ciasto - 164325 przepisów (strona:5467/10955)

Rogaliki z nutella 149

stolnice dodać pokrojone w kostkę masło. Jajko ubić z cukrem pudrem, drożdże utrzeć ze śmietaną. Upłynnione drożdże dodajemy do mąki oraz ubite jajko z cukrem. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i uformować kulę. Gotowe ciasto wałkować na grubość ok 3 mm i pokroić na 16 jednakowych trójkątów lub 8 wtedy rogaliki będą większe. Na każdy trójkąt położyć niewielka ilość marmolady

Pomysłowa kuchnia
Krokiety po meksykańsku 188

Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. Następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 min. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (średnica patelni około

Kuchnia MagdaLeny
Maniok – Góralski Przekładaniec 109

Jeszcze jak byłam panienką wpadł mi ręce przepis na ciasto zwane Góralskim Przekładańcem. Z biegiem lat zaczęłam nazywać je Maniokiem. To było ulubione ciasto mojego taty i obowiązkowo robiłam je na każde święta. Można je robić dodając miodu sztucznego, ale smaczniejsze jednak są placki na miodzie prawdziwym. Fakt, potrzeba nawet do dwóch dni by placki [...] Artykuł Maniok – Góralski Przekładaniec

Pieprzyć z Fantazją
Bezglutenowe ciasto czekoladowe 145

względów zdrowotnych lub innych przyczyn, starasz się unikać glutenu, to dzisiaj przepis na deser właśnie dla ciebie. Zaskakujące połączenie składników początkowo zastanawia czy to oby na pewno przepis na ciasto, czy może jednak na sałatkę Artykuł Bezglutenowe ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Kruche rogaliki z piwem 146

masła ulubiona marmolada do nadziewania cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do dużej miski przesypujemy mąkę, dodajemy rozdrobnioną margarynę/masło i piwo. Całość zagniatamy. zagniecione ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów,. na każdy trójkąt ciasta kładziemy porcję marmolady i zwijamy tworząc rogaliki., gotowe rogaliki układamy na blasze

Blog kulinarny S9.PL
Naleśniki z serem i owocami 172

inne dowolne owoce serek waniliowy olej do smażenia Naleśniki z serem i owocami – przepis W misce mieszamy mąkę, mleko, wodę, jajka, szczyptę soli. Powinno nam wyjść dość rzadkie ciasto. Jeśli jest zbyt gęste możemy dodać odrobinę więcej wody, albo mleka. Jeśli zbyt rzadkie więcej mąki. Porada: Możecie dodać odrobinę oleju do ciasta, nie będziecie musieli później smażyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb paleo bananowy (z migdałami) 140

smaczny i dość słodki pomimo tylko jednej łyżki miodu w przepisie . To chleb bezglutenowy i bez nabiału (jajka to nie nabiał). Nie jest to typowy chleb, bo przypomina bardziej ciasto, ale można go jeść z masłem. Zawierając dużo węglowodanów, tłuszczu i białka, ten chleb zapewni poczucie sytości na długo i może stanowić pożywne śniadanie dla dzieci w domu albo drugie(...)dobrze mieszamy. Na samym końcu dosypujemy pokrojone drobno migdały. W foremce ok. 10×20 cm pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut – aż patyczek wbity do ciasta wyciągniesz suchy. Ostudź 10 minut przed wyciągnięciem z formy. Gotowe! Zobacz też: mąka w kuchni paleo . Pomimo tylko jednej łyżki miodu z taką ilością mąki, migdałów i bananów ten chleb

PaleoSMAK
CIASTO Z DYNIĄ I BAKALIAMi 159

Pyszne, wilgotne ciasto z dynią i dodatkiem bakalii. Dosyć długo zachowuje świeżość. Polecam bo proste w przygotowaniu. Składniki: 2 szklanki drobno startej dyni 1 niepełna szklanka oleju 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru  3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżeczki cynamonu 1 szklanka bakalii Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Ciągle ubijając dolewać(...)bakalie - dokładnie wymieszać.  Gotową masę przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20 ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 50 minut bądź do suchego patyczka. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem bądź polać rozpuszczoną białą czekoladą z dodatkiem śmietany ( jak u mnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Deser serowo- czekoladowy 148

ścianek na przemiennie na początek biała, następnie ciemna i znów biała tak do środka. Pozostałą masą pogrubiamy nasze okręgi aby sięgały do wysokości ścianek tortownicy. Płaskim nożem wyrównujemy wierzch ciasta, delikatnie aby okręgi się nie rozmazały. Wykałaczkę dzielimy wierzch ciasta na trójkąty tak aby powstał fantazyjny wzór. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Deser serowo- czekoladowy pochodzi

gotuj ze mną
Ciasto Salceson 138

cukier, kefir oraz olej. Wszystko razem krótko zmiksować. Masa wychodzi gęsta. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka oraz posiekane orzeszki. Ponownie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy partiami do ciasta i po każdym dodaniu białek mieszamy. Dzięki dodaniu jabłek i białek masa stanie się rzadsza.    Ciasto przelewamy do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35 minut

Kulinarne przygody
Aleksandria 245

Pyszna szarlotka z dodatkiem masy kajmakowej na herbatnikach - szybka i smaczna. Idealna dla tych, którzy nie mają czasu a lubią czasem zjeść coś słodkiego. ;)

Prosty przepis na
Beza Pavlova 246

bardzo słodka więc lepiej nie słodzić za bardzo kremu *** *** Bezę wypełniamy kremem i dekorujemy owocami oraz listkami mięty *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Beza Pavlova pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi 241

Pieczony sernik na kruchym spodzie z herbatników z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi. To połączenie, które musi smakować. Oczywiście do galaretki można dodać inne ulubione owoce

Oryginalny smak
Drożdżowe bajgle z sezamem. 181

gorący. Następnie wkładamy do mleka drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą.  Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i wlewamy mleko z drożdżami. Mieszamy łyżką a następnie zagniatamy ciasto. Ja robię to ręcznie około 15 minut aż będzie miękkie i zacznie odklejać się od rąk.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę.  W garnku zagotować wodę. Wyrośnięte(...)ciasto podzielić na 7 porcji. Można na więcej, wtedy bajgle będą nieco mniejsze. Z każdej porcji uformować kulkę, w środku palcem zrobić dziurę i przekręcić kilka razy na palcu aby się powiększyła i była równa. Bajgla włożyć do wrzątku i zanurzyć go w nim na około 30 sekund. Wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym. To samo zrobić z pozostałymi. Kieliszki

Radość kipiąca uśmiechem.
Placki śniadaniowe na sodzie 173

misce ubijamy jajka z cukrem. Kolejno dodajemy olej roślinny, mleko, przesianą mąkę pszenną i sodę z sodą oczyszczoną. Miksujemy wszystkie składniki na średnich obrotach do połączenia. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 10 minut. Na rozgrzaną małą patelnię nalewamy porcje ciasta na grubość około 0,5 cm. Placki smażymy na średnim płomieniu około 1 minutę z jednej strony do pojawienia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania