ciasto - 162803 przepisów (strona:2388/10854)

Jak wzmocnić osłabiony organizm 71

Jak wzmocnić osłabiony organizm Dieta, sen, aktywność fizyczna i suplementacja.  Jak wzmocnić osłabiony organizm to pytanie, które dość często zadajemy sobie w okresie zimowym. Chociaż

Cztery Fajery
Kruche ciasteczka z mleczną czekoladą 82

proszek do pieczenia. Po wymieszaniu tych suchych składników dodajemy jajko, dodatkowe 3 żółtka, płynną ostudzoną margarynę oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy łyżką, a następnie dłonią zagniatamy na kruche ciasto. Mleczną czekoladę siekamy nożem na wiórki lub niewielkie kosteczki. Ciasto dzielimy na kilkanaście części. Każdą porcję formuję w płaski krążek, do środka wkładam trochę posiekanej czekolady i zlepiam w okrągłe ciasteczko(...)u00f3\u0142tka, p\u0142ynn\u0105 ostudzon\u0105 margaryn\u0119 oraz jogurt naturalny. Ca\u0142o\u015b\u0107 mieszamy \u0142y\u017ck\u0105, a nast\u0119pnie d\u0142oni\u0105 zagniatamy na kruche ciasto.","text":"Do du\u017cego naczynia dodajemy po kolei: m\u0105k\u0119, cukier i proszek do pieczenia. Po wymieszaniu tych suchych sk\u0142adnik\u00f3w dodajemy jajko, dodatkowe 3 \u017c\u00f3\u0142tka

ProstePesto.pl
Zupa brokułowa z serem 104

Zupa brokułowa z serem Przepis na zupę krem z brokułów z cheddarem.  Zupa brokułowa z serem cheddar to jedna z najlepszych zup serowych na chłodniejsze

Cztery Fajery
PIEROGI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 82

Pieprz do smaku – Sól do smaku PRZEPIS: 1. Wodę zagotuj i odstaw do delikatnego przestudzenia. 2. Do miski robota miksującego dodaj mąkę, olej i sól. Miksuj i dolewaj wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto odstaw na chwilę by odpoczęło. 3. Daktyle zalej wrzątkiem i namocz około 30 minut. 4. Połowę grzybów ugotuj w osolonej wodzie z cebulą przekrojoną(...)oraz syropem klonowym. I ewentualnie dosól do smaku. 11. Gotuj jeszcze około 30 minut. Po tym czasie odcedź z nadmiaru płynów i zmiksuj. 12. Oprósz blat mąką i rozwałkuj ciasto, wycinaj okręgi za pomocą obręczy kucharskiej bądź szklanki. 13. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi. 14. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Lub zamroź do ugotowania w odpowiednim czasie

globuskulinarny
Ślimaczki z ciasta francuskiego 147

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to szybka i smaczna przekąska, nie tylko na imprezę :) Można śmiało je brać również zamiast drugiego śniadania do szkoły lub pracy. Ślimaczki z ciasta francuskiego Uwielbiam takie proste i szybkie dani The post Ślimaczki z ciasta francuskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chleb pszenno-żytni z rozmarynem 74

taką ilością maki żytniej to koszmar, bardzo się klei. Dlatego też raczej polecam użycie robota kuchennego. Ja bym się nie porwał na ręczne wyrabianie. Ręcznie to ja lubię pszenne ciasto wyrabiać. Jest przyjemne i wdzięczne w obróbce. To natomiast nie jest. PRZEPIS NA CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ROZMARYNEM Chleb pszenno-żytni z rozmarynem – składniki: 500 g mąki pszennej jasnej(...)wiele razy pomijałem robienie rozczynu i nic złego się nie działo. Więc tak: jeśli jesteście purystami, to zróbcie rozczyn. Jak nie, to nie. Przez ten dodatek mąki żytniej ciasto dość paskudnie na początku się wyrabia, klei się. Więc jeśli macie robota kuchennego, to wyrabiajcie je robotem. Jak nie, to musicie poradzić sobie rękoma, ale nie polecam. Wyrabiamy więc ciasto przez

Marder&Marder Manufacture
Sernik czarny las.  77

Składniki mineralne to: magnez, cynk, selen, fosfor, wapń, potas. Czereśnie świeże czereśnie to ulubiona letnia uczta, niezależnie od tego czy uwielbiamy je w świeżo upieczonym cieście z czereśniami czy jako energetyzująca przekąska. Czereśnie są również niewiarygodnie dobre dla nas – i oferują szeroką gamę korzyści wykraczających daleko poza bycie pysznymi. To jedne z najbardziej lubianych owoców i nie bez powodu(...)łyżka wanilii Polewa: – 120 g śmietany kremówki 36% – 200 g gorzkiej czekolady Mąkę, erytrytol, sól, kakao wsypujemy do maki, mieszamy. Dodajemy żółtko i masło. Zagniatamy ciasto. Powstanie nam zbita kulka. Następnie rozwałkowujemy ją. Tortownice o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy spód. Blachę wkładamy do lodówki na 30 minut. Wyciągamy blachę, spód przykrywamy papierem

Zdrowy Styl Joanny