cytrynowe - 1500 przepisów (strona:42/100)

Torta della nonna z nutą mango czyli ciasto włoskiej babci 109

częścią wylepić tortownicę i jej brzegi (26cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Mniejszą część rozwałkować na kształt tortownicy i także schłodzić. W rondelku zagotować mleko ze skórką cytrynową. W garnku żółtka utrzeć z cukrem pudrem na  kogel-mogel. Ucierając, dodawać mąkę. Cały czas miksując, wlewać cienkim strumykiem mleko. Garnek umieścić na gazie, gotować budyń, cały czas mieszając

Raj dla Podniebienia
Ciasto z jabłkami i budyniem 114

Mogę repetę…? Składniki: biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa 1,5kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki brązowego cukru krem budyniowy 2 szklanki mleka 2 łyżki kaszy manny 200g masła 2 szt budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru polewa 100g masła 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka

Raj dla Podniebienia
Rozwiązanie konkursu sernikowego 167

Natalia K   – zaproponowała masę serową na bazie mleka. To dla mnie absolutna nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe połączenie sernika z orzeszkami

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią 120

ziarenka i dodać do masy. Całość zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Masę przełożyć na podpieczony spód, piec w 160-170C przez ok.75minut. Studzić w otwartym piekarniku. Artykuł Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone 186

roztopionym masłem; taką masą wylepić tortownicę 26cm wyłożoną papierem do pieczenia, podpiec 10minut w 180C masa serowa: twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, mascarpone, dodawać po jajku, następnie śmietankę, skórkę cytrynową, esencje i ziarenka waniliowe. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch, posypujemy go obficie jagodami i wkładamy do piekarnika. Początkowo pieczemy ok. 30minut w 170-180C, a następnie zmniejszamy

Raj dla Podniebienia
Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” 126

rośnięcia ciasta, wieniec nie rozpadł się. Wieniec pieczemy w 190 C ok.40 min aż wypiek nabierze złotej barwy. Przestudzony wieniec dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem lub jak ja – cytrynowym lukrem. Smacznego! Artykuł Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia 110

mleka 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy pomarańczowej (można użyć zwykłej) nadzienie 4 łyżeczki dżemu sliwkowego 1 łyżeczka cynamonu mała garść żurawiny (użyłam świeżej) lukier cytrynowy sok z 1/2 cytryny 1 i 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja orzechy laskowe (użyłam świeżo łuskanych) żurawina Wykonanie W małej miseczce rozkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki pszennej

Raj dla Podniebienia
Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! 157

mocnego naparu herbaty miętowej (do ozdoby) wiórki kokosowe cukier ozdobny   Wykonanie Twaróg półtłusty mielimy dwukrotnie. Do misy miksera przekładamy zmielony twaróg, ricottę, cukier puder, cukier waniliowy, otarta skórkę cytrynową. Całość miksujemy. Nastepnie dodajemy po jajku i nadal miksujemy. Teraz czas na zapachy. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy olejek pomarańczowy oraz przestudzony napar z herbaty miętowej. Najlepiej użyć herbaty liściastej

Raj dla Podniebienia
Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną 181

kurczak, chrupiące szparagi porządnie doprawione świeżo zmielony pieprzem, trochę ziół i niezwykle orzeźwiająca cytryna. Nam fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną kojarzy się ze słoneczną Sycylią i drzewkami cytrynowymi na każdym kroku. Danie, choć sycące, jest wręcz obłędnie lekkie i zdrowe! A do tego Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną jest szybki i naprawdę prosty! Składniki: 2 piersi

Pociąg Do Kuchni
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 215

ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 5- 6 łodyg rabarbaru 750 ml mleka 2 budynie cytrynowe na 1/2 l Wlać do garnka 500 ml mleka i zagotować. W 250 ml rozpuścić budynie i cukier. Wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do przestygnięcia

Kolorowa kuchnia Elki
Szpajza edberowoł (Pianka truskawkowa) 142

ôblołć 26 to zōłzōm 27 ze zmiksowanych. Smacznego 1 różnych 2 uroczystościach 3 pełno 4 było; ō- samogłoska w wymowie między o i u 5 rodzajów 6 niektórych 7 cytrynowa 8 dużo 9 którzy 10 powiedzieli 11 powiedział 12 w okolicach 13 mówili 14 nazwa 15 ô= ło 16 przepisie 17 rozmawiałem 18 która 19 przygotowywała 20 trików 21 przekazała

Chop w kuchni
Sernik Marchewkowa Galaktyka 178

blaty. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ser biały przeciskamy przez praskę dwa razy. Następnie łączymy go z mascarpone i cukrami oraz otartą skórką cytrynową. Potem dodajemy ostudzoną żelatynę oraz ubitą na sztywno śmietanę. masa jabłkowa: (blaszka 17 cm)  Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę,posypujemy cynamonem, skrapiamy sokiem z cytryny. W garnku rozpuszczamy cukier

Bon appetit mon amie
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 218

już drugiego dnia beza powoli będzie podchodzić wodą i zacznie się robić na niej efekt rosy. Nam okrutnie smakowało podane z borówkami , małymi bezikami i z bazylią cytrynową, która idealnie podkręcała lekko cytrusowy smak rabarbaru.   Bez barwnika to ciasto też wyjdzie, ale nadzienie będzie brzydkie i byle jakie, w kolorze błota . Nie mamy do wyboru tylu odmian rabarbaru

Karo in the Kitchen
PLACEK DROŻDŻOWY Z WIŚNIAMI I KRUSZONKĄ 245

placek drożdżowy z wiśniami ... taki "maminy" 😉 Składniki: 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat cytrynowy lub skórka otarta z 1 sparzonej cytryny Na kruszonkę: 150g mąki 100g cukru 80g prawdziwego masła (82% tłuszczu) Dodatkowo: cukier waniliowy (do posypania) słoik drylowanych wiśnie (lub dowolne inne owoce) Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Orzeźwiający placek rabarbarowy z miętą i cytryną 232

gustu. Sezon na rabarbar nie trwa zbyt długo, więc jeżeli nie macie dostępu do niego, to możecie upiec sam placek dodając jednak więcej gałązek mięty. Wyjdzie Wam wtedy taki cytrynowo-miętowy placek. Mi takie wilgotne placki bardzo smakują. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 1 opakowanie cukru waniliowego 200 g cukru trzcinowego 150 g masła 250 g kwaśnej śmietany

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania