ciasto ze sliwkami - 6849 przepisów (strona:68/457)

Szybkie ciasto ze śliwkami 67

Super szybkie i pyszne jesienne ciasto kruche ze śliwkami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybkie ciasto ze śliwkami 67

Super szybkie i pyszne jesienne ciasto kruche ze śliwkami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 89

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 170

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 279

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Ciasto śliwkowe z kruszonką 148

Ciasto śliwkowe jest o umiarkowanej słodyczy, więc jeśli ktoś lubi bardzo słodkie to powinien zwiększyć nieco ilość dodanego cukru. Oczywiście należy również brać pod uwagę jak słodkie mamy śliwki. Do tego ciasta najlepiej użyć prawdziwych węgierek, gdyż nie są wodniste i w cieście podczas pieczenia nie rozpływają się. Składniki: (forma 34 cm x 25,5 cm x 7 cm) Ciasto(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 margaryna 3 łyżki śmietany kruszonka: 150 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła (zimne) dodatkowo: 1 - 1 1/2 kg śliwek węgierek Przygotowanie: ciasto:  Margarynę utrzeć z cukrem (do rozpuszczenia się cukru), ucierając dodawać po jednym żółtku oddzielonym od białka (z białek będzie piana). Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i śmietanę

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 187

się w środku. Pychotka. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 5 dag drożdży ok. 1 szklanki mleka ok 3/4 szklanki cukru 5 dag  margaryny 4 żółtka Owoce do ciasta: 1 kg śliwek ( u mnie duża węgierka) 1 cukier wanilinowy 2 łyżki cukru Kruszonka: 5 dag masła lub margaryny 10 łyżek mąki 4 łyżki cukru kryształ WYKONANIE Śliwki najlepiej(...)wyrośnięcia Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy na dwie części. Na spód można zostawić trochę więcej. Ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  Na ciasto wykładamy śliwki ( rozcięciem do góry) Wierzch przekrywamy kolejnym ciastem. Możemy docisnąć boki. Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą dobrze rozcieramy. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku

W kuchennym oknie Ewy
Cielaczek – ucierane ciasto z brzoskwiniami 97

mięciutkie. Z pewnością zasmakuje wszystkim łasuchom. Jeśli macie ochotę na ekspresowe, domowe ciasto z owocami, to ten sprawdzony przepis przypadnie wam do gustu. Do ciasta można użyć nie tylko brzoskwiń z syropu, ale również świeżych, a także dowolnych innych owoców np. jabłek, malin, wiśni czy śliwek. Składniki na Cielaczek – ucierane ciasto z brzoskwiniami (blaszka(...)wierzchu ciasta i lekko je dociskamy. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół na środkowej półce. Upieczone ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.   Cielaczek – ucierane ciasto z brzoskwiniami   Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Kokosowe ciasto jogurtowe ze śliwkami Ekspresowe ciasto Łaciatek

e-PrzepisyKulinarne
Knedle ze śliwkami i cynamonem 52

gotowanych klusek z ciasta ziemniaczanego, wypełnionych śliwkami. Knedle są podawane na ciepło, polane masłem i posypane bułką tartą lub cukrem. Knedle ze śliwkami są popularne w sezonie letnim i jesieni, kiedy śliwki są słodkie i soczyste. Knedle ze śliwkami to smaczny i pożywny deser, który można również jeść jako danie główne. Knedle ze śliwkami to jeden z klasyków pośród słodkich(...)cynamonu i nieco więcej cukru pudru. Ostudzone ziemniaki wymieszaj dokładnie z mąką, jajkiem i szczyptą soli do powstania jednolitego ciasta. Z ciasta uformuj kulki o średnicy 4 centymetrów, rozpłaszcz każdą po kolei na dłoni na mały placek, ułóż w środku śliwkę i zlep brzegi. Warto zadbać o to, aby ciasto było jak najbardziej cienkie. Z tej ilości powinno wyjść

ProstePesto.pl
Kruchę ciasto ze śliwką i budyniem 121

Magda Jak jesień to koniecznie ciasto ze śliwką. Jest to jedno z moich ulubionych owoców na ciasto. Zawsze stawiam na ciasto kruche, napełniam je po brzegi śliwkami i czekam, aż ciepło piekarnika uczyni cud ze śliwkami, sprawi, że staną się cudownie słodkie, puszczą sok i utworzą soczysty środek ciasta. W tym przepisie postanowiłam dodać dodatkowy element nadzienia i dodałam śmietankowy(...)gęstej śmietany. Ściągamy z ognia do lekkiego ostygnięcia.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.   Ciastem z lodówki wyklejamy dno i boki formy, do około 2 centymetrów wysokości. Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i układamy rozcięciem do góry na dnie ciasta. Całość zalewamy równomiernie budyniem. Na wierzch ścieramy na tarce

Smaczna Strona
Ciasto z borówkami 476

Ciasto z borówkami i kruszonką to mój zamiennik jagodzianek, których nie mogę tutaj kupić. Nawet jak chciałabym zrobić to nie mogę znaleźć tu jagód. Ale przynajmniej borówki są. Ciasto z borówkami to nic innego jak ciasto ucierane plus kruszonka. Czyli poszłam w sprawdzony przepis, który zawsze mi wychodzi. Chociaż tym razem miałam pewne obawy. Nałożyłam tyle owoców, że trochę bałam(...)lodówki. Jak piekę rano to wyciągam je już w przeddzień wieczorem, żeby się później nie stresować. Ciasto ucierane można zrobić również z innymi owocami np. z truskawkami , malinami czy śliwkami . Ciasto z borówkami, przepis na blaszkę 20x20cm: Kruszonka: 120 g mąki 80 g zimnego masła 40 g cukru pudru Składniki zagniatamy pomiędzy palcami, aż masło oblepi wszystkie składniki. Na czas

Relaxtime
Strucla drożdżowa 164

cienki prostokąt. Z podanej ilości składników możemy upiec jedno duże ciasto lub dwa mniejsze. Rozwałkowane ciasto smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo powidłami ze śliwek. Ciasto zwijamy w rulon. Formę wykładamy papierem do pieczenia albo używamy silikonowej. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy od grubości ciasta. Wierzch strucli polewamy lukrem

prawdziwe jedzenie
Bezglutenowe knedle ze śliwkami 76

widelcem na 4 równe części, wyjęłam jedną część ziemniaków i uzupełniłam to miejsce mąką ziemniaczaną. Następnie dodałam z powrotem ta jedną część ziemniaków i wszystko razem zagniotłam na ciasto. Ponieważ śliwki miałam tylko mrożone to najpierw je rozmroziłam, żeby nie było nadmiaru wody. Ciasto odrywałam po kawałku, rozpłaszczałam na dłoni, do każdej kluski włożyłam pół śliwki i posypałam cukrem(...)ciasta formowałam kulki, tak by śliwka nie wystawała. W dużym garnku zagotowałam wodę, dodałam sól i na gotującą się wodę wrzuciłam kulki. Gotowałam ok 10-ciu minut. Tym razem dodałam cukier, ale myślę, że spokojnie można go zastąpić agawą, miodem czy stewią

nietadieta
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i z kruszonką wg Aleex 121

Wprawdzie tego święta nie obchodzę uroczyście i szumnie, ale zawsze o nim pamiętam. Dla swoich klasowych chłopców już kupiłam kilka drobiazgów, a dla moich domowych łasuchów upiekłam pyszne ciasto drożdżowe ze śliwkami, inspirowane przepisem Dorotus. Ciasto udało się znakomicie – jest puszyste, mięciutkie, z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Koniecznie je wypróbujcie. Polecam. Składniki: Rozczyn: • 4 łyżeczki suchych drożdży(...)wlać gorące i roztopione masło. Dobrze połączyć i zrobić kruszonkę. 5. Dużą blachę o wymiarach 37 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią wyrośnięte ciasto. 6. Ułożyć połówki śliwek stroną rozciętą do góry, posypać kruszonką, płatkami migdałowymi i odstawić ponownie do wyrośnięcia na pół godziny. 7. Ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 50 minut

W mojej kuchni
Rolowane ciasto ze śliwkami i cynamonem wg Aleex (TM5) 139

pysznym cieście, które upiekłam wczoraj. Was także zapraszam na to jesienne ciasto. Powstało ono z połączenia dwóch innych wypieków. Przyszło mi do głowy, że zestawienie cynamonu, śliwek i karmelu z ciastem drożdżowym będzie znakomicie smakować. I tak właśnie jest. Ciasto jest puszyste, ale wilgotne od karmelu i soku śliwkowego. Po prostu pyszne. Dajcie się namówić i zróbcie je w swoich(...)odstawić. 3. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. 4. Stolnicę oprószyć mąką, wyrobić ciasto. Rozwałkować na prostokąt. 5. Na płacie ciasta rozsmarować masę cukrowo-cynamonową. 6. Rozłożyć równomiernie śliwki. 7. Ciasto zwinąć w rulon. 8. Pokroić roladę na grubsze plasterki. Ułożyć je w blaszce o wymiarach 32x23, wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

W mojej kuchni