Szybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na zbyt
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami
czarrna od kuchniZapiekanka makaronowa z serem to pomysł na danie jeśli nie macie zbytnio czasu na gotowanie i jeśli lubicie żółty ser. Tak, tak danie to w żadnym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na to mega przepyszne danie pochodzi z książki "Moje rzymskie wakacje" Kristin Harmel. Szparagi nadają daniu wykwintności, ryż kremowości, cukinia przyjemnie chrupie pod zębem. Danie idealne, zapraszam do wypróbowania przepisu. Risotto ze szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki 400 g fileta z ulubionej ryby 100 g groszku cukrowego 1 cukinia 1 cebula 1 jogurt naturalny przyprawa do ryb sól, pieprz curry Sposób przygotowania przepisu: Cebulę obrać i … Czytaj dalej Sos z rybą i groszkiem
czarrna od kuchniRisotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z boczkiem to potrawa inspirowana kuchnią włoską i typowym ich makaronem – Carbonara. Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników, a przygotowanie powinno zająć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!około 1 minuty. Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chili, kurkumą. Wymieszać i wrzucić na patelnię, wymieszać. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Cukinię umyć, przekroić na pół. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć nasionka. Teraz to już tylko pociąć na cienkie pół plasterki. Wlać tyle wody żeby mięso było prawie przykryte. Zagotować, w razie
Kuchnia PokoleńZłociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomóc mogą nam nasze dzieci. Piersi indyka marynowane są w mleku kokosowym, wymieszanym z mieloną przyprawą curry, czosnkiem, sokiem i skórką z limonki, bazylią oraz miodem, natomiast warzywa – cukinia i czerwona papryka – w sosie sojowym, również z odrobiną miodu. Tak zamarynowane składniki nabijane są naprzemiennie na patyczki do szaszłyków wraz ze słodką cebulką szalotką i pieczone w piekarniku
Moja DelicjaSkładniki: 200 g makaronu spaghetti 1 mała cukinia 150 g szynki 1 cebula 1/2 łyżki vegety z curry 5 jajek 2-3 łyżki mąki 1 łyżeczka vegety z chili 100 g … Czytaj dalej Babeczki makaronowe
czarrna od kuchnistałe, nie taki jest cel. Generalnie jednak wskutek tych postanowień zmuszona jestem więcej eksperymentować z warzywami i szukać inspiracji na nowe dania. Oczywiście […] Artykuł Lazania wegetariańska z cukinii i szpinaku pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaOsoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!