cytryny - 1500 przepisów (strona:57/100)

Grzane wino 208

dzieła! Grzane wino (grzaniec): 1 butelka czerwongo, wytrawnego wina mniej niż pół szklanki cukru trzcinowego 1 laska cynamonu 4-6 goździków 2 ziela angielskie skórka z wyparzonej wrzątkiem cytryny skórka z wyparzonej wrzątkiem pomarańczy(...)wyciśnięty z połowy pomarańczy 2-3 łyżki brandy lub whisky dodatkowo: półplasterki pomarańczy, goździki, cynamon do mieszania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pomarańczę i cytrynę przelewamy wrzątkiem. Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy cytrusy w taki sposób, aby uzyskać paski skórki. Wbijamy w nie goździki (dzięki temu nie będą pływać w napoju i nie będziemy musieli

Poezja smaku
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55863

każdy kwadracik nakładamy łyżeczkę farszu szpinakowego i kilka kawałków łososia. Zbieramy rogi kwadracików z ciasta do góry i zlepiamy. Pieczemy około 20 minut w 210 stopniach. Podajemy z plasterkiem cytryny. I gotowe! Oto 7 potraw słonych, wytrawnych. Czas na coś słodkiego!  Pozostałe 5 przepisów jest właśnie takich :) 8. Kluski z makiem Potrawa prosta i szybka, jeśli przygotowujemy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 170

cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej i 1 łyżeczkę sody. Dodajemy rozpuszczone masło z miodem, sok i skórkę otartą z cytryny.  Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, do której przelewamy ciasto. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 170

cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej i 1 łyżeczkę sody. Dodajemy rozpuszczone masło z miodem, sok i skórkę otartą z cytryny.  Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, do której przelewamy ciasto. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Ekspresowe rogaliki z masą makową 225

pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką masę. Rogaliki polać lukrem. Smacznego! Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki z masą makową

moj przepis na
Świąteczne gotowanie z Galeo i przepis na karpia 207

dodać mąkę i podgrzewać do uzyskania zasmażki. Następnie dodać wywar, czerwone wino oraz starty piernik i gotować kilka min. Sos przecedzić przez sito, dodać imbir, migdały, rodzynki, sok z cytryny, powidła śliwkowe i miód. Doprawić solą, pieprzem i cynamonem. 6) Karpia wstawić na 5 min. do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Przed podaniem zalać sosem. Czas przygotowania

kolorowotorcikowo
Tarta z krewetkami 190

minut na lekko złoty kolor. Wyjąć z piekarnika. Przygotować nadzienie: Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek  do miękkości, nie brązowić. Krewetki  przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać do cebuli, smażyć tylko kilka minut, do czasu aż się zrobią lekko pomarańczowe. Nie smażyć długo, będą się jeszcze piekły! W misce wymieszać jajka, śmietanę, ser pietruszkę

Stare Gary
Dietetyczny snack dla kibicek na dzisiaj wieczór - Summer Rolls 185

posiekaj 50 g orzeszków i wrzuć do miski z posiekana cebulką. Dodaj połowę posiekanej kolendry lub natki, sos chili, 2 łyżki wody i sok z limonki lub cytryny i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić. przygotowanie rollek: ugotować krótko makaron ryżowe według wskazań producenta na opakowaniu i przepłukać na sicie zimną wodą. Zetrzeć marchew i wymieszać w miseczce z sosem sojowym

Sztuka gotowania w/g Samiry
Makaron z karczochami i kurczakiem 183

Bądźcie gotowi na dużą dawkę zdjęć z tego miasta ;) Składniki na 2 porcje 4 karczochy 250 g dowolnego makaronu 1/2 zielonej papryki 1 pierś z kurczaka 2 pomidory 1 cytryna natka pietruszki oliwa do smażenia 2 łyżki startego parmezanu lub grana padano sól, pieprz Sposób przygotowania Pierś z kurczaka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać(...)osuszyć i obrać z twardych łusek. Nożem ściąć ok. 2 cm z czubka i pokroić na ćwiartki. Ze środka usunąć włoski i przełożyć karczochy do miski z sokiem z cytryny (dzięki temu karczochy nie ściemnieją). Następnie odcedzić z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć z obu stron, do momentu zarumienienia. Makaron ugotować

Pink Envelope
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 168

ząbki czosnku cytryna  sól i pieprz Filety z łososia wcześniej rozmrozić i upiec w folii, oprószając je przedtem z obu stron solą i pieprzem, na wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C.  Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, ułożyć liście szpinaku, następnie kawałki łososia, skropić sokiem z cytryny

Kuchnia Ellie
Koktajl ułatwiający usuwanie wody z organizmu 223

informacji na temat przyczyn, skutków, zwalczania i zapobiegania zatrzymywania wody w organizmie... SKŁADNIKI (na 1 porcję - 92 kcal) 1 kiwi 1 jabłko  garść pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki wody PRZYGOTOWANIE Kiwi obieramy. Usuwamy gniazda nasienne jabłka. Miksujemy wszystkie składniki i od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Tort kakaowo- wiśniowy z rurkami 368

cukru cukier waniliowy Masa: 200g masła 500ml mleka 2 żółtka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki Nutelli Nasączenie: szklanka wody syrop wiśniowy cytryna Dodatkowo: opakowanie biszkoptów dżem wiśniowy rurki kakaowe kuleczki czekoladowe  Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie, ciągle ubijając dodajemy cukier(...)koniec dodajemy Nutellę i mieszamy łyżką.   Nasączenie: Do szklanki z wodą dodajemy syrop wiśniowy, tak żeby poncz był słodki i dosyć intensywnie pachniał wiśniami. Dodajemy sok z cytryny. Mieszamy. Przełożenie: Pierwszy blat nasączamy i smarujemy dżemem. Następnie będziemy układać biszkopty. Każdy z nich przed położeniem na dżemie namaczamy w ponczu. Na biszkopty kładziemy porcję masy. Przykrywamy drugim blatem

Czerwona Porzeczka
Lemoniada cytrusowa z natką z pietruszki 166

litr niegazowanej wody 1 limonka 1 cytryna 1/4 pęczka natki z pietruszki Przygotowanie: Do blendera z wysokim kielichem wlewamy wodę i wkładamy porwaną nać pietruszki. Z limonki i cytryny wyciskamy sok, bezpośrednio do wody z pietruszki, miksujemy

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 220

cytryny 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Do garnka wsypujemy owoce i cukier. Stawiamy na palniku o średniej mocy i podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru (nie gotować). Dodajemy cytrynę i mąkę wymieszaną z 1 łyżką wody. Zagotowujemy i zdejmujemy z palinka. Żelatynę rozpuszczamy w około 2-3 łyżkach wrzącej wody i wlewamy do owoców (można najpierw ją rozrobić z odrobiną

Made By Mom And Son
Syrop z kwiatów czarnego bzu (hyćki) 152

kwiatostanów czarnego bzu 1 litr wody 1 kg cukru 1 cytryna   Kwiatostany zbieramy z dala od głównych dróg, oczyszczamy je z ewentualnych owadów, nie myjemy, gdyż wypłuczemy najcenniejszy pyłek, obcinamy łodygi, gdyż dają posmak goryczki. Wodę gotujemy z cukrem, następnie zalewamy nim kwiaty, wyciskamy sok z cytryny i odstawiamy na 2-4 dni pod przykryciem. Następnie cedzimy

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania