pełnoprawne danie bezglutenowe . Zatem zapraszam do pysznej i zdrowej owsianki :-) * * * Składniki (proporcja dla jednej osoby): 4 łyżki stołowe płatków owsianych trochę wody 1 łyżeczka wiórków kokosowych szczypta nasion chia 1 łyżka stołowa płatków migdałowych garść rodzynków 1 łyżka syropu klonowego lub miodu (tak, jem miód na weganizmie, kupuję od lokalnych pszczelarzy) 1 jabłko dużo ziaren słonecznika cynamon Wykonanie(...)wypicia szklanki wody z cytryną, na czczo. Wieczorem sobie przygotowuję tę miksturę i rano wypijam tuż po przebudzeniu. 2. Do emaliowanego kubeczka wsypuję 4 łyżki płatków owsianych i zalewam je wodą tak ze sporym naddatkiem. I to się powoli gotuje, mieszam od czasu do czasu. 3. Gdy już płatki wchłoną całą wodę dodaję nasiona chia, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, sparzone
Kawa z mlekiemwody 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego pół szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka nasion chia 2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki mąki (pszennej razowej lub kukurydzianej) Nadzienie: 250 g suszonych moreli 1,5 szklanki soku pomarańczowego (lub jabłkowego) skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Banany rozgnieść na puree, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Nadzienie: Morele wrzucić
Domowa Cookierenka AgiPasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Dip z serka koziego z papryką, suszonymi pomidorami i orzechami
Moja smaczna kuchniaSmoothie z nasion chia i sokiem z młodych buraków Ostatnie smoothie bardzo się Wam spodobało i prosiliście o więcej – so here we go. Kolejne smoothie, jedno z moich ulubionych – bo jest w nim kakao a chyba tylko boczek lubię bardziej. Fajna przekąska, aby zabrać ze sobą i po treningu na szybko zjeść w szatni trzeba się wtedy chować(...)buraczki mają tyle witaminy C co sok z cytryny. Każdą z warstw przygotowujemy osobno, poniżej opisałem sposób ich przyrządzenia oraz ich skład. Do przygotowania warstwy kakaowej potrzebujemy: 2 banany mrożone 3 łyżeczki kakao ½ szklanki mleka kokosowego Miksujemy w blenderze wszystkie składniki. Do przygotowania warstwy waniliowej potrzebujemy: szklanka mleka kokosowego nasiona CHIA wanilia Nasiona Chia namaczamy przez noc w mleku koksowym
PaleoLiferozpuści, tapioka zrobi się szklista, a całość zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy nasiona chia i mieszamy wszystko razem. Odstawiamy do lekkiego wystygnięcia. Następnie rozlewamy pudding do pucharków lub szklanek. Są gotowe do zalania musem owocowym. :) Mus owocowy: 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1/3 cytryny W blenderze umieszczamy owoc mango, banana i sok z cytryny. Całość dokładnie blendujemy
Cooking Monsterrukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka
Moja smaczna kuchniamleczkiem kokosowym nasiona chia. Wszystko miksujemy do połączenia składników. W drugiej misce ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, na sztywno. Następnie śmietankę przekładamy do jogurtu i kilkoma szybkimi ruchami miksera łączymy składniki. Krem jest pyszny i prostu, można przechowywać go w lodówce 2-3 dni. Mus brzoskwiniowy: 2 brzoskwinie 3 łyżki soku pomarańczowego (lub soku z cytryny) 1 łyżeczka cukru(...)gotowe! Śmiało możecie dodać jeszcze świeże owoce, ja dodałam brzoskwinie i banany. Wyszło wyśmienicie - naleśniki są bardzo delikatne, subtelnie kokosowe, krem dzięki namoczonym w mleku kokosowym nasionom chia również zyskuje kokosowego aromatu, a dzieła dopełnia owocowy mus i świeże owoce. Cudowne połączenie! Zachęcam do przyrządzenia i życzę smacznego
Cooking Monstermoich przepisów na dodatki do pieczywa: Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto
Moja smaczna kuchniaPrzy okazji kwietniowej piekarni (jutro publikacja chleba z mąki z pszenicy durum) znalazłam w szafce nasiona babki płesznik. W ubiegłym roku zajadałam się koktajlami z nią lub wymiennie z chia. I dziś przyszła mi ochota na koktajl na bazie kaszy jaglanej, o której też dawno tu nie było. Składniki (na ok. litr napoju): "Mleko" jaglane 200 ml kaszy jaglanej wrzątek(...)wymieszać i przelać do dzbanka. Podawać do picia jako "mleko" roślinne lub jako... Koktajl jaglany (proporcje na szklankę) "mleko" jaglane wykonane jak wyżej łyżka nasion babki płesznik plaster cytryny łyżka miodu Do szklanki z "mlekiem" jaglanym wsypać łyżkę nasion babki płesznik i łyżkę miodu. Wymieszać. Odstawić na ok. kwadrans. Koktajl podawać ze świeżo wyciśniętym sokiem z plastra cytryny
Weekendy w domu i ogrodziejuż l emoniada cytrynowo-ananasowo-ogórkowa , truskawkowa czy z nasionami chia . Dzisiaj mam dla Was, pyszną lemoniadę o smaku brzoskwini. Uwielbiam w lemoniadach to, że robi się je błyskawicznie i bardzo dobrze gaszą pragnienie podczas upału. Składniki: - 2 brzoskwinie - 1,5 l wody - sok z 1-2 cytryn - świeża mięta - kostki lodu - opcjonalnie 1 łyżka cukru kokosowego Brzoskwinie obrać
CookYourself300g batatów 2 jajka (lub 2 łyżki nasion chia namoczone w gorącej wodzie – 1/3 szklanki) 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki syropu daktylowego 2 łyżki ksylitolu 4 łyżki mąki kokosowej 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie) 1/4 szklanki orzechów włoskich posiekanych 1/3 szklanki wiórków kokosowych do posypania Ziemniaki
FitKotporcje: Owsianka: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki nasion chia 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3/4 szklanki mrożonych jagód 2 i 1/2 szklanki mleka sojowego (lub innego) 4-5 łyżek syropu z agawy lub klonowego lub płynnego miodu Wierzch: 1-2 banany pokrojone z plasterki i skropione sokiem z cytryny pestki słonecznika i dyni garść mrożonych jagód do posypania kandyzowany
Mała Cukierenkaplacek owsiano-gryczany z chia i jabłkiem (w środku), podany z naturalną pastą słonecznikową i pastą z czarnej jagody ~ Ten placek jem już któryś dzień z rzędu...zmieniam tylko dodatki. Jest cudny! Prosty do zrobienia, wegański ♥ i bardzo sycący, a co najważniejsze zdrowy i pyszny :) Dzisiaj podałam go z pastą słonecznikowa , która bosko smakuje w połączeniu z pastą z czarnej(...)pieczenia, gotowania oraz do wzbogacania własnych, zarówno pikantnych jak i słodkich potraw, np. koktajli truskawkowych lub czekoladowych lodów. Składniki: nasiona słonecznika*(28%), woda, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, sól morska *składniki pochodzenia organicznego Pasta z jagody czarnej leśnej wytwarzana jest w opatentowanym procesie produkcji opartym na nowoczesnej technologii, umożliwiającej przetarcie owoców wraz z pestkami. Dzięki temu znajdziemy
breakfast of dreamszblendowaniu, możecie dodać pół łyżeczki nasion chia. ****Jeżeli preferujesz ostre smaki, dodaj świeżej papryczki chilli aby jeszcze bardziej podkręcić metabolizm. ***** Jeżeli mimo poniższy przepisów nie możesz się przekonać do potężnej dawki witamin zacznij od witaminowych shot'ów (50 ml) do śniadania :) 1. Dla początkujących - słodki na odporność Jarmuż + Kiwi + jabłko + cytryna Nazwałam go tak, gdyż jest najdelikatniejszy
Wylizany Rondelwinem Barefoot Pink Moscato, dodajemy plasterki cytryny oraz gałązki tymianku. 3 Koktajl numer 3: do szklanki nalewamy sok pomarańczowy, dopełniamy winem Barefoot Pink Moscato, na końcu dolewamy powolutku sok malinowy, aby pozostał on na dnie, dodajemy maliny. Porady Wszystkie koktajle przygotowujcie ze schłodzonych składników lub po przygotowaniu dodajcie kostki lodu. Zobaczcie też: Lemoniada chia fresca – naturalny izotonik *wpis powstał
Kuchnia Bazylii