ciasto - 163312 przepisów (strona:4599/10888)

Zbuntowany Łabędź 6167

olej, krótko wymieszać mikserem. Mąki przesiewamy przez sito razem z proszkiem i kakaem i cynamonem mieszamy delikatnie ale dokładnie z masą jajeczną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, równomiernie rozprowadzając. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy przez ok. 20 min. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę kokosową: 2 czerstwe bułki wrocławskie 3 szklanki

kgwjanczewo
Tarta z gruszkami z ciasta francuskiego 230

Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 3 gruszki 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Masa twarogowa: 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 czubata łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 niepełna łyżka mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 35-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na masę twarogową umieszczamy(...)misce i mieszamy aż do całkowitego połączenia składników. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy koło (u mnie o średnicy 25 cm). Wykładamy na nie masę twarogową, zostawiając 2 cm pustej krawędzi. 3. Gruszki myjemy, osuszamy, kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazdo nasienne. Kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na masę twarogową. Cynamon mieszamy z cukrem waniliowym i brązowym, posypujemy tartę. Boki tarty

My Culinary Art
Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru 354

Przedstawiam pyszne, dietetyczne ciasto marchewkowe z mąki razowej i bez cukru. Jest puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi marchewki i oleju kokosowego, który dodatkowo korzystnie wpływa na przemianę materii. Świetne jako zdrowy słodycz dla osób dbających o sylwetkę i dzieci. Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru SKŁADNIKI: (na formę 23cmx23cm) 5 jajek M 2,5 szklanki mąki razowej typ 2000 szklanka oleju(...)stopniach C przez 40 minut. W małym garnku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej kawałki czekolady. Podgrzewamy jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Przygotowaną polewę nakładamy na ciasto. Pozostawiamy do wystudzenia

Pyry na Gaz
Zakochane serce 171

Puszyste ciasto czekoladowe w towarzystwie pysznego kremu z mascarpone będzie wdzięcznym ciastem na romantyczna kolacje czy Walentynki. Na pewno skradnie nie jedno serce. Składniki: (na tortownicę o średnicy 22cm) 2 jajka 3 białka ¾ szklanki cukru Aromat waniliowy Szklanka mąki pszennej ¼ szklanki mąki krupczatki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 3 płaskie łyżeczki kakao Na krem: 200ml(...)pudru odrobiną barwnika na czubku noża. Gdy kremówka będzie już ubita, ale jeszcze nie sztywna dodawać stopniowe mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch ciasta. Całość udekorować kolorowymi drażami. Podawać schłodzone

Pyry na Gaz
Słodka pokusa 318

Wykwintne, delikatne i rozpływające się ustach ciasto. A do tego ten smak!, jabłka, kokos, bita śmietana i puszysty biszkopt....do kawy pasuje idealnie!. Przepis na dużą formę 25x40 cm Biszkopt jasny: Składniki:    5 jaj    3/4 szklanki cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia     1. Białka(...)pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nadania różowego koloru należy użyć soku z buraków, wiśniowego kisielu lub barwnika spożywczego.     Wykonanie jak wyżej. Ciasto kokosowe: 5 białek 15 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Po składniki zapraszam do sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać

Apetyczna babeczka
Pleśniak 451

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pleśniak to połączenie kruchego ciasta z kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki i słodkiej bezy. Pamiętam je z dzieciństwa, kiedy piekła je moja mama. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu a co najważniejsze bardzo smaczne. Idealnie pasuje z filiżanką ciepłej herbaty. Przepis pochodzi z starego zeszytu mojej

Marta Gotuje
Joulutorttu (fińskie ciasteczka) 183

Niezapowiedziana nagła wizyta w ciągu tygodnia, wszystkie zapasy słodyczy wyjedzone .. i panika.. co ja podam? ech.. na szczęście mam zawsze w pogotowiu płat ciasta francuskiego .. więc do roboty..  Zaraz upiekę ciasteczka z marmoladą czyli   Joulutorttu (fińskie ciasteczka) Przepis znalazłam TUTAJ Składniki : Płat ciasta francuskiego Marmolada Cukier puder do smaku Sposób wykonania . Ciasto tniemy na kwadraty

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto bananowe 202

Banany, należą do moich ulubionych owoców i gdy tylko mam okazję to staram się mieć je zawsze w zapasie. Dzisiaj podam przepis na ciasto bananowe, jednio z najprostszych ciast. Prościej już nie można. Wszystkie składniki mieszamy łyżką.  Dosyć wilgotne i zwarte o wyczuwalnym smaku bananów. Przepis wzięłam z  TEJ strony.  Polecam ;-) Składniki: 4 dojrzałe banany(...)rozpuścić w rondelku na małym ogniu.  Banany rozdrobnić widelcem i dodać do nich przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, aromat oraz wystudzony tłuszcz. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy z kominem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni C ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem, jeżeli jest suchy, wyjąc

Na słodko lub wytrawnie
Rolada malinowo - jeżynowa 188

przesiać, całość dodać do ubitej masy jajecznej i całość chwilę zmiksować do dokładnego połączenia się składników. Dużą blachę o wymiarach 28 x 35 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozprowadzić równomiernie na całej powierzchni   blachy i całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem upieczonego ciasta z piekarnika przygotować czystą(...)ściereczkę. Z ciasta zaraz po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier i przełożyć na ściereczkę. Jeszcze gorące zrolować wraz z ściereczką i pozostawić do czasu aż wystygnie. Składniki na krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 50 ml śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 30 dag świeżych lub mrożonych jeżyn ( wcześniej muszą być rozmrożone) Sposób wykonania kremu: Jeżyny rozgnieść widelcem

Na słodko lub wytrawnie
Rolada kokosowa 233

Zagotować ½ szklanki wody, dodać do niej kakao, cukier, 50 g masła, całość zdjąć z ognia wystudzić i dodać zmielone ciastka a następnie   zagnieść   tak aby powstało jednolite ciasto. Gdyby   ciasto nie chciało się zagnieść i kruszyło się, dodać do niego odrobinę przegotowanej wody. Rozłożyć folię, rozwałkować na niej ciemną część ciasta, wyrównać boki tak aby powstał prostokąt

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowa pychotka - pyszna babka dla leniwych 8962

czekoladowa babkę, nie wymagającą pracy. Miesza się tylko łyżką i naprawdę babka wychodzi przepyszna, zresztą trafnie ją nazwała autorka   „Czekoladową pychotką” . Z podanego przepisu wychodzi jedna mała blacha ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao ½ szklanki mleka 125 g masła lub margaryny 150 g mlecznej czekolady tłuszcz i bułka(...)połączone z mlekiem i cukrem. Całość mieszać energicznie łyżką, do momentu aż   składniki się ze sobą dokładnie połączą. Formę z kominem wysmarować tłuszczem, posypać bułką a następnie napełnić ciastem. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 – 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Przygotować polewę: Czekoladę rozpuścić

Na słodko lub wytrawnie
Ucierany placek z owocami 175

owocami. Tym razem przepis na wspaniały, delikatny ucierany placek z owocami. Polecam, jest tak miękki i puszysty, że nie można się od niego oderwać. Przepis pochodzi z gazety "Ciasta na lato". Składniki na jedną blachę o wymiarach 36x24: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru(...)koniec ubijania dodać stopniowo po jednym żółtku. Mąkę przesiać, dodać do ubitej piany, stopniowo dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do blachy, wyrównać, ułożyć na wierzchu świeże lub mrożone owoce ( nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania) Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni

Na słodko lub wytrawnie
Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami 225

Musiałam wykorzystać jogurt który mi pozostał więc postanowiłam upiec kolejne ciasto z owocami. Polecam :-) Przepis wzięłam z miesięcznika „Gotuj krok po kroku” Z podanego przepisu wychodzi jedna średniej wielkości blacha. Składniki: 450 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 315 g cukru 16 g cukru waniliowego 300 ml jogurtu 200 ml oleju puszka brzoskwiń lub inne owoce(...)koniec ubijania dodać jogurt i olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z pozostałymi ubitymi składnikami, wszystko dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie napełnić ciastem. Na wierzch ułożyć pokrojone owoce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Rafaello bez pieczenia 211

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Tym razem podam przepis na wspaniałe ciasto rafaello, które robiła moja siostra wraz z dziećmi przy okazji urodzin mojej córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest(...)rozsmarować ½ puszki masy kajmakowej, przykryć kolejną warstwą herbatników i czynność powtórzyć do wyczerpania się składników. Na wierzch herbatników wyłożyć masę budyniową i całość posypać pozostałą ilością wiórków kokosowych. Gotowe ciasto wstawić na 3 godziny do lodówki przed podaniem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto jak 3 BIT 229

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Po prostu pycha! Najlepsze ciasto z kremem jakie dotychczas robiłam. Nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwe do wykonania. Polecam :-) Należy zacząć przygotowywać ciasto dzień przed podaniem. Przepis pochodzi z tej strony. Należy przygotować blachę(...)drugi dzień przygotować kremówkę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, bod koniec ubijania dodać łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietanę rozsmarować równo na herbatnikach, na wierzch zetrzeć na tarce czekoladę. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania