ciasto - 162322 przepisów (strona:3842/10822)

Tęczowe ciasto Truskawkowe 1036

Tęczowe ciasto Truskawkowe Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni Składniki na spód: ·        180 g herbatników kakaowych ·        ½ kostki masła Składniki na masę: ·        Galaretka zielona ·        Galaretka fioletowa(...)koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny. 7.                Ciasto gotowe. 8.                Smacznego

Kulinarna Chwila
Herbata ze świeżej mięty 107

Herbata ze świeżej mięty najlepsza herbata miętowa na lato. Herbata ze świeżej mięty z cytryną i miodem smakuje równie magicznie, jak wygląda. Słodko - kwaskowy napój z

Cztery Fajery
Sorbet z truskawek 144

Wraz z nadejściem lata pojawiają się słodkie truskawki. Takich okoliczności nie można zmarnować! To idealna pora do tego, by przygotować pyszny domowy deser, jakim jest

KUCHNIA POLSKA
drożdżówka mocno śliwkowa... 131

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, 1 łyżką cukru i mąki, zostawić na 30 minut. Do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, wbić jajka, stopiony letni tłuszcz, hakiem robota wyrabiać ciasto na dość gęste, zostawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Śliwki z kompotu odsączone z soku w garnuszku wymieszać z suchym kisielem i mikserem zmiksować. Forma 28c20 cm z papierem(...)pieczenia, ciasto wyłożyć fo formy, na wierzchu rozsmarować śliwki zmiksowane, połówki śliwek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić aby kisiel stężał - bardzo mocno śliwkowa drożdżówka jest doskonała na podwieczorek, wykorzystane śliwki z kompotu są dobre.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Viticulture - zróbmy sobie wino 111

Viticulture - zróbmy sobie wino gra planszowa Viticulture Essential Edition.  Viticulture - zróbmy sobie wino.  No może nie dosłownie, ale w gronie rodziny i przyjaciół możemy

Cztery Fajery
Chlebek z płatkami jaglanymi 78

przygotuj keksówkę – wysmaruj ją delikatnie masłem i oprósz bułką tartą. Później w dużej misce wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dodaj do nich rozczyn i ponownie wymieszaj ciasto łyżką, aby powstała zwarta masa. Nakryj ciasto ręcznikiem i odstaw na około 30-40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie jeszcze raz przemieszaj ciasto i przełóż je do przygotowanej foremki(...)przygotowane ciasto ponownie przykryj i odstaw jeszcze na na około 20 minut. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni. Chlebek piecz przez jedną godzinę. A później rozkoszuj się jego smakiem Wypróbuj także: pieczone pączki twarogowe, muffinki owsiane z owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Chlebek z płatkami jaglanymi 106

przygotuj keksówkę – wysmaruj ją delikatnie masłem i oprósz bułką tartą. Później w dużej misce wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dodaj do nich rozczyn i ponownie wymieszaj ciasto łyżką, aby powstała zwarta masa. Nakryj ciasto ręcznikiem i odstaw na około 30-40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie jeszcze raz przemieszaj ciasto i przełóż je do przygotowanej foremki(...)przygotowane ciasto ponownie przykryj i odstaw jeszcze na na około 20 minut. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni. Chlebek piecz przez jedną godzinę. A później rozkoszuj się jego smakiem Wypróbuj także: pieczone pączki twarogowe, muffinki owsiane z owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Smalec z białej fasoli 105

Smalec z białej fasoli wegetariańska pasta z fasoli i jabłek Smalec z białej fasoli z jabłkiem i czarnym czosnkiem wyglądem i smakiem bardzo przypomina tradycyjny smalec

Cztery Fajery
Bezglutenowe herbatniki orzechowe 145

drugim naczyniu wymieszaj sok jabłkowy, olej z orzechów, masło z orzechów laskowych oraz pastę kokosową. Następnie do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość zagniataj, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Potem gotową kulę ciasta połóż na folii spożywczej i przykryj ją również folią spożywczą. Ciasto rozwałkuj na ok. 0,5 cm grubości. Z gotowego ciasta wycinaj ciasteczka o dowolnych kształtach

365 dni dookoła kuchni
Sernik z musem z pieczonego rabarbaru 146

przesiać i wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, aż składniki zaczną się łączyć i formować w kruszonkę. Zagnieść szybko gładkie ciasto, uformować w kulę, lekko spłaszczyć i owinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na około 1 godzinę(...)Formę o wymiarach dolnych około 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Schłodzone ciasto rozwałkować mniej więcej na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić ciastem jej spód, nakłuć widelcem. Piec przez około 12 - 15 minut, do lekkiego zezłocenia. Wyjąć z piekarnika i odłożyć. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być

Opowieści z piekarnika
Polska - Wegańskie racuchy z rabarbarem 151

nasza rabarbarowa podróż po Europie zawitała do Polski. Prezentujemy przepis na poprawiające humor niedietetyczne śniadanko, czyli pulchniutkie wegańskie racuszki z rabarbarem.  Składniki (3 porcje, 15 racuszków; przepis na ciasto inspirowany wegańskimi racuchami od wegannerd ): - 250 g mąki  - 7 g drożdży instant (1 opakowanie) lub 15 g świeżych drożdży  - 1.5 łyżeczki cukru waniliowego - szczypta soli - 275 g mleka(...)myjemy rabarbar i kroimy w cienkie plasterki (powiedzmy 3 mm), przekładamy do miseczki i obsypujemy cukrem tak, aby każdy plasterek był lekko pocukrzony. Odstawiamy na 10-15 minut (aż ciasto na racuchy będzie gotowe). Po tym czasie rabarbar lekko płuczemy wodą i suszymy ręczniczkiem papierowym.  4) Na patelni rozgrzewamy grubą warstwę oleju. Ciasto najłatwiej będzie nabrać łyżką (3/4 łyżki

Roślinożerni urlopowicze
Proste domowe pizzerinki 101

Świetne na ciepło jak i na zimno. Super przekąska lub kolacja. Znikają w mig. Idealnie nadają się do opróżnienia lodówki i wykorzystania resztek składników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 400 gram mąki pszennej tortowej 30 gram świeżych drożdży 1 jajko 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 2 kiełbaski śląskie(...)drożdże zaczną pracować, do dużej miski przesypujemy mąkę z solą, wbijamy jajko, dodajemy olej, pozostałe ciepłe mleko i rozczyn drożdży, wyrabiamy aż powstanie gładkie i elastyczne ciasto, ( w razie potrzemy możemy podsypać trochę więcej mąki lub dodać odrobinę mleka), wyrobione ciasto dzielimy na ok 13 równych części, formujemy z nich kuleczki, wykładamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia

Blog kulinarny S9.PL
Bułeczki z pesto z bazylii 103

minut ściereczką.  2. Jeśli robimy z suchych drożdży to na stolnicę lub do misy robota przesiewamy mąkę dodajemy sól, cukier, suche drożdże, mieszamy, dodajemy mleko i oliwkę, zagniatamy ciasto lub wyrabiamy robotem. U mnie około 15 minut. Jeśli robimy z drożdży świeżych to mąkę przesiewamy, dodajemy sól, rozczyn i pozostałe mleko, zagniatamy ciasto lub wyrabiamy robotem. 3. Wyrobione ciasto(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut. Ma podwoić swoją objętość. 4. Stolnicę oprószamy mąką, ciasto wyrabiamy kilka minut, dzielimy na pół. Wałkujemy na kształt podobny do prostokąta ;-) Na jedną połowę wykładamy połowę słoiczka pesto i rozsmarowujemy za pomocą łyżki. Teraz część nie posmarowaną nakładamy na posmarowaną (składamy na pół). 5. Za pomocą ostrego noża kroimy paski o szerokości

kruche babeczki
Sernik Izaura z morelami 89

Sernik Izaura z morelami to pyszne wydanie sernika na czekoladowym spodzie z owocami. Ciasto jest mokre i samo pcha się do ust. Sama byłam zaskoczona jak świetnie smakowo komponują owoce z tym ciastem. Na swoim blogu mam już przepis na sernik Izaurę, pokombinowałam troszkę i stworzyłam nowe pyszne ciasto, z którego przyznam się jestem bardzo … Czytaj dalej Sernik Izaura

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania