ciasto ze śliwką - 6273 przepisów (strona:99/419)

Bezglutenowa szarlotka 72

ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszną, bezglutenową szarlotkę. Bezglutenowa szarlotka jest lekka, puszysta, a zarazem wilgotna ( co nie jest tak oczywiste w przypadku ciast bezglutenowych ). Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znika! Mam nadzieję, że i ono będzie królowało na Waszych stołach tak jak np. bezglutenowe ciasto ze śliwkami . Spróbujcie! Polecam

Ostra na Słodko
Szarlotka na niedzielę wg Aleex 102

zdrowieję, bo zanim on wstał, ja już miałam naszykowany obiad i robiłam ciasto z nowego przepisu. Co do zdrowienia, to wciąż kwestia dyskusyjna, ale już nie mogę bezczynnie siedzieć czy leżeć. Już wczoraj wieczorem przeglądałam internet w poszukiwaniu nowego, prostego ciasta. Miałam ochotę na ciasto ze śliwkami, ale nie miałam śliwek. Pomyślałam więc, że zrobię szarlotkę. Wybrałam przepis z kwestii

W mojej kuchni
Ciasto ze śliwkami, jogurtem, bez masła (Torta di prugne senza burro con yogurt bianco) 140

szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier trzcinowy, jogurt i jaja (wcześniej delikