ciasto - 163312 przepisów (strona:2984/10888)

Pierożki wonton z sosem słodko kwaśnym 77

zajęciem i zdaję sobie sprawę, że tym brakuje dużo do oryginału, kształt zrobiłam najprostszy na wzór naszych uszek ale nadzienie jest fenomenalne! Nie sądziłam, że wyjdą mi tak przepyszne. Ciasto jest mięciutkie i elastyczne i po ugotowaniu wprost rozpływają się ustach. Sos słodko kwaśny podkreśla ich smak. Będziecie zachwyceni ;) Wszystkie niezbędne składniki do pierożków i innych egzotycznych dań kupicie(...)sklepie internetowym Kuchnie Świata  Składniki na około 45 sztuk: Ciasto: 40 dag mąki pszennej 4 dag mąki ryżowej 1 jajko 1 szklanka gorącej około 80*c wody Szczypta soli   Farsz: 50 dag mięsa mielonego z szynki 30 g suszonych grzybów shitake 100 ml bardzo zimnej wody 1 szklanka posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 szalotka 1 ząbek czosnku

Wanilia i Kardamon
Orzechowe trójkąty z marcepanem 69

się! Ciasteczka są przepyszne, mocno orzechowe, z delikatnym posmakiem marcepanu. Ładnie wyglądają pokrojone właśnie na trójkąty. Są przepyszne i gorąco je Wam polecam. Przepis znalazłam na stronie Przyślij Przepis. Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 50 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko Masa: 400 g orzechów włoskich(...)wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Składniki rozcieramy w dłoniach, łącząc ze sobą. Następnie dodajemy oba cukry, szczyptę soli oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia (na około 30-45 minut). Orzechy siekamy. Marcepan trzemy na dużych oczkach tarki. Łączymy z orzechami (ja dodatkowo ugniotłam marcepan

Smaki Na Talerzu
Kluseczki dyniowe z cebulą i serem pleśniowym 78

uniwersalna i można z nią zaszaleć. Sama dość delikatna w smaku, chętnie przyjmuje wszelkie smaki i przyprawy. Na blogu znajdziecie mnóstwo pomysłów na   DANIA Z DYNI  (zupy, ciasta, curry, placuszki),  a dziś kolejny przepis czyli kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygotowujemy jak kopytka i można je też podać na słodko z cynamonem(...)wymieszać, rozdrabniając przy tym ser, najlepiej to robić widelcem. 4.      Mąkę wymieszać z gałką muszkatołową i solą, przełożyć do dyni. 5.      Ciasto dobrze wymieszać łyżką, jak będzie za rzadkie ( to zależy od dyni, wielkości jajka) to dosypać trochę mąki. Jak będzie dość zwarte, ale nadal klejące można już z niego robić kluseczki

Smaczny zeszyt
Ciasteczka rozetki 61

jajka 1 szklanka +1 łyżka mąki 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka szczypta soli cukier puder do posypania Przygotowanie Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy na gładko, odstawiamy ciasto na 20 minut. Przed pierwszym zamoczeniem w cieście foremkę wkładamy do rozgrzanego tłuszczu, przytrzymujemy chwilę i osuszamy. Gorącą foremkę zanurzamy w cieście i od razu przenosimy do tłuszczu. Smażymy

Wasze Przepisy
Biszkopt z kremem, malinami i bezą 75

Share Pinterest Print Puszysty biszkopt z kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki wymieszany ze świeżymi malinami, a całość przykryta chrupiącą bezą. Pyszne, delikatne ciasto dla dzieci i dorosłych. Idealne na każdą okazję. Zapraszam na biszkopt z kremem, malinami i bezą Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki(...)Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką → Pianka z malinami na biszkopcie → Ciasto a’la karpatka z malinami → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Raffaello z truskawkami Artykuł Biszkopt z kremem, malinami i bezą pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Przepis na dwie średnie pizze 74

przyjaciółmi. Pizza zawsze się sprawdza U mnie dziś dwie proste średnie ???????? z minimalną ilością dodatków. Oczywiście wy możecie z dodatkami zaszaleć Domowa pizza – prosty przepis Składniki: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej – u mnie mąka do pizzy typ 00 TOTA szczypta soli łyżeczka cukru 35 g świeżych drożdży niepełna szklanka ciepłej wody (tak 4/5 szklanki) 3 łyżki delikatnej(...)dodajemy łyżeczkę cukru i wszystko mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy nasze rozrobione drożdże, dodajemy szczyptę soli i 3 łyżki oliwy. Wszystko dokładnie zagniatamy ręką (przez dłuższą chwilę). Z ciasta formuje kulę, wkładamy je do wysmarowanej oliwą miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe (!) miejsce do wyrośnięcia na około 1 godz. W zależności od warunków ciasto może wyrosnąć szybciej lub wolniej

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe z jabłkami 65

cukrem, dodać kolejno sól, jogurt, rozpuszczone masło i wymieszać. Przesiać mąkę z proszkiem i ponownie wymieszać wszystko razem. Dno formy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Jabłka przekroić na pół i wyciąć gniazda. Każdą połówkę pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzchu ciasta tworząc różyczkę, delikatnie wciskając. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. do suchego patyczka około(...)godzinę. Gotowe można posypać cukrem pudrem. Autor przepisu: Iwona Artykuł Ciasto jogurtowe z jabłkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Malinowa chmurka w pucharku – prosty przepis 73

którą możesz przygotować na imprezę, urodziny lub rodzinne spotkanie. Malinowa chmurka w pucharku idealnie komponuje się z kawą. Taki mały pucharek jest dobrym rozwiązaniem, jeśli nie chcesz robić dużego ciasta, ale masz ochotę na coś słodkiego. Jak zrobić ciasto malinowa chmurka w formie deserku? To jeden z najprostszych deserków, jaki możesz przygotować! Pucharek składa się z następujących warstw: Galaretka malinowa(...)social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl . Sprawdź najnowsze przepisy Malinowa chmurka w pucharku – prosty przepis Łatwy przepis na bułki do burgerów Ciasto z Maltesers (Malti Keks) – PRZEPIS Deser Oreo – prosty przepis Przepisy na szybkie ciasta, które zrobisz w 30 minut! Ciasto Dalgona Coffee – tarta z kawą i mlecznym kremem

Via Gusto
Jabłka w cieście naleśnikowym 71

Jabłka w cieście naleśnikowym to smak dzieciństwa, do którego lubię wracać, szczególnie jesienią. Myślę, że przez to, również i moje dziecko zapamięta i miło będzie w dorosłym życiu je wspominać Placuszki są pyszne, słodkie, z chrupiącym ciastem. Tak naprawdę największą rolę odgrywają tutaj jabłka – nie powinny być ani zbyt miękkie, kruszące się, ani też zbyt twarde. W zależności(...)Wbijamy jajko. Wlewamy mleko oraz wodę. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na krążki (około 0,5 cm). Jabłka obtaczamy w gęstym cieście naleśnikowym (uwaga! jeśli ciasto jest za rzadkie, dodaj troszkę więcej mąki), a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju (olej mocno rozgrzewamy, a następnie zmniejszamy moc palnika i smażymy

Smaki Na Talerzu
CIASTO CZEKOLADOWO POMARAŃCZOWE 56

Ciasto czekoladowo pomarańczowe z polewą czekoladową to prawdziwa uczta dla podniebienia. To połączenie intensywnego smaku czekolady i delikatnej nuty pomarańczy sprawia, że to ciasto jest nieodparcie kuszące. Na pierwszy rzut oka, ciasto prezentuje się niezwykle apetycznie. Przy pierwszym kroku w stronę tego dzieła sztuki cukierniczej  … The post CIASTO CZEKOLADOWO POMARAŃCZOWE appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Prosty sernik na zimno 57

masy serowej. Tradycyjny sernik na zimno Choć ten przepis może wydawać się nowoczesny, to sernik na zimno ma swoje korzenie w tradycji kuchni domowej. Jest to jedno z tych ciast, które przypomina nam smaki dzieciństwa i rodzinne uroczystości. Teraz możesz przygotować go w swoim domu i cieszyć się tradycyjnym smakiem na co dzień. Ciasta z truskawkami na zimno Jeśli jesteś(...)fanem ciast z truskawkami, ten sernik na zimno na pewno przypadnie Ci do gustu. Truskawki nadają mu nie tylko smaku, ale także świeżości i kuszącego wyglądu. To doskonała propozycja na letnie przyjęcia i spotkania ze znajomymi. Faqs – najczęściej zadawane pytania Jak długo trwa przygotowanie sernika na zimno? Przygotowanie tego sernika zajmuje około 30 minut, a następnie trzeba poczekać kilka

Ania i Marcin gotują
Drożdżowe cebularze z pieczarkami 65

sztuk, a naprawdę szybko się rozchodzą. DROŻDŻOWE CEBULARZE Z PIECZARKAMI – PRZEPIS Składniki ROZCZYN 125 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 10 g świeżych drożdży CIASTO 250 g mąki pszennej 25 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli FARSZ 300 g pieczarek 2 cebule 1 masła sól pieprz DODATKOWO jajko do posmarowania Wykonanie Do ciepłego (niegorącego mleka(...)Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztopione masło, jajko oraz sól. Wlewamy rozczyn i całość mieszamy do uzyskanie jednolitego ciasta. Formujemy kulkę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40-50 minut, do wyrośnięcia. Patelnię z odrobiną masła rozgrzewamy. Cebulę kroimy w piórka, przekładamy na patelnię i podsmażamy

Alle Dobre!
Rogaliki z budyniem 71

buszowanie po galerii handlowej, ale lejący deszcz sprawił, że nie chciało mi się wystawić nosa za próg mieszkania. Ciemno, zimno, mokro na taką pogodą jest tylko jedno lekarstwo - domowe ciasto drożdżowe. Przez chwilę pomyślałam, ze na taką aurę najlepsze byłyby aromatyczne cynamonki, ale córka szybko sprowadziła mnie na ziemię, że ona chce rogaliki i to z budyniem, a jeszcze lepiej(...)budyń był czekoladowy. Moje matczyne serce musiało spełnić tą zachciankę. Wróciłam do mojego sprawdzonego przepisu na rogaliki ale postanowiłam tym razem ubić żółtka z cukrem, dzięki temu ciasto wyszło jeszcze bardziej puszyste i mięciutkie, także jeśli macie chwilę więcej czasu to polecam tą metodę. Mąż, który rogalików spróbował dopiero na 3 dzień uznał, że to najlepsze rogale jakie kiedykolwiek zrobiłam

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka duszki 53

serca i 2 słomki - jedna o szerszym i jedna o węższym przekroju. 1. Mąkę, masło, jogurt, żółtko i ksylitol wrzuć do misy miksera i wyrabiaj, aż powstanie jednolita kula ciasta. 2. Wyjmij ciasto na blat, lekko spłaszcz, owiń w folię spożywczą i włóż na 20-30 minut do lodówki. 3. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wytnij ciasteczka foremką(...)kształcie serca. Resztki ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj i wytnij ciasteczka - powtarza, póki starczy Ci ciasta. 4. Każde z serc przetnij na dwie części. 5. Połówki serduszek układaj na blacie stroną przecięcia w jedną stroną tak, aby można było po upieczeniu położyć jedno na drugie. 6. Końcówkę każdego ciasteczka wygnij lekko w prawą stronę, aby powstało coś w rodzaju ogonka

Z notatnika dietetyka
Tort jagodowy na Halloween (bez glutenu i cukru białego) 107

koniec dodać olej. 4.Mąkę, budyń wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Miedzy wsypywaniem mąki mieszać całość delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5.Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy

Candy Pandas