cytrynowe - 1500 przepisów (strona:44/100)

Ciasto Pina Colada 137

jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu na małych obrotach. Dodać skórkę z cytryny i zmiksować. Stopniowo najlepiej w 3 turach dodawać mąkę, na zmianę z sokiem cytrynowym i syropem z ananasów (z puszki) ,wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników. Ciasto może wyglądać na zwarzone, ale nie ma to wpływu na wypiek. Tortownicę o średnicy

kulinarnyswiatdomi
Domowa lemoniada - przepis podstawowy 142

wielkości cytryn około 1, 5 litra wody cukier, miód lub dowolny słodzik do posłodzenia Cytryny wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Z 4 cytryn wycisnąć sok, pozostałą pokroić w plastry. Sok cytrynowy wlać do wody, posłodzić do smaku i wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry cytrynę.  Lemoniada nie powinna być zbyt słodka , lecz kwaskowa. Tylko wtedy orzeźwi i ugasi pragnienie. Dlatego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto marchewkowe z pomarańczowym serkiem 89

łyżeczki gałki muszkatołowej 2 jajka szczypta soli 1/3 szklanki oleju z orzechów włoskich 1/3 szklanki siekanych orzechów włoskich 1 szklanka tartej marchewki 150g serka homogenizowanego skórka pomarańczowa skórka cytrynowa 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. W misie wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki.W drugim głębokim naczyniu rozbełtać jajka z olejem. Orzechy drobno posiekać. zawartość

Raj dla Podniebienia
Torta della nonna z nutą mango czyli ciasto włoskiej babci 72

częścią wylepić tortownicę i jej brzegi (26cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Mniejszą część rozwałkować na kształt tortownicy i także schłodzić. W rondelku zagotować mleko ze skórką cytrynową. W garnku żółtka utrzeć z cukrem pudrem na  kogel-mogel. Ucierając, dodawać mąkę. Cały czas miksując, wlewać cienkim strumykiem mleko. Garnek umieścić na gazie, gotować budyń, cały czas mieszając

Raj dla Podniebienia
Ciasto z jabłkami i budyniem 82

Mogę repetę…? Składniki: biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa 1,5kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki brązowego cukru krem budyniowy 2 szklanki mleka 2 łyżki kaszy manny 200g masła 2 szt budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru polewa 100g masła 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka

Raj dla Podniebienia
Rozwiązanie konkursu sernikowego 129

Natalia K   – zaproponowała masę serową na bazie mleka. To dla mnie absolutna nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe połączenie sernika z orzeszkami

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią 86

ziarenka i dodać do masy. Całość zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Masę przełożyć na podpieczony spód, piec w 160-170C przez ok.75minut. Studzić w otwartym piekarniku. Artykuł Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone 150

roztopionym masłem; taką masą wylepić tortownicę 26cm wyłożoną papierem do pieczenia, podpiec 10minut w 180C masa serowa: twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, mascarpone, dodawać po jajku, następnie śmietankę, skórkę cytrynową, esencje i ziarenka waniliowe. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch, posypujemy go obficie jagodami i wkładamy do piekarnika. Początkowo pieczemy ok. 30minut w 170-180C, a następnie zmniejszamy

Raj dla Podniebienia
Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” 95

rośnięcia ciasta, wieniec nie rozpadł się. Wieniec pieczemy w 190 C ok.40 min aż wypiek nabierze złotej barwy. Przestudzony wieniec dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem lub jak ja – cytrynowym lukrem. Smacznego! Artykuł Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia 75

mleka 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy pomarańczowej (można użyć zwykłej) nadzienie 4 łyżeczki dżemu sliwkowego 1 łyżeczka cynamonu mała garść żurawiny (użyłam świeżej) lukier cytrynowy sok z 1/2 cytryny 1 i 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja orzechy laskowe (użyłam świeżo łuskanych) żurawina Wykonanie W małej miseczce rozkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki pszennej

Raj dla Podniebienia
Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! 126

mocnego naparu herbaty miętowej (do ozdoby) wiórki kokosowe cukier ozdobny   Wykonanie Twaróg półtłusty mielimy dwukrotnie. Do misy miksera przekładamy zmielony twaróg, ricottę, cukier puder, cukier waniliowy, otarta skórkę cytrynową. Całość miksujemy. Nastepnie dodajemy po jajku i nadal miksujemy. Teraz czas na zapachy. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy olejek pomarańczowy oraz przestudzony napar z herbaty miętowej. Najlepiej użyć herbaty liściastej

Raj dla Podniebienia
Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną 143

kurczak, chrupiące szparagi porządnie doprawione świeżo zmielony pieprzem, trochę ziół i niezwykle orzeźwiająca cytryna. Nam fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną kojarzy się ze słoneczną Sycylią i drzewkami cytrynowymi na każdym kroku. Danie, choć sycące, jest wręcz obłędnie lekkie i zdrowe! A do tego Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną jest szybki i naprawdę prosty! Składniki: 2 piersi

Pociąg Do Kuchni
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 190

ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 5- 6 łodyg rabarbaru 750 ml mleka 2 budynie cytrynowe na 1/2 l Wlać do garnka 500 ml mleka i zagotować. W 250 ml rozpuścić budynie i cukier. Wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do przestygnięcia

Kolorowa kuchnia Elki
Szpajza edberowoł (Pianka truskawkowa) 115

ôblołć 26 to zōłzōm 27 ze zmiksowanych. Smacznego 1 różnych 2 uroczystościach 3 pełno 4 było; ō- samogłoska w wymowie między o i u 5 rodzajów 6 niektórych 7 cytrynowa 8 dużo 9 którzy 10 powiedzieli 11 powiedział 12 w okolicach 13 mówili 14 nazwa 15 ô= ło 16 przepisie 17 rozmawiałem 18 która 19 przygotowywała 20 trików 21 przekazała

Chop w kuchni
Sernik Marchewkowa Galaktyka 150

blaty. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ser biały przeciskamy przez praskę dwa razy. Następnie łączymy go z mascarpone i cukrami oraz otartą skórką cytrynową. Potem dodajemy ostudzoną żelatynę oraz ubitą na sztywno śmietanę. masa jabłkowa: (blaszka 17 cm)  Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę,posypujemy cynamonem, skrapiamy sokiem z cytryny. W garnku rozpuszczamy cukier

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania