rozpuszczonego letniego masła i wyrabiamy jeszcze chwilę do wchłonięcia masła. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 1 h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie dzielimy ciasto na równe części, robimy placek, nakładamy nadzienie z jagód (jagody, cukier i mąka pszenna) i zlepiamy. Smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką. Ja piekłam w 175 st. C przez 20 minut. Autor przepisu
Wasze Przepisyrolada kusi swoim oryginalnym wyglądem. Piękny zielony kolor ciasta w połączeniu z różowym kremem i czerwonymi truskawkami prezentuje się po prostu bajecznie i nie sposób przejść obok takiego deseru obojętnie. Do tego jest delikatna i leciutka. Miękkie ciasto biszkoptowe z śmietankowym kremem, którego słodycz równoważą świeże truskawki to deser, który sprawdzi się w ciepłe dni i będzie kusić oczy(...)pozostałe blendujemy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie gęsta dodajemy do niej zblendowane truskawki i mieszamy do połączenia. Wlewamy rozpuszczoną żelatynę i ponownie miksujemy całość. Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem. Wzdłuż jednego z brzegów układamy truskawki i zwijamy roladę zaczynają od krawędzi z truskawkami. Można ją dodatkowo owinąć papierem do pieczenia, lub folią spożywczą. Chłodzimy kilka godzin
Cynamonowe szczęściekanapki, np. z serem i warzywami – łatwo się je robi i są wygodne do jedzenia. Świetnym pomysłem będą także domowe frytki z różnymi dipami, a także przekąski z ciasta francuskiego, czy sałatki. Na deser możesz przygotować muffinki lub ciastka. Jaką sałatkę zrobić na mecz? Poniżej znajdziesz przepis na biało-czerwoną sałatkę, którą polecam zrobić na mecz. Oto kilka innych(...)mini kanapki, np. z serem i warzywami - łatwo się je robi i są wygodne do jedzenia. Świetnym pomysłem będą także domowe frytki z różnymi dipami, a także przekąski z ciasta francuskiego, czy sałatki. Na deser możesz przygotować muffinki lub ciastka. " } } , { "@type": "Question", "name": "Jaką sałatkę zrobić na mecz?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Poniżej znajdziesz przepis na biało-czerwoną sałatkę, którą
Via Gustoczasu do czasu kombinuję jego różne wersje 😍 Tym razem zrobiłam z pierwszymi, polskimi truskawkami, które pojawiły się w UK. Nie pomyślałam jednak, że truskawki moga odrobinę puszczać sok, kedy ciasto stoi w temperaturze pokojowej ... i nastepnym razem na górę masy serowej, pod owoce również wyłożę warstwę herbatników, tak jak na spód ciasta. Składniki : (u mnie foremka
Walijskie Pichceniecukier, odstawiamy na 5 minut. Do misy wsypujemy mąkę, sól, dodajemy jajko i oliwę z oliwek. Wlewamy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ręcznie lub w robocie kuchennym gładkie i elastyczne ciasto przez 10 minut. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawimy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat i dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na długi
Delicious Placeowoce Przygotowanie Rozkładamy biszkopty, wylewamy galaretkę jagodową i chowamy do lodówki. Rozrabiamy galaretki pomarańczowe, studzimy łączymy z serem i wylewamy na biszkopty, chłodzimy. Rozrabiamy galaretkę cytrynową. Wykładamy owoce na ciasto i wylewamy galaretkę. Ponownie chłodzimy w lodówce. Autor przepisu: Katarzyna The post Sernik na zimno z owocami i galaretką first appeared on Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyBardzo szybkie, smaczne i popisowe danie z wykorzystaniem szparagów fioletowych od Szparag Wielkopolski z dodatkiem rabarbaru oraz serka śmietankowego zapiekane w cieście francuskim. Składniki: 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego 250 g szparagów fioletowych 100 g obranego rabarbaru 135 g serka śmietankowego z przyprawami "Piątnica" Sposób przygotowania: Szparagi dokładnie oczyścić i umyć. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować(...)minut. Po ugotowaniu szparagi odsączyć. Na blaszce wyłożyć ciasto francuskie, posmarować serkiem śmietankowym. Ułożyć na to ugotowane szparagi i pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 25 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestałyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie rodzynki Przygotowanie Ubić białka, oddzielnie utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Do tej masy dodać ubite białka. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w temp. 180 C, ok. 60 minut. Autor przepisu: Ewa The post Przepyszny sernik first appeared on Wasze Przepisy
Wasze Przepisymlekiem i odczekałam 20 min. Po tym czasie dodałam twarożek, proszek do pieczenia i syrop klonowy. Zblendowałam na gładką masę. Białka ubiłam na sztywno i dodałam do masy. Przelałam ciasto do miseczek, udekorowałam truskawkami. Piekłam ok. 30 min w 180 stopniach. Autor przepisu: Magdalena The post Mini serniczki z truskawkami first appeared on Wasze Przepisy
Wasze Przepisyłyżka oleju 1 łyżka cukru Przygotowanie Do kielicha blendera wbić jajka, dodać ser, mąkę, mleko, olej i cukier. Całość zblendować na gładką masę. Gofrownicę dobrze rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Opuścić pokrywę i smażyć przez około 7 minut. Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Gofry twarogowe
Alle Dobre!zachęcam do wypróbowania :) 8 bułek 350 g mąki pszennej szczypta soli 170 ml mleka 1 łyżeczka cukru 30 g drożdży 1 jajko 1 łyżka oliwy (+ dodatkowo jedna do posmarowania ciasta) sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 łyżeczka przyprawy curry 1/4 łyżeczki kurkumy tofu: 2 kostki wędzonego tofu 1 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka(...)lodówki. Mąkę przesiewamy z solą. Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej, mieszamy z cukrem i drożdżami. Odstawiamy na 10 minut, po czym mieszamy z mąką, jajkiem i oliwą. Zagniatamy gładkie ciasto i odstawiamy do podwojenia objętości (około 30 minut). Z wyrośniętego ciasta formujemy 8 kuleczek, które rozwałkowujemy na cienkie krążki. Smarujemy je odrobiną oliwy i składamy wpół. Gotujemy na parze przez
Mienta blogsól Dodatkowo masło bułka tarta Przygotowanie Ugotowane ziemniaki rozgnieść dokładnie tłuczkiem. Następnie dodać do nich twaróg, wbić jajko i mieszając stopniowo dodawać mąkę. Na stolnicę posypaną mąką wyłożyć porcję ciasta i uformować z niego wałek o grubości ok. 2 cm. Wałek delikatnie spłaszczyć i pod skosem pokroić na kawałki. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Kluski wrzucać partiami
Alle Dobre!lnianego Wykonanie pysznego chleba: 1. Mąki przesiewany do miski, dodajemy suszone drożdże, cukier, sól i siemię lniane, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Ciasto na chleb przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na dwie godziny. 2. Pod koniec wyrastania ciasta piekarnik ustawiamy na 250-230 stopni, u mnie jest(...)stopni, następnie wkładamy naczynie żaroodporne z pokrywką do nagrzanego piekarnika. Nagrzewamy naczynie, powinno być dobrze gorące. 3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy bochenek chleba, który zmieści nam się w naczyniu, następnie układamy go na papierze do pieczenia, razem z tym papierem przełożymy do naczynia. Uformowany bochenek odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce, żeby podrósł. 4. Dobrze
Izabelawkuchnipoduszonego widelcem) skórka otarta z 1 sparzonej cytryny Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dłońmi wyrabiamy gładkie ciasto. Nie martwmy się, że drobinki sera są widoczne w cieście, one rozpuszczą się w trakcie pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Wycinamy paski, i zwijamy je w rulonik. Układamy
Walijskie PichcenieKremowy, wilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach! Składniki Spód: 2 szkl mąki ½ kostki masła 4 łyżki śmietany 4 żółtka 2 łyżki kakao ½ szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1.5 kg sera z wiaderka 10 jajek 1.5 szkl cukru 3 budynie śmietankowe Przygotowanie Wszystkie składniki na spód dobrze
Wasze Przepisy