ciasto - 164325 przepisów (strona:4811/10955)

Przepis na 3 wędzone kiełbasy z jednej porcji 174

direction-step-5f0ec68c2813e","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Przerzucamy wszystko do du\u017cego garnka (mi\u0119so plus przyprawy) i mieszamy oko\u0142o 20 minut. Dok\u0142adnie masujemy (ugniatamy) aby ciasto by\u0142o bardzo lepkie. Aby \u0142atwo si\u0119 miesza\u0142o dodajemy 500ml przygotowanego bulionu. Zamiast bulionu mo\u017cna doda\u0107 wody. Ca\u0142o\u015b\u0107 po wymasowaniu wk\u0142adamy(...)u00f3wki.","text":"Przerzucamy wszystko do du\u017cego garnka (mi\u0119so plus przyprawy) i mieszamy oko\u0142o 20 minut. Dok\u0142adnie masujemy (ugniatamy) aby ciasto by\u0142o bardzo lepkie. Aby \u0142atwo si\u0119 miesza\u0142o dodajemy 500ml przygotowanego bulionu. Zamiast bulionu mo\u017cna doda\u0107 wody. Ca\u0142o\u015b\u0107 po wymasowaniu wk\u0142adamy na 3 dni do lod\u00f3wki

ProstePesto.pl
Placki z młodej kapusty. Pyszne! 163

młodej kapusty?  Młodą kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy na średniej wielkości paski.  Dodajemy posiekany koper, posiekany drobno czosnek, jajka, mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Jeżeli ciasto na placki wydaje się zbyt „mokre” to dajemy odrobinę więcej mąki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, formujemy średniej wielkości placuszki i smażymy na małym ogniu przez ok. 2-3 min z każdej

Kuchnia Łukasza
Bułeczki maślane z jagodami i kruszonką 217

mlekiem aby masło się rozpuściło. Jajka rozbełtać. Ciepłe  (nie gorące!) mleko z masłem i jajka wlać do miski z suchymi składnikami, wymieszać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Zagniatać ok 10-15 minut aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę. Po tym czasie jeszcze raz zagnieść i podzielić(...)części. Jagody wymieszać z cukrem. Z ciasta formować placuszki o średnicy ok 15 cm. Nakładać po łyżce jagód. Zlepić brzegi razem i formować okrągłe bułeczki. Drożdżówki układać obok siebie zlepieniem na dół, na dużej blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i odstawić na 20 minut. Składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką

Smakołyki Asi
Keto jagodzianki 281

Bazą do jagodzianek jest ciasto na keto pączki Składniki na 6-7 bułeczek: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki będą wyglądały bardzo apetycznie*, 4 jajka, 2 łyżki słodzidła (można dodać więcej, u mnie wyszły lekko słodkie), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ewentualnie dodatki do smaku wg uznania: esencja z wanilii, skórka z pomarańczy(...)mascarpone. Ewentualnie dodaję esencję z wanilii bądź inny pachnący dodatek. Dodaję proszek do pieczenia, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 6-7 kulek, w każdej robię wgłębienie i umieszczam łyżeczkę (może nawet uda się czubatą) jagód. Zaklejam i formuję kulkę. Układam na blasze wyłożonej

Saganek
Duszona młoda kapusta z domowym makaronem 191

przekładamy do kapusty. Kapustę przesmażamy kilka minut przyprawiają do smaku ziołami i przyprawami.  2. Makaron domowy: Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy dołek wbijamy jajka, dodajemy sól. Następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy na pół godziny, żeby ciasto odpoczęło. Ciasto dzielimy na kilka części. Każdą część cienko wałkujemy i kroimy w długie paski. Makaron rozrzucamy na posypanej mąką stolnicy

Izabelawkuchni
Lody mango 204

wydalany jest w całości z moczem. Jest tylko troszkę mniej słodki w smaku niż cukier biały. Ponieważ erytrol nie karmelizuje się i nie ulega fermentacji, nie nadaje się do ciast drożdżowych i do przygotowania karmelu. Lody jeżynowe Lody malinowe Lody mojito Lody truskawkowo-miętowe 📖 Przepis Print Lody mango .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe lody

