Kawa latte to mleczny napój kawowy, który pokochały miliony osób na całym świecie. To nic innego jak kawa z mlekiem, która charakteryzuje się delikatnym smakiem, kremową
Kuchnia MagdaLenylubiane ciasta w jednym: szarlotka i sernik. Szarlotka z serem – sernik z jabłkami. Ciasto : 200 g mąki pszennej uniwersalnej, 150 g miękkiego masła, 80 g cukru pudru, 2 jajka, 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z cytryny, jabłka : 1 kg jabłek (u mnie szara reneta), masa serowa : 300 g białego sera półtłustego, 50 g miękkiego masła(...)cukru pudru, 2 jajka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 60 ml śmietany 30%, cukier waniliowy, Ciasto : masło utrzeć na pulchną masę – to bardzo ważne, masło naprawdę musi być dobrze utarte. Następnie dodać cukier puder, kolejno jajka i skórkę cytrynową. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do formy (u mnie tortownica o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia
królestwo garówBardzo łatwe i smaczne ciasto kruszonkowe z masą serową. Od typowego ciasta kruchego różni się przede wszystkim prostszym sposobem wykonania. Nie trzeba go schładzać, wałkować, czy nawet ścierać na tarce. Wystarczy połączyć składniki ciasta i rozetrzeć jak na kruszonkę. Połowę wsypujemy do blaszki, potem dajemy masę serową (przygotowanie której zajmuje dosłownie chwilę) i posypujemy resztą ciasta. Pieczemy, studzimy i zajadamy
Arabeska waniliowaW kuchni spędzamy każdego dnia sporo czasu. Dlatego ważne, żeby aranżacja kuchni była przemyślana i praktyczna. Jest to szczególnie ważne zwłaszcza dla osób, które dużo gotują
Cztery FajeryPrażone pestki dyni Jak zrobić prażone pestki dyni - przepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania
Cztery Fajerymieszanki: masła, miodu i przypraw oraz śmietany z sodą oczyszczoną. Wymieszaj do jednolitego połączenia. Misę z masą piernikową okryj przezroczystą folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny (ciasto w chłodnej temperaturze zgęstnieje). W DNIU PIECZENIA PIERNICZKÓW Ciasto rozwałkuj na blacie kuchennym podsypanym mąką tortową, grubość po rozwałkowaniu powinna mieć około 5 mm. Za pomocą świątecznych foremek do ciastek(...)Wymieszaj do jednolitego po\u0142\u0105czenia. Mis\u0119 z mas\u0105 piernikow\u0105 okryj przezroczyst\u0105 foli\u0105 spo\u017cywcz\u0105 i wstaw do lod\u00f3wki na 24 godziny (ciasto w ch\u0142odnej temperaturze zg\u0119stnieje).","text":"Do masy jajecznej wsyp mieszank\u0119 m\u0105ki z kakao i przemieszaj szpatu\u0142k\u0105. Po chwili wlej pozosta\u0142e 2 mieszanki
ProstePesto.plUdka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i
Kuchnia MagdaLenymiękkiego masła 350 g cukru pudru 3 krople barwnika spożywczego do mas tłustych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KAKAOWE BABECZKI W misie miksera umieść wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta na babeczki, oprócz kostek mlecznej czekolady. Składniki przepisu powinny być w temperaturze pokojowej. Zmiksuj je mikserem do uzyskania jednolitej masy. Startą mleczną czekoladę wsyp do masy i wymieszaj szpatułką. Całość(...)przełóż do papilotek ułożonych w metalowej formie do wypieku babeczek, ciasto powinno sięgać 3/4 wysokości foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni na 20 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostudzenia. KREM MAŚLANY Miękkie masło przełóż do misy miksera wraz z połową potrzebnej ilości cukru pudru. Miksuj przez 10 minut. Co jakiś czas ściągnij silikonową szpatułką masę zgromadzoną
