raczę. Z braku chęci do gotowania, tudzież czystego lenistwa- jak zwął tak zwął, postanowiłam
Kuchnia w czekoladziemleku zagęszczonym, tak w ramach eksperymentu. Wyszło wspaniale. Ciasto polałam polewą czekoladową również z dodatkiem mleka zagęszczonego :) Całość smakuje obłędnie. Piekłam w blaszce 32 x 20. Składniki: 1 tabliczka czekolady gorzkiej (100 g.) 1/2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 3 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam domowy) 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 1 szklanka mleka zagęszczonego nie słodzonego Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej (100 g.) 50 g. masła lub margaryny 3 łyżki mleka zagęszczonego nie słodzonego Wykonanie: Do miseczki połamać czekoladę i dodać margarynę. Miseczkę ustawić na rondelku z gotującą wodą. Kiedy zacznie się rozpuszczać, dodać kakao. Mieszać do rozpuszczenia składników i powstania jednolitej masy. Masę czekoladową zostawić do wystudzenia. Jajka
Agusiowe smakołykiCzy macie coś takiego, czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole? Pierogi z kapustą, uszka z leśnymi grzybami, karp? U mnie tych obowiązkowych pozycji jest trochę
Kuchnia w czekoladzieczekoladowe, przepyszne ciasto z dodatkiem dyni i orzechów. Korzystajmy, póki jeszcze sezon dyniowy trwa :) Składniki: - 120 g cukru kryształu - 120 g roztopionej w kąpieli wodnej i przestudzonej gorzkiej czekolady - 200 g puree z dyni - 200 g zmielonych na mąkę orzechów włoskich - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 3 jajka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżeczka cynamonu - szczypta soli oraz - 150 g rozpuszczonej czekolady gorzkiej lub deserowej Przygotowanie: Żółtka miksujemy z cukrem do białości. Następnie dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Do masy dodajemy puree dyniowe, rozpuszczoną czekoladę oraz ubite na sztywno białka. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm i pieczemy około 45 minut
Zainspirowana w kuchniJuż w nocy miałam przysiąść do Was z dwoma kolejnymi przepisami, ale nie udało się. Spróbuję teraz, choć też lekko nie jest, bo z Młodym na
Kuchnia w czekoladziemiłośnika gotowania , podróży lub nie wiesz co kupić swojemu mężczyźnie kliknij w podlinkowane wyrazy, które przekierują Cię do konkretnych zestawień prezentowych. ZACZYNAJMY! YERBA MATE GREEN FITNESS BIO ASHWAGANDA PROSZEK CZEKOLADA GORZKA Z OWOCAMI LEŚNYMI ZE STEWIĄ PRAŻONE MIGDAŁY Z KSYLITOLEM I CYNAMONEM SENCHA MANGO GREEN TEA&COCONUT HERBATA EKOLOGICZNA NATURA WITA ZIELE KONOPI MAKAO - KAKAO Z KSYLITOLEM CZEKOLADA WEGAŃSKA(...)BIAŁA Z SOLONYMI MIGDAŁAMI I ŻURAWINĄ PYŁEK KWIATOWY BIAŁKO Z NASION KONOPII BIO KAKAO W ZIARNIE PŁATKI RÓŻY EKO CZEKOLADA SUPER KRÓWKA POMARAŃCZOWA KAWA ROZPUSZCZALNA KOKOSOWA DAKTYLE W CZEKOLADZIE BEZ CUKRU MIÓD Z KWIATU JABŁONI 1.1 KG Z POLSKIEGO SADU BUTELKA ZE WSKAŹNIKIEM SPOŻYCIA WODY POJEMNIK NA SAŁATKI ZIELONY LIŚCIASTA ŁYŻKA BUTELKA TERMICZNA KUBEK TERMICZNY ZIELEŃ NIERDZEWNY WEGAN NERD
CzarnawisienkaUff! Już po pierwszej- w nocy rzecz jasna, ale cieszę się, bo to, co chciałam zrobić, właśnie kończę. Wpis na domową przyprawę do piernika jest tym
Kuchnia w czekoladziekremówka połączona z kajmakiem i zatopionymi biszkopcikami. Smak jest doskonale zrównoważony dzięki czekoladowemu biszkoptowi i bitej śmietanie z adwokatem. Toffinek Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki 2 łyżki czekolady rozpuszczalnej 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa toffi: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) puszka kajmaku/masy krówkowej (510g) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki adwokatu/ajerkoniaku Dodatkowo: opakowanie podłużnych biszkoptów typu Lady Fingers (140g) 2 łyżki kawy rozpuszczalnej starta czekolada lub posypka czekoladowa do dekoracji Wymiary 30 x 25 cm. Na początku robimy biszkopt. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Później do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE
PatiGotujePonoć na Św. Marcina- gęsina, ale u mnie gęsi brak i honorowo zastępuje ją kaczka. Nie byle jaka, bo typowo wiejska, z zagrody Rodziców ;) I choć
Kuchnia w czekoladzie