się jak Tesla w trasie...Battery is low...Kuźwa! Serio?!? Wobec tego- i tak miałem iść po chleb i moje ukochane babeczki do piekarni- poczłapałem do sklepu i kupiłem ciasto francuskie. Pomyślałem: Przy tym się nie narobię. No! I to był strzał w dziesiątkę. Z wiekiem uczymy się jak coś zrobić, by się nie narobić. Bobowe ciasteczka z czarnuszką uważam(...)udane. Polecam, Arek Gie Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 250 g bobu 200 g wędzonego boczku 100 g wędzonej słoniny 1/2 cebuli sól, pieprz 1 żółtko jajka 1 łyżka czarnuszki Przygotowanie: Bób gotujemy w osolonym wrzątku około 10-12 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przekładamy
R'n'G Kitchenwypróbowania przepisu. Arek Gie Składniki: 700 g fileta z czarnego dorsza 2 łyżki czerwonej pasty curry 2 łyżki oleju kokosowego 1 kalafior Ciasto na kalafior: 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka gazowanej wody 2 jajka 1/2 szklanki mąki kokosowej 1 szklanka mąki pszennej tortowej Sos curry: 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka żółtej(...)oczyszczamy, dzielimy na większe różyczki i obgotowujemy (10 minut) w osolonym wrzątku. Studzimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Wlewamy mleko kokosowe, wodę gazowaną, mieszamy z obiema mąkami. W cieście zanurzamy obgotowane różyczki kalafiora. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Sos: Mleko gotujemy kilka minut z liśćmi kaffiru i żółtą pastą curry. Zagęszczamy skrobią kukurydzianą wymieszaną z zimną wodą. Zagotowujemy
R'n'G Kitchenjajka. Całość ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Śliwki umyj, osusz, usuń pestki i pokrój w plasterki. Patelnię dobrze rozgrzej i posmaruj cienko olejem. Przy pomocy chochli nakładaj porcjami ciasto na patelnię. Na każdym placku ułóż po 3-4 plasterki śliwek. Smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Po usmażeniu placuszki posyp cukrem pudrem. Artykuł Szybkie placuszki
Alle Dobre!Lody Oreo: – Oreo Ice Cream: Lody z kawałkami ciastek Oreo. – Oreo Ice Cream Sandwiches: Lody waniliowe pomiędzy dwoma dużymi ciasteczkami Oreo. 2. Batony i ciasta Oreo: – Oreo Chocolate Candy Bar: Czekoladowe batoniki z nadzieniem i kawałkami ciastek Oreo. – Oreo Cake: Ciasta inspirowane smakiem Oreo. 3. Produkty sezonowe: – Halloween(...)Ciastka Oreo – Czekolada Fusion biała z ciastkami Oreo – Czekolada do polania Przygotowanie 1. Jogurt podziel na dwie części. 2. Truskawki ugnieć widelcem i wymieszaj połówka jogurtu. 3. Ciasta Oreo pokrusz na małe kawałki i wymieszaj z drugą połówką jogurtu. 4. Nałóż jogurt truskawkowy, następnie jogurt Oreo. 5. Na górę dodaj połamaną czekoladę Fusion i całość polej czekoladą
RafalCooksolą przez ok. 3-5 min. Dodaj olej/roztopione masło oraz jogurt i ponownie zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i wsyp w dwóch turach do ciasta. Zmiksuj krótko, do połączenia. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni do uzyskania rumianego koloru z obu stron. Podaj posypane cukrem pudrem, polane miodem, w sąsiedztwie jogurtu i świeżych owoców
Słodki Blogpszennej 1 jajko 1 żółtko 5 łyżek oleju 1 łyżeczka soli Dodatkowo krem Nutella Przygotowanie Najpierw łączymy ciepłe mleko, cukier i drożdże, później dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy drożdżowe ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Wałkujemy nieco grubiej i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na każde kładź łyżeczkę nutelli i formuj bułeczki. Smarujemy jajkiem, pieczemy w nagrzanym piekarniku przez
Wasze PrzepisyObłędnie pyszne ciasta w francuskie z obłędnie pysznym i lekkim kremem, pachnące poziomkami. Idealne dla gości, na podwieczorek, spotkanie w ogrodzie. Pięknie wyglądają, więc cieszą nie tylko podniebienie ale i oko. Zróbcie takie. Słodkich inspiracji Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciastka: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko Na krem: 250 g serka mascarpone 330 g śmietanki kremówki(...)cukier puder do smaku Dodatkowo: garść poziomek melisa do dekoracji cukier puder do oprószenia ciastek Wykonanie pysznych ciastek francuskich: 1. Ciasto francuskie rozwijamy, odstawiamy na kilka minut żeby się ociepliło, kroimy w prostokąty, układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem, każdy prostokąt składamy na pół i ponownie smarujemy roztrzepanym jajkiem. 2. Ciastka
Izabelawkuchnimieszaj tylko do połączenia składników. 4. Blaszkę na muffiny wyłóż papilotkami i napełnij do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładaj owoce. 5. Kruszonka: rozetrzyj wszystkie składniki do uzyskania okruchów ciasta. Posyp kruszonką owoce. 6. Piecz w 180ºC przez ok. 17-20 min (grzałka góra-dół
Słodki Blogzmiksuj z erytrolem i wanilią, dolej mleko i olej, wszystko wymieszaj. 2. Do masy dodawaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 3. Do foremek na muffinki wlej trochę ciasta, do każdej włóż po jednej truskawce i zalej resztą ciasta. 4. Foremki z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 20 minut. 5. Kiedy babeczki
Z notatnika dietetykagodzinę, aż owoce zmiękną i sos zgęstnieje. Ten aromatyczny i wyrazisty chutney będzie doskonałym dodatkiem do wielu dań. 5. Tarta z jabłkami i kiwi Tarta to klasyczne i eleganckie ciasto, które zawsze cieszy się dużą popularnością. Aby przygotować tartę z jabłkami i kiwi, wystarczy wyłożyć foremkę na tartę ciastem francuskim, a następnie ułożyć na nim plasterki jabłek i kiwi. Posyp(...)całość cukrem i cynamonem, a następnie piecz w piekarniku przez około 30-40 minut. Podawaj tę pyszną tartę na ciepło z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną. To idealne ciasto na specjalne okazje. Podsumowanie Jak widać, jabłka i kiwi to owoce, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów w kuchni. Od orzeźwiających smoothie, przez lekkie sałatki, po wykwintne desery
Żyję by jeśćProste ciasto z rabarbarem i budyniem waniliowym to idealny przykład na to, jak tradycyjne składniki mogą być wykorzystane do stworzenia czegoś wyjątkowego. Jest to deser, który łączy w sobie prostotę wykonania z wyjątkowym smakiem, co sprawia, że jest chętnie wybierany zarówno na co dzień, jak … The post PROSTE CIASTO Z RABARBAREM appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawymoże być coś pyszniejszego niż kawałek słodkiego, czekoladowego ciasta z dodatkiem kwaskowatych owoców? Ja uwielbiam takie połączenia, a że to ciasto robi się naprawdę szybko - wystarczy dokładnie wymieszać składniki i dodać ulubione owoce i upiec to robię je dość często. Tym razem dodałam czerwone porzeczki, które pięknie obrodziły w tym roku. To dość mocno niedoceniane, niepozorne kuleczki są bogate(...)pieczenia, sodę i sól. Wszystkie te składniki mieszamy dokładnie ze sobą. Następnie dodajemy do nich olej, mleko, wbijamy jajka i ponownie mieszamy całość łyżką lub rózgą kuchenną. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki (23x33 c m) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu posypujemy porzeczkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i pieczemy ok 50 minut, do tzw suchego patyczka
Cynamonowe szczęściePyszny waniliowy sernik z dużą ilością jagód. Ciasto idealne na każdą okazję, jak i bez okazji. Składniki 750 g mielonego twarogu półtłustego 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2x budyń waniliowy 50 g roztopionego masła 1,5 szklanki jagód Przygotowanie Twaróg przełożyć do dużej miski, dodać cukier, budyń, cukier waniliowy, wbić jajka i wlać ostudzone masło. Wszystko
Wasze Przepisydomowa piekarnia. Robiłam w weekend takie drożdżóweczki z dodatkiem sera i moreli. Podobne można kupić u nas w lokalnej cukierni, ale domowe zdecydowanie wygrywają! Zapraszam po przepis. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 480 lub 500) 200 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 3 łyżki cukru 80 g roztopionego masła(...)minut. 3. W międzyczasie jajka z pozostałym cukrem utrzeć na puch. 4. Do jajek przesiać pozostałą mąkę dodać sól, roztopione masło, olejek, wyrośnięty rozczyn. Ciasto miksować mikserem z hakami przez 8-10 minut. Uformować kulę, włożyć z powrotem do miski, przykryć i odstawić do podwojenia objętości (ok 1-1,5h). 5. Ser rozetrzeć widelcem. Dodać do niego
Kuchnia domowa Anipolewa: 3/4 kostki masła 2 łyżki ciemnego kakao ( bez cukru ) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka wody dodatkowo: kilka gałązek porzeczek do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki na ciasto , oprócz porzeczek, umieść w dużej misce. Tłuszcz rozpuść i dolej do pozostałych. Zmiksuj, mikserem na gładką masę. Na koniec wsyp porzeczki, zamieszaj łyżką. Powstałą masą napełnij foremki do babeczek(...)więcej niż do połowy. Ja dałam zbyt mało i wyszły nieco niskie Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170C. Około 35-45 minut , najlepiej sprawdzać patyczkiem ,czy ciasto dopiekło się w środku , gdyż każdy piekarnik piecze nieco inaczej. Piecz bez termo obiegu . Po upieczeniu , odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie składniki na polewę, umieść w rondelku. Podgrzewaj na małym
Ogrodnik w podróży