ProstePesto.plzostawić na 30 minut do powstania zaczynu. Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, wlać pozostałą wodę, dodać sól, zaczyn i wymieszać łyżką. Dłonie oprószyć mąką i zacząć wyrabiać ciasto. Może to potrwać około 7 minut. W razie potrzeby podsypywać mąką, tak aby ciasto było gładkie i elastyczne (ja ciasto wyrabiam w misce, ale można to zrobić również na podsypanym blacie(...)kuchennym). Miskę z wyrobionym ciastem przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do pierwszego wyrastania na około 2 godziny. Ciasto powinno, co najmniej podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ponownie krótko zagnieść, po czym podzielić na trzy równe części. Każdą z nich uformować w długą bagietkę (dostosowując do długości Waszych blaszek z piekarnika) i przełożyć
Passions hobbies lifeRozgrzewająca herbata jabłkowa herbata z suszu owocowego. Rozgrzewająca herbata jabłkowa jest jedną z naszych ulubionych zimowych herbatek owocowych, ale równie dobrze smakuje w upalne dni podana
Cztery FajeryPasta kanapkowa z jajkami ugotowanymi na twardo to klasyka śniadaniowa. Można ją spotkać w wielu wersjach. U mnie pasta jajeczna z kiszonymi ogórkami, szczypiorkiem oraz majonezem
Kuchnia MagdaLenypush({}); Poniżej znajdziecie nasz pomysł na straszne przekąski na halloween , które z pewnością posmakują każdemu. Bo kto nie lubi hot-dogów? PRZEPIS NA MINI HOT-DOGI MUMIE NA HALLOWEEN Ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g mleka 50 g masła 1 jajko 8 g drożdży suchych 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli kabanosy drobiowe – u mnie(...)lodówki, ważne jest to, by były w temperaturze pokojowej. Do miseczki wlać mleko w temp. pokojowej, cukier, drożdże, wymieszać, odstawić na 10-15 minut. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1 h. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto rozwałkować na cienki placek (2-3 mm) a następnie pokroić na cieniutkie paseczki. Kabanosy kroimy
Przepiski.plKotlety z puree ziemniaczanego z dodatkiem podsmażonego boczku z cebulką oraz szczypiorkiem. Chrupiące na zewnątrz i bardzo delikatne w środku. To pyszny, tani i prosty pomysł
Kuchnia MagdaLenyokazało się to nie tak trudne w realizacji jak mogłoby się wydawać… Wystarczyło odrobinę pobawić się składnikami. Śliwka śliwce nierówna Co ciekawe, tak skupiłam się na recepturze na ciasto na knedle, że nie zwróciłam należytej uwagi na śliwki … Za pierwszym razem robiłam je z użyciem węgierek. Za drugim zamiast węgierek kupiłam renklody, bo wydawało mi się, że będą lepiej(...)były natomiast nienaruszone – o takiej samej konsystencji jak przed obróbką. Niby to nie problem, bo śliwki można przecież jeść na surowo, ale jednak generuje to pewien konsystencjonalny zgrzyt… Mięciutkie ciasto jakoś w mojej opinii nie komponuje się dobrze z twardym owocem . Keto knedle ze śliwkami Keto knedle dyniowe ze śliwkami, czyli perfekcja rodzi się w bólach Powód jest oczywiście banalnie
Modern Cave Girlmigdałowej wyglądem i smakiem bardzo zbliżony jest do zwykłego chleba pełnoziarnistego , można z niego także zrobić pyszne kanapki. Wiele chlebów paleo bazuje na mące kokosowej i smakiem bardziej przypominają ciasto, za to ten chleb ma lekki posmak orzechowy dzięki mące migdałowej, ale poza tym smakuje jak prawdziwy chleb. To chleb bezglutenowy, bez zbóż, paleo. Kanapka prezentuje się bardzo apetycznie(...)później otworzysz, to ta gęsta warstwa na górze to właśnie śmietana. Przyrządzenie chleba paleo jest proste : Wymieszaj razem wszystkie suche składniki. Do pojemnika, w którym będziesz wyrabiać ciasto, wbij jajka razem z roztopionym masłem, jogurtem i octem jabłkowym. Mikserem ubijaj mokre składniki, aż się dobrze połączą. Możesz też najpierw chwilę ubijać same jajka, a pod koniec dodać inne mokre składniki
PaleoSMAK