Maniok – Góralski Przekładaniec

Maniok – Góralski Przekładaniec

Maniok – Góralski Przekładaniec

Przepis na : deser

Jeszcze jak byłam panienką wpadł mi ręce przepis na ciasto zwane Góralskim Przekładańcem. Z biegiem lat zaczęłam nazywać je Maniokiem. To było ulubione ciasto mojego taty i obowiązkowo robiłam je na każde święta. Można je robić dodając miodu sztucznego, ale smaczniejsze jednak są placki na miodzie prawdziwym. Fakt, potrzeba nawet do dwóch dni by placki [...] Artykuł Maniok – Góralski Przekładaniec pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.