Sernik na zimno z truskawkami 141Macie ochotę na coś pysznego, może sernik na zimno? Pogoda tropikalna za oknem i z pewnością nikt z Was nie chce spędzać wiele czasu w kuchni piekąc ciasta. W tej wersji wystarczy zmieszać składniki wstawić do lodówki, a po chwili chłodzenia można rozkoszować się smakiem pysznego sernika. Konsystencja jest idealna, delikatna i kremowa i nie przypomina on serników z serka
SprawdzonaKuchnia.pl
Kokosanki 135olej z dodatkami i żółtko całość wymieszać. Na koniec połączyć z pianą z białek, delikatnie wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia, łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta w odstępach 3-4 cm, można również uformować kokosanki ręcznie tworząc małe kulki. Ciastka piec przez 15 minut do uzyskania złotego koloru, podawać wystudzone. Smacznego! Notes W przypadku braku
SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z pestkami dyni i siemieniem lnianym 159przykryć miskę folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia ( u mnie trwało to około 1 godziny ). Formę o wymiarach 16 x 27 cm wysmarować tłuszczem i wysypać otrębami. Kiedy ciasto podrośnie, należy je wymieszać przez kilka minut w mikserze lub łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy, wierzch posypać ziarnami sezamu i czarnuszki lub innymi ulubionymi ziarenkami Ponownie odstawić do wyrośnięcia
SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka z płatkami owsianymi 132mikserem na gładką masę. Na koniec dodać płatki owsiane, żurawinę i jagody. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Na dużą blachę położyć papier do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości średniej śliwki, układać kulki na papierze, delikatnie spłaszczyć od góry, zachować około 6 cm odstępy między ciastkami. Wstawić do piekarnika, piec 15 minut z termoobiegiem. Wystudzić
SprawdzonaKuchnia.pl
Muffiny żurawinowo – pomarańczowe 128miski z płynnymi składnikami dodać składniki suche, całość szybko wymieszać, wystarczy widelcem, nie trzeba się specjalnie starać wystarczy, aby składniki się połączyły. Formę ma muffiny wyłożyć papilotami, napełnić je ciastem. Wstawić do piekarnika, piec przez 25 - 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić. Przygotowanie lukru Wszystkie składniki na lukier umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać, przy pomocy
SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka z rodzynkami 126rozgrzać do temperatury 200 st C, opcja górnej i dolnej grzałki. Do miski wsypać wszystkie składniki, wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości piłki golfowej, układać na papierze, każdą kulkę spłaszczyć. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 10 - 12 minut. Po upieczeniu ciastka wyjąć na kratkę i wystudzić
SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik lekko kokosowy 136średnie jajka 25 g drobnego cukru 30 g masła 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody 200 ml śmietany 18 % Instructions Przygotowanie spodu Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasta rozdrobnić w malakserze, dodać masło z czekoladą, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, przygotować dwa kawałki folii aluminiowej, ułożyć je na krzyż
SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron z dynią 119Czas czytania: 2 min Jesień to festiwal dyni, przygotowujemy z niej pierożki, ciasta, dżemy i oczywiście zupy dyniowe na które przepisy znajdziecie już na mojej stronie. Dziś o innym daniu z pomarańczowej królowej, a mianowicie o makaronie z dynią i jarmużem. Danie niesłychanie proste i bardzo smaczne będzie super na obiad lub kolację. Do sosu dyniowego dodałam bardzo zdrowy jarmuż
SprawdzonaKuchnia.pl
Wegeburgery 135bazie kaszy jaglanej. Kasza coraz częściej doceniana jest przez osoby, które chcą jeść zdrowo. Uniwersalny smak kaszy daje wiele możliwości do jej wykorzystania, można przygotować z niej desery , ciasta i dania obiadowe. Kasza jaglana zwana jest królową kasz i to całkiem zasłużenie. Zawiera bardzo duże ilości witaminy B , soli mineralnych, lecytynę i krzemionkę , która ma cudowne działanie na kości, zęby
SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik tęczowy 142minut, dłuższy czas pieczenia spowoduje, że sernik będzie suchy! Barwniki, które użyłam do tego przepisu udało mi się kupić w jednej z sieci sklepów na stoisku z dodatkami do ciast, są to barwniki naturalne. Artykuł Sernik tęczowy pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z czosnkiem niedźwiedzim 129miski wlać wodę i zakwas, wymieszać, dodać pozostałe składniki dokładnie wymieszać łyżką lub przy pomocy robota kuchennego. Keksówkę o wymiarach 12 x 23 cm wysmarować olejem, wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy, przy pomocy łyżki namoczonej w wodzie wyrównać wierzch, przykryć ściereczką lub folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę lub dłużej. Piekarnik rozgrzać
SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry cynamonowe 164białka, delikatnie wymieszać z masą przy pomocy szpatułki. Jeśli Wasza gofrownica wymaga posmarowania jej powierzchni tłuszczem, zróbcie to przy pomocy pędzla umoczonego w maśle lub oleju, następnie nalejcie porcję ciasta, zamknijcie gofrownicę i upieczcie gofry na złoty kolor. Gotowe gofry układać na kratce, tak studzone będą chrupiące 🙂 Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, cukrem pudrem, frużeliną, świeżymi owocami, lodami, bitą śmietaną
SprawdzonaKuchnia.pl
Barszcz czerwony 153oddają zupie słodyczy i pięknego koloru . Barszcz wigilijny podajemy najczęściej z dodatkiem uszek , a przepis na nie znajdziecie we wcześniejszych wpisach 🙂 Można podać go również z pasztecikami przygotowanymi z ciasta serowo-francuskiego , paszteciki te są obłędne w smaku! Polecam tę wersję, bo jest one zdecydowanie mniej pracochłonna niż przygotowanie uszek! Smacznego! Print Barszcz czerwony .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star
SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry ziemniaczane 143dodać przyprawy, zioła, jajko oraz mąkę, wymieszać . Rozgrzać gofrownicę, jeśli Wasza gofrownica wymaga natłuszczenia przed pieczeniem, to posmarujcie ją odrobiną oleju. Kiedy gofrownica jest już wystarczająco rozgrzana nałożyć porcję ciasta, zamknąć gofrownicę i piece do uzyskania złotych i chrupiących placko-gofów. Smacznego! Artykuł Gofry ziemniaczane pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry czekoladowe 148się kawy, następnie dodać płynny olej kokosowy i jajka, wymieszać. Składniki płynne dolać do suchy dokładnie wymieszać, masa powinna być gładka i jednolita. Na rozgrzaną gofrownicę nalewać porcje ciasta, piec tak długo, aż gofry będą chrupiące, czas zależy od mocy gofrownicy. Upieczone gofry układać na kratce, aby mogły przestygnąć. Podawać z ulubionymi dodatkami lub tak, jak zaproponowałam z karmelizowanym
SprawdzonaKuchnia.pl