ciasto - 162803 przepisów (strona:2385/10854)

Pierogi kebabowe 1155

Pierogi kebabowe to pomysł na smaczne jedzonko imprezowe. Są to pierogi większe od tradycyjnych i zrobione z ciasta drożdżowego. Pierogi kebabowe nadziewamy doprawionymi przyprawą do kebaba i podsmażonymi z cebulą i pieczarkami kawałkami kurczaka. Pozostałe składniki farszu to czerwona papryka, ogórki konserwowe, kukurydza i ser. Tak przygotowane pierogi pieczemy w piekarniku, a nie gotujemy jak tradycyjne. Ja krążki do pierogów(...)jednak uważam, że tradycyjna szklanka do wykrawania będzie za mała. Takie pierogi kebabowe możemy przygotować również na rodzinny obiad lub ciepłą kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Pierogi kebabowe: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko+1 jajko do posmarowania pierogów 250 ml mleka 30 g drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 40 g masła

Danka Pichci
Placki z pieczarkami - wytrawne racuchy z pieczarkami 84

ogólnie fanem racuchów nie jestem, ostatni raz jadłem pewnie jako dziecko i niespecjalnie tęsknię. Ale jak sięgam pamięcią, to racuchy zawsze były po same brzegi naładowane jabłkami, a ciasta było w nich tylko tyle żeby te jabłka jakoś skleić. I taki właśnie miałem plan na te placki pieczarkowe. Mnóstwo pieczarek i ciasta tyle żeby to się jakoś kupy trzymało. Finalnie(...)PIECZARKAMI Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – składniki: 500 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula (około 100-150 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, natka pietruszki Ciasto: 300 g pszennej jasnej 2 jajka 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g sera żółtego 250 ml wody Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – wykonanie: Przygotujmy

Marder&Marder Manufacture
Pączki z nadzieniem ajerkoniakowym 73

minimum, wlać mieszaninę z ajerkoniakiem i cały czas mieszając ugotować budyń. Po zdjęciu z ognia wierzch budyniu przykryć folią spożywczą, aby nie powstał kożuch i odstawić do wystudzenia. ciasto Do ciepłego mleka wsypać łyżeczkę cukru, wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę mąki, całość wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować 10-15 min. Do dużej miski(...)soli, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka, roztopione chłodne masło, rum oraz sok z cytryny. Na koniec do mąki dodać wyrośnięty rozczyn. Całość zagnieść, aż powstanie gładkie elastyczne ciasto, trwa to dosyć długo, ale warto. Uformować zgrabną kulę, przełożyć do innej miski delikatnie wysmarowanej olejem lub zostawić w tej samej. Po wierzchu posypać delikatnie mąką, przykryć ściereczką i odstawić

ememe kitchen
Baby shower – pomysł na słodki prezent 74

Organizujesz baby shower albo zostałaś zaproszona na przyjęcie i zastanawiasz się, co przygotować, by uczcić to niezwykłe wydarzenie? Podpowiadamy! Jakie ciasto kojarzy Ci się z dzieciństwem? Dla nas to zapach pysznego sernika! Każdy w dzieciństwie odwiedzając ciocię czy babcię, był częstowany tym tradycyjnym wypiekiem. Idąc do przyszłej mamy przygotuj dla niej powrót do smaków dzieciństwa. Przepisów na sernik jest wiele(...)Może ma ulubione owoce albo polewę? A może marzy jej się sernik nowojorski? Najlepiej sprawdzi się taki wariant, który dla gospodyni imprezy jest trudny w przygotowaniu. Sernik to wyjątkowe ciasto. Przygotowanie wymaga cierpliwości i precyzji. Pamiętaj, by biały ser twarogowy zmielić trzykrotnie – to klucz do sukcesu każdego wypieku. Kolejną ważną rzeczą jest pozostawienie sernika w piekarniku do całkowitego wystygnięcia (tutaj

Oryginalny smak
Deser z musem kajmakowym i jagodami 131

ręką, ale polecam Wam zwłaszcza masę o smaku advocata – delikatny posmak tego likieru fantastycznie łączy się z pozostałymi aromatami. Sprawdź też inne przepisy na pyszne i proste desery: Ciasto rafaello bez pieczenia Pączki z serka homogenizowanego Ciasto 3 bit bez pieczenia Kokosowe kulki mocy Drukuj Deser z musem kajmakowym i jagodami #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Marcinek 423

Marcinek to popularne i smaczne ciasto wielowarstwowe przełożone kremem śmietankowym. Składniki (na tortownicę 26 cm) Ciasto: 125 g masła 1 całe jajko 1 żółtko pół szklanki śmietany 18% pół łyżeczki sody 1/3 szkl cukru cukier waniliowy 500 g mąki Krem: 3 śmietany 30 % (1200 g) 1 duża śmietana 18% cukier waniliowy szklanka cukru pudru sok z całej dużej cytryny(...)herbatników Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć i zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na 12 części i rozwałkować na papierze do pieczenia o średnicy 26 cm. Każdy placek piec 10 minut w temperaturze 190°C góra-dół. Śmietanę 30% ubić, dodać 18%, cukry i sok z cytryny. Na koniec dodać zblendowane herbatniki. Przygotowanym kremem przekładać placki. Zostawić nieco kremu, aby posmarować

Wasze Przepisy