cytryna - 13435 przepisów (strona:746/896)

Brak tytułu 190

coś oryginalnego i nowego - Dr. Oetker poleca specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 165

witaminę C z owoców aceroli. Skład: sok z jabłek 200ml,  sok z aceroli 50ml. Bez dodatku syntetycznej witaminy C. Dla przykładu - z awartość witaminy C w 100g owoców: - cytryna 30-50 mg - truskawka 60-70 mg - dzika róża 840 mg - acerola 3500-4000 mg 100% sok z jabłek i aceroli. W każdej buteleczce 1350 mg naturalnej witaminy C. Witamina

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 121

też jego prozdrowotne właściwości: - obniża ciśnienie - podnosi odporność ZASTOSOWANIE: do pryrządzania napojów jako dodatek do herbaty do jogurtów, deserów, sałaek owocowych SKŁAD: cukier, sok z czarnej porzeczki 37%, kwas cytrynowy. POJEMNOŚĆ: 500 ml CENA:  11 zł / sztukę Do kupienia: http://premiumrosa.eu/sklep/?c=Syropy%20kulinarne&d=7 MOJA OPINIA: Jestem wielką zwolenniczką przetworów z czarnej porzeczki. Smakują mi wszelkie syropy, galaretki, dżemy. Syrop

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 171

CIASTECZKA  "KOCIE OCZKA" - inaczej, bo w formie serduszek ... SKŁADNIKI: 2 szkl. mąki 5 łyżek masła roślinnego 1 jajko 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru otarta skórka z 1 cytryny WYKONANIE: Mąkę przesiać, dodać margarynę - zarobić nożem.   Dodać cukier, jajka, skórkę cytrynową i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wykrawać ciasteczka - pary. Jedno całe, drugie z dziurką

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 146

wosk pszczeli , który t rafia m. in. do kosmetyków.     Krem ochronny do rąk, tworzony na bazie wosku pszczelego. Opis produktu Lekki szybko wchłaniający krem o delikatnym zapachu cytryny. Wyprodukowany na bazie naturalnego wosku pszczelego, który pozostawia na skórze warstwę ochronną i wspiera jej funkcje obronne. Zabezpiecza dłonie przed wysuszeniem, pękaniem oraz łagodzi podrażnienia. Zawarte w kremie aktywne składniki

kolorowotorcikowo
Rolada cytrynowa 135

makę z proszkiem. Wylać na płaską blachę ( najlepiej taką piekarnikową ), piec 15-20 min w 160 stopniach C. Ciepły biszkopt zawinąć w bawełnianą ściereczkę. Krem cytrynowy: sok z 1 cytryny 1 szkl. wody 0,5 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 0,5 kostki margaryny Odlać trochę wody - do rozrobienia budyniu. Resztę zagotować z sokiem cytrynowym i cukrem. Wlać budyń rozrobiony

kolorowotorcikowo
Zupa ze świeżych ogórków 166

Składniki: 5 ogórków gruntowych lub 2 szklarniowe 1 młoda cebulka 700 ml wody 1 kostka rosołowa drobiowa pieprz, sok z cytryny 2 łyżki śmietany lub tłustego jogurtu koperek 1 łyżka dobrego oleju  Olej rozgrzać, cebulkę pokroić w drobną kostkę - podsmażyć. Ogórki obrać, wydrążyć nasiona, pokroić w średnią kostkę. Wrzucić do cebul;ki - dusić aż stanąsię szkliste. Zalać wodą, dodać

kolorowotorcikowo
Arbuzowy napój 156

Składniki: 1/2 średniego arbuza 1 szklanka wody sok z 1/2 cytryny łyżka miodu Wykonanie: Z arbuza odkrój skórę i wybierz pestki. Pokrój w kawałki. Zmiksuj z pozostałymi składnikami. Najlepiej, jeśli arbuz jest mocno schłodzony. Ewentualnie można dodać kostki lodu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pierogi z soczewicą i grzybami w barszczyku zatopione 181

pieprz czarny cały, majeranek ewentualnie koncentrat barszczu czerwonego, np  Jamar Warzywa umyć, obrać, pokroić. Zalać wodą, dodać przyprawy - ugotować wywar buraczany. Odcedzić. Gotowy barszcz doprawić - kwaskiem cytrynowym/sokiem z cytryny i cukrem lub poprzez dolanie koncentratu buraczanego, np Jamar. Pierogi podawać z barszczykiem czerwonym, posypane natką pietruszki. Smacznego

kolorowotorcikowo
Serowa tarta z jabłkami 221

masła,5 łyżek cukru szczypta soli, 1 jajko. NADZIENIE : 2 jajka, 250g sera ricotta lub chudego twarogu, 4 łyżki cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ), 3 jabłka, sok z cytryny, konfitura z żurawiny, łyżka miodu Wykonanie:   Ze składników zagnieść ciasto, uformować kulę,owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

kolorowotorcikowo
Kule śniegowe ( pączki ptysiowe ) 828

tortowej 250 ml wody 100 g masła/margaryny 5 całych jaj do smażenia: olej rzepakowy ( u mnie Beskidzki olej marki Bielmar ) lukier: 3/4 szkl. cukru pudru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka wody wiórki kokosowe Wykonanie: Wodę z masłem zagotować. Do gotującej się wody z masłem dodać mąkę - szybko i dokładnie wymieszać. Masę gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając - około

kolorowotorcikowo
Sałatka ze szpinakiem i szparagami 194

szparagi zielone * liście szpinaku * pomidory suszone * oscypek/ mozarella * oliwa z oliwek * sól morska, u mnie Kamis Wykonanie: Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru i odrobiny soku z cytryny. Odcedzić i ostudzić. Oscypek pokroić w w plastry - usmażyć na patelni, na odrobinie oliwy. Szpinak umyć, osuszyć. Pomidory pokroić w paski, a usmażony krążki sera przekroić na pół. Wszystkie składniki

kolorowotorcikowo
Muffinki pomarańczowe 177

składa się: - sok z 1 pomarańczy - miąższ drobno pokrojony z 2 pomarańczy - 3 drobno skrojone mandarynki (obrane z tej białej skórki) Lukier: 200 g cukru pudru sok z jednej cytryny Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre wlać do suchych i dobrze wymieszać wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek w formie do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku

Pasja Smaku
Pomidorowe pulpeciki rybne 137

parze, gotowa przez ok. 15 min. Rada: Pulpeciki same w sobie są dość suche, lepiej smakują polane sosem. U mnie sos: jogurt naturalny, koperek i sok z cytryny

Pasja Smaku
Babka piaskowa pomarańczowa 125

startej skórki z pomarańczy 2 łyżki soku z pomarańczy tłuszcz i mąka do formy Lukier:  1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżeczki smażonej skórki pomarańczowej 2 łyżki soku z cytryny kandyzowana skórka pomarańczowa do ozdoby Wykonanie: 1. Ciasto: Masło z cukrem utrzeć w misie robota, dodawać po jednym żółtku, do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok i skórkę z pomarańczy

Pasja Smaku