cytryna - 13435 przepisów (strona:740/896)

Kostka Wiśniowa 528

czekoladowa: Śmietankę umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Układamy kolejno: 1. Ciasto kakaowe- ciasto można nasączyć likierem wiśniowym, lub sokiem z cytryny 2. Połowa kremu wiśniowego 3. Ciasto kakaowe- również możemy nasączyć 4. Połowa kremu wiśniowego- ciasto wstawiamy do lodówki, a gdy krem wiśniowy całkowicie stężeje, wykładamy polewę. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Sałatka z pestkami dyni - symbio.pl 182

dodatkiem pestek dyni.  Składniki : * dowolny mix sałat * zielona papryka * czerwona papryka * kilka rzodkiewek  * garść pestek dyni * łyżka oleju z pestek dyni * sól, pieprz * łyżeczka soku z cytryny  Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić, ułożyć na talerzu, posypać pestkami dyni. Przyprawić do smaku.  Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach

Magiczne Życie Marty
Chłodnik z rzodkiewkami i burakiem 174

Chłodnik rzodkiewkowo-buraczany składniki: dla 2 osób 1 zimny jogurt naturalny 250 ml 1 burak pieczony 1 pęczek rzodkiewek 1 szalotka szczypior z 1 dymki sól, pieprz sok z cytryny do smaku wykonanie Buraka myjemy. osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 200°C. Po upieczeniu obieramy go. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końcówki. Pozostawiamy

Przysmaki Karolki
Oszukany Cezar 647

sądzicie? Nad smakowała niesamowicie!  Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka w marynacie: sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej w proszku, chili w płatkach, pieprz cytrynowy. Marynujemy 15-30 minut przed usmażeniem na patelni grillowej. garść fasolki szparagowej 3 jajka kiełki rzodkiewki  pomidor o dziwnej nazwie ale może być też o normalnej (hihi) sałata lodowa, mała główka

Mango Papaja
Zupa krem z pieczarek (zupa pieczarkowa) 176

Post Zupa krem z pieczarek (zupa pieczarkowa) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) 234

Post Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Surówka z marchewki i jogurtu naturalnego 437

Post Surówka z marchewki i jogurtu naturalnego pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Surówka z marchewki i jabłka 273

Post Surówka z marchewki i jabłka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Lukier królewski 4730

Post Lukier królewski pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki 196

Post Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Świąteczne ciasteczka renifery 207

Post Świąteczne ciasteczka renifery pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Piernikowe choinki z lukrem 337

Post Piernikowe choinki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 248

Post Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
SERNIK TOSKAŃSKI Z KONFITURĄ MORELOWĄ 332

jajek - 125ml mleka - 1 i 1/4 szklanki* ksylitolu (lub cukru) - 2/3 szklanki mąki (u mnie 115g mąki orkiszowej typ750) - 100ml likieru pomarańczowego (Grand Marnier albo Cointreau) - skórka pomarańczowa lub cytrynowa (ewentualnie aromat) - u mnie drobniutko starta skórka pomarańczowa O'etkera -1/2 op. Dodatkowo: - trochę masła do wysmarowania formy - trochę bułki tartej do formy - konfitura (u mnie morelowa) * szklanka - 250ml

Smaczne Zdrowe
Frużelina z borówki amerykańskiej 275

jest za słodka. Żeby mieć pewność, że się nie zepsuje poddałam pasteryzacji. Składniki: 1 kg borówki amerykańskiej 250 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki sok z cytryny 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie:   Borówki oczyścić, przełożyć na durszlak i przepłukać wodą i pozostawić do odsączenia z nadmiaru wody. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem i cukrem

Ala piecze i gotuje