ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:60/245)

Mechowiec (ciasto ze szpinakiem) 222

Przepis podała mi znajoma. Jego inna nazwa to leśny mech. Od razu stwierdziłam, że musz ę go wypróbować i k ilka dni później zrobiłam to . Ciasto przerosło nasz oczekiwania. Jest przepyszne z lekką nutką szpinaku, wilgotne. Wydaje mi się, że jest to świetne ciasto, które mo ż na wykorzystać jako tort dla dzieci.  Składniki: 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego(...)cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy, pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i  rozdrobnić je na talerzyku. Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i cukru pudru

Państwo Wojtczuk gotują
Pierogi ze szpinakiem i fetą 156

Pyszne urozmaicenie codziennego menu. Myślę, że posmakują każdemu miłośnikowi szpinaku.  Ja pokochałam je od razu :) Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki oleju jajko (można pominąć) ok 1 szkl gorącej wody Farsz: op. świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła op. sera feta 150g sera białego świeżo zmielony pieprz cebulka + masło do polania Farsz(...)Czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle. Dodać opłukany szpinak, podgrzewać aż liście zwiędną. Ostudzić. W miseczce rozgnieść ser biały z fetą, dodać szpinak, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, wbić jajko, wlać olej i zamieszać. Wlać tyle wody aby wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć i odstawić na kilkanaście minut aby odpoczęło. Cienko

Smakołyki Asi
Gotuj Kluski z MasterChef część II 213

przepis tutaj , zostały wyczarowane jeszcze inne dania i oto kolejne z nich. Dziś postanowiłam przedstawić Wam przepis na włoskie ravioli z wypływającym żółtkiem. Zrobiłyśmy je w dwóch wersjach: ze szpinakiem lub bez. Tak przyrządzone ravioli są daniem typowo śniadaniowym - takie jajko zamknięte w makaronie. Jednak jak dla mnie jest przy nim za dużo pracy aby robić to wczesną porą(...)wyżej plus opakowanie szpinaku parmezan czosnek łyżka śmietany Szpinak smażymy na patelni aż masa będzie bardzo gęsta. Dodajemy do niego czosnek i śmietanę. Studzimy. Szpinak nakładamy do szprycy. Na gotowe koło z ciasta makaronowego wykładamy żółtko. Dookoła niego robimy kółeczko z szpinaku. Całość przykrywamy drugim kołem i bardzo delikatnie sklejamy. Gotujemy jak wyżej. Podajemy polane masłem i posypane parmezanem. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Francuskie ślimaczki ze szpinakiem 71

Francuskie ślimaczki ze szpinakiem to świetna przekąska na imprezę andrzejkową, urodzinową, czy też Sylwestra ;) Polecam również ten przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Francuskie ślimaczki ze szpinakiem – S The post Francuskie ślimaczki ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Francuskie ślimaczki ze szpinakiem 210

Francuskie ślimaczki ze szpinakiem to świetna przekąska na imprezę andrzejkową, urodzinową, czy też Sylwestra ;) Polecam również ten przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Francuskie ślimaczki ze szpinakiem – Składniki: 450g mrożonego szpinaku (lub świeżego) 270g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku […] The post Francuskie

Kulinarne Przeboje
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM I SEREM BIAŁYM 152

Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej rzepakowy sól pieprz koperek  Sposób przygotowania: Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól.  Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto(...)się wrzucamy mrożony szpinak i dusimy do momentu, aż woda odparuje i  doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec łączymy szpinak z twarogiem i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy podsypując mąką.  Wycinamy krążki i nakładamy farsz.  Zlepiamy pierogi. Ulepione pierogi wrzucamy do gotującej się, posolonej wody i od momentu wypłynięcia

Prosto i Smacznie z Anetą
Leśny Mech ciasto szpinakowe 377

Ciasto-blat szpinakowy:   450 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego 4 jaja 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju  2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 gram śmietany 30% (użyłam z Biedronki Firmy Piątnica) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1,4 szklanki wody  DODATKOWO: Połówka granatu, maliny lub borówki  Przygotowanie: Blat szpinakowy: całe(...)jaja ubijamy z cukrem na puszystą białą masę, szpinak rozmrażamy i mocno odciskamy, by pozbyć się wody.  Do ubitej masy jajecznej dodajemy szpinak i delikatnie miksujemy. Następnie wlewamy olej i wsypujemy wcześniej przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.  Wylewamy do okrągłej tortownicy wcześniej spód wyłożyć pergaminem i pieczemy ok 55-60 minut

Moje Słodkie Piekiełko
Tarta z łososiem i szpinakiem 169

bardzo smaczną tartę .  Spód do tarty zrobiłam z mąki pełnoziarnistej i krupczatki więc wyszedł niesamowicie kruchy,wręcz rozpływający się w ustach. Nadzieniem jest łosoś i szpinak,połączenie które bardzo lubię.  ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g mąki krupczatki 200 g masła 1 jajko szczypta soli nadzienie: 400 g świeżego filetu z łososia pieprz cytrynowy sól(...)dodać sól i posiekać z zimnym masłem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Łososia skropić sokiem i cytryny,przyprawić solą i pieprzem cytrynowym,owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku. Temp. pieczenia 190*C przez 20 minut. Szpinak zmrożony włożyć do garnka,dodać masło i rozgnieciony czosnek. Gotować do odparowania

Kolorowa kuchnia Elki
Stromboli (zawijana pizza) z pieczarkami i szpinakiem 164

dzieje się samo w misce ;) Stromboli (zawijana pizza)  z pieczarkami i szpinakiem Składniki: oliwa 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 500 g pieczarek 100 g szpinaku szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz ciasto na pizzę z  tego przepisu 250 g startej mozzarelli do pizzy lub 2 kulki mozzarelli po 125 g żółtko do posmarowania wierzchu suszone oregano do podania(...)cała woda z nich wyparuje (nie chcemy mokrego farszu). Teraz dodaj umyty szpinak i smaż jeszcze 3-4 minuty, aż szpinak zwiędnie i z patelni wyparuje woda. Farsz dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 3. Przygotowane ciasto na pizzą wyjmij z lodówki na 2 godziny przed planowanym pieczeniem pizzy. Nagrzej piekarnik z blachą w środku do 240 stopni

Chilli Czosnek i Oliwa
Parówki zawijane w ciasto francuskie 185

Parówki zawijane w ciasto francuskie to błyskawiczna przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo kiedy odwiedzą nas niezapowiadani goście. Parówki zawijane w ciasto francuskie to z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Cezar z kurczakiem 84

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Sałatka Cezar z kurczakiem 2020-01-08 Czerstwe pieczywo – jak odzyska świeżość? 2020-01-08 Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy sos czosnkowy 2019-12-28 Najlepsze domowe burgery (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Cezar z kurczakiem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Naleśniki z serem 135

ciekawszej formie. Te naleśniki z farszem z pysznego twarogu rzucają na kolana! Nalesniki z: Zapiekane naleśniki z pieczarkami Zapiekane naleśniki z kurczakiem Naleśniki z jajkiem sadzonym Naleśniki ze szpinakiem Różowe naleśniki Ciasto na naleśniki musi być elastyczne i nie może się łamać, ani rwać. Mam swój wypróbowany przepis na naleśniki , który zawsze się sprawdza. Stosowałam go zarówno do naleśników

MamaOskarka
Szpinakowy makaron z tuńczykiem i wędzonym twarogiem 220

szczypiorek oliwa z oliwek Świeże liście szpinaku umieścić w misie miksera i wraz z oliwą zmiksować na jednolite puree. Mąkę wymieszać z solą i gorącą wodą. Dodać zmiksowany szpinak i zagnieść ciasto. Rozwałkować i pociąć na prostokąty, podsypując mąką. Za pomocą maszynki do makaronów ciasto rozwałkować jeszcze cieniej, a następnie pociąć na paski tagliatelle. Ugotować w lekko osolonej wodzie

https:KKuchniaMniam
"Ugotuj mi tato" Tomasz Jakubiak, Joanna Jakubiak - recenzja 126

bardzo przypadły do gustu i które będzie mąż przygotowywał razem z dziećmi to: orzechowa wariacja, jaglanka układanka, owocowe jo jo, naleśniki jak u babci, zupa cytrynowa, zakręceni szpinakiem, kuroburger, szybkie ciasto marchewkowe z odpadów po soku, czy sok na wyciszenie :-) Autorzy w książce namawiają i odkreślają jak ważny jest udział dzieci w przygotowywaniu dań. Zachęcają i dzieci i tatusiów

kruche babeczki
Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem wędzonym 177

Bardzo smaczna przystawka, którą możemy podać w zwykły dzień, ale również na większą imprezę. Bardzo ładnie się prezentuje na stole. Składniki: Ciasto: 450 gram szpinaku mrożonego lub świeżego 4 jajka 3 ząbki czosnku 4 łyżki mąki pszennej sól do smaku pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka masła Dodatkowo: 200 gram serka śmietankowego 200 gram łososia wędzonego 1. Szpinak mrożony najpierw odmrażamy

Kuchnia u Bietki

Proponowane wyszukiwania