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe muffinki z mąką z ciecierzycy / Chocolate Chickpea Flour Muffins 108

muffinki z mąką z ciecierzycy zawierają również mąkę orkiszową - jeśli wolicie, możecie zastąpić ją zwykłą mąką pszenną. Nie potrzebujecie do nich miksera, przygotujecie je w kilka chwil. Pamiętajcie, aby ciasta na muffinki nie mieszać za długo. Jest gotowe, gdy składniki się połączą. Do babeczek z czekoladą dodajemy sporo jogurtu greckiego. To dzięki niemu muffiny są tak wilgotne i puszyste. Ilość(...)cukru uzależnijcie od swoich preferencji. Zdarza się, że kiedy dodaję na wierzch czekoladę mleczną, nie słodzę ciasta wcale, wystarczy nam jej słodycz. Zdrowsze będą jednak muffinki z gorzką czekoladą i zamiennikami cukru. Czekoladowe muffinki z mąką z ciecierzycy to dobry pomysł na deser. Posmakują również dzieciom. Polecam na szybkie, bezstresowe pieczenie. Koniecznie wypróbujcie też wersji waniliowej z jagodami . Smacznego:) Jeśli

Lekcje w kuchni
Pieczarki w zalewie pomidorowo-octowej 149

Dobrze smakują z pieczywem lub do kanapek. Im dłużej stoją w zalewie, tym są smaczniejsze. Pieczarki można panierować na dwa sposoby – w jajku i bułce tartej lub w cieście naleśnikowym i bułce. Najlepiej przygotować je minimum dzień przed planowanym podaniem, by wszystkie składniki dobrze przeszły wzajemnym smakiem. Polecam również rybę , którą przygotowuję w podobny sposób ( przepis ) – doskonała(...)pieczarki: ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Zupa pieczarkowa krem ** Duszone pieczarki ** Jajka faszerowane pieczarkami i rzeżuchą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g świeżych pieczarek 1 jajko 1 szklanka wody do ciasta 1 szklanka mąki olej do smażenia 1 litr wody do zalewy 6 łyżek octu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30% 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 1 cebula 3 liście laurowe

Kulinarny S.O.S.
Naleśniki jaglane / Millet Flour Crepes 134

bezglutenowe naleśniki są cieniuteńkie, bardzo delikatne, wręcz koronkowe w strukturze, dlatego tak ważne, by były smażone na dobrej patelni - wtedy nie mają prawa się rozpaść, rozerwać czy przykleić. Uwaga: ciasto na naleśniki jest bardzo rzadkie, prawie jak woda! Naleśniki jaglane są dość neutralne i delikatne w smaku, dlatego pasują do słodkich i wytrawnych dodatków. Możecie podać je z dżemem, śmietaną(...)wszystkie składniki, by nie było grudek. Odstawić na 30 minut (można odstawić nawet na kilka godzin lub na noc do lodówki). Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewać chochlę bardzo rzadkiego ciasta - naleśniki mają być cienkie, mogą pojawić się w nich maleńkie dziurki (jeśli ciasto jest za gęste, należy rozcieńczyć je wodą.. Smażyć do zarumienia, przewrócić na drugą stronę. Podawać

Lekcje w kuchni
PROJEKT ŚNIADANIE: Rozpustne naleśniki Cannoli 172

pudru Do tego: świeże maliny świeże borówki Sposób przyrządzenia: Pancakes: 1. Oddziel żółtka od białek. 2. Do żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i mleko - zmiksuj składniki na gładkie ciasto. 3. Białka ubij ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z ciastem. 4. Rozgrzej patelnię (nie dodawać tłuszczu) i wlewaj porcje ciasta wielkości talerzyka pod filiżankę. 5. Nieusmażoną stronę naleśnika oprósz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort Kokosowo – Truskawkowy 152

sztywną pianę. Pod koniec ubijania, dodajemy stopniowo cukier. Ciągle ubijając, dodajemy powoli żółtka. Na sam koniec, zmniejszając obroty miksera do minimum, dodajemy mąkę, kakao oraz startą czekoladę. Przelewamy ciasto do formy o średnicy ok. 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Kiedy biszkopt wystygnie, dzielimy go na 3 równe części. Otwieramy mleko kokosowe

Przepiski.pl
Grecka tortilla z sosem tzatziki 197

Grecka tortilla z sosem tzatziki to danie, które idealnie będzie pasowało zarówno na obiad, jak i kolację. Tortille podamy wraz z pysznym sosem tzatziki, który podkreśli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania