ciasto - 164325 przepisów (strona:5462/10955)

Izaura - pyszne połączenie murzynka i sernika 135

Pyszne ciasto ze starego zeszytu. Kiedyś bardzo popularne i często gościło w moim domu. Fajnie odświeżyć stare zapomniane smaki z dzieciństwa . Ciasto jest fajnie wilgotne ,proste do zrobienia i rewelacyjnie smakuje. Połączenie murzynka z sernikiem. Idealne do niedzielnej kawki ,polecam

Swojskie jedzonko
Pierogi z mięsem 166

Przepis na pyszne pierogi z mięsem, idealne ciasto, pyszny farsz. Obowiązkowa okrasa ze skwareczków i zarumienionej cebulki. Artykuł Pierogi z mięsem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto Mandarynka 169

Doskonałe ciasto, bardzo aromatyczne i bardzo mandarynkowe.    Składniki:  🍊 3 duże mandarynki 🍊 6 jaj 🍊 1,5 szklanki cukru pudru 🍊 2 szklanki mielonych migdałów 🍊 1 łyżeczka proszku do pieczenia      Wykonanie: 🥮mandarynki gotować przez około dwie godziny 🥮ostudzić, obrać, miąższ zblendować na mus 🥮jajka ubić z cukrem pudrem , dodać mus z mandarynki, migdały i proszek do pieczenia(...)wyłożonej papierem do pieczenia 🥮piec w temp. 180°C przez około 40 -50 min lub to tzw. suchego patyczka 🥮po ostudzeniu polać lukrem na bazie soku z mandarynki Uwaga! Ciasto szybko się rumieni więc polecam po około 20 minutach przykryć je folią aluminiową

Pysznie & Pięknie
Bostocki z orzechami włoskimi 177

przygotowałam całą blachę z podwójnej porcji i podałam swoim gościom – smakowały tak bardzo, że każdy zjadł po kilka, a resztki zabrano do domu. Stwierdzono, że są lepsze niż ciasto. Potem robiłam je jeszcze kilka razy i nigdy nie dotrwały do zrobienia zdjęcia. A zatem – coś musi w nich być! Bostocki z orzechami włoskimi: 1 chałka lub brioszka(...)ciasto drożdżowe (ok. 8-9 kawałków, u mnie prostokątna chałka) 1 szklanka orzechów włoskich – ok. 120 g (lub migdałów – taką wersję z migdałami polecam na czerstwych croissantach) 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru + do posypania 2 ekologiczne jajka 1 szklanka soku pomarańczowego kwaskowa konfitura z czarnej porzeczki (lub np.: malin, szczególnie jeśli używamy migdałów) płatki migdałowe

Poezja smaku
Tofurnik z polewą krówkową 141

formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu na spód wlać masę tofurnikową. Całość piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. Po ostudzeniu ciasto wyjąć. Krówki podgrzać w mikrofalówce i bardzo szybko polać powierzchnię ciasta. Udekorować płatkami czekoladowymi. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Biały lion 269

Biały lion to świetna propozycja na wszelkie możliwe okazje. Sprawdzi się super na zbliżający się dzień babci i dziadka.

Prosty przepis na
Rafaello z bakaliami 726

wersji to przepis mojej mamy, który ma już ponad 20 lat. Często pojawiał się na naszym stole podczas świąt czy innych rodzinnych spotkań. Dzięki suszonym śliwkom i rodzynkom ciasto ma jeszcze ciekawszy, wyjątkowy smak. Ciasto jest słodkie i doskonale smakuje z filiżanką dobrej kawy :) Spody bezowe: 8 białek 40 dag cukru 40 dag kokosu Masa: 1/2 l mleka 2 łyżki

Smakołyki Asi
FIT TARTA JAGLANA Z KREMEM ORZECHOWYM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NUTLOVE 138

schłodzony spód i wkładamy do lodówki na conajmniej 2 godziny ( a najlepiej na noc ). POLEWA: Roztapiamy na kąpieli wodnej czekoladę z olejem kokosowym, lekko studzimy. Oblewamy mocno schłodzone ciasto, posypujemy orzechowym krokantem, ponownie chłodzimy. Smacznego! Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę? Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam! Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś

Ostra na Słodko
Cynamonowe pączusie 104

Tłumaczenie PL -> ENG i DE Szybka i pyszna propozycja karnawałowa , czyli cynamonowe pączusie na proszku do pieczenia. Są bardzo łatwe i bardzo smaczne. Bezproblemowy przepis

Słodki sentyment
Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem 152

ciężko zastąpić niektóre produkty, dlatego jeśli to czytasz i masz pomysł na fajny, zdrowszy deser, zostaw mi krótki przepis, link, lub jakąś informację w komentarzu. Brownie to niewątpliwie ulubione ciasto nie tylko Amerykanów, którym przypisuje się wynalezienie tego cuda. Jest wiele mitów, które opisują powstanie Brownie, że ktoś zapomniał dodać proszku do pieczenia, podczas gdy inna historii mówi(...)Facebook , gdzie amatorzy i zawodowcy dzielą się swoimi przepisami, chciałbym Cię tam zaprosić. Załóżmy, że, trafiłeś tutaj, bo spodobał Ci się mój deser, oczywiście to nie jedyne oryginalne ciasto i deser , które znajdziesz w mojej kolekcji.  Artykuł Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli masz pasje... to tak jak byś miał wszystko

RafalCook
Ciasto bez pieczenia na gofrach z owocami 244

Ciasto na gofrach z kremem mascarpone i owocami. Smak ulubionego deseru przez małych i dużych podczas wakacyjnego urlopu nad morzem. Przygotowanie jest banalne i każdy z nim sobie poradzi nawet gdy kuchnia to nie koniecznie jego królestwo.  Ciasto na gofry 2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku

Andzia Pichci
Ciasteczka półfrancuskie 168

żółtka 1 op cukru waniliowego 5 łyżek kwaśnej śmietany 2 białka do posmarowania cukier do posypania ciasteczek Margarynę posiekać z mąką. Dodać żółtka, cukier waniliowy i śmietanę, zagnieść szybko ciasto. Ciasto zawinąć w folię i chłodzić w lodówce 2 godziny. Rozwałkować na grubość ok 4 mm i wykrawać dowolne kształty. Ciasteczka posmarować rozbełtanym białkiem i posypać cukrem. Piec

Smakołyki Asi
Francuskie ciasteczka z konfiturą 121

jagody, borówki, truskawki.   Inne słodkości: ** Lody z mrożonych bananów ** Rożki francuskie z jabłkami ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Ciasteczka serowe z jabłkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 275 g ciasta francuskiego kilka łyżek wiśniowej konfitury (lub innej owocowej) wiśnie (świeże lub mrożone) jajko do posmarowania     Ciasto francuskie rozwiń. Foremką powykrawaj serduszka. Na jedno serce połóż trochę konfitury

Kulinarny S.O.S.
Tort urodzinowy krok po kroku – przepis i dekoracje 189

typu 450, która powinna być przesiana, jajka powinny być w temperaturze pokojowej, biszkopt wkłada się do rozgrzanego piekarnika, masy na biszkopt nie warto przygotowywać długo, to nie jest ciasto drożdżowe, wtedy jest szansa na to, że opadnie, do pieczenia warto wykorzystać specjalny rant, w którym ustawia się średnicę tortu, ale nie można jej smarować tłuszczem przed pieczeniem. A teraz mój(...)dobre przygotowanie. Zaplanuj sobie, jakie ozdoby przewidujesz na swoim torcie jeszcze przed pieczeniem biszkoptu. Pozwoli Ci to zaopatrzyć się w niezbędne akcesoria, w tym barwniki spożywcze i dekoracje do ciast i tortów . Szczególnie polecam: rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdką do wykonania różyczek, szpatułkę cukierniczą do rozprowadzania kremu na zewnątrz i wygładzania całej bazy, kilka misek, jeśli będziesz korzystać z kilku

Rozdomowiona
Banoffee pie 212

Idealne ciasto na święta i weekend, jest szybkie i mega słodkie więc idealne do gorzkiej czarnej kawy :) Czytaj więcej

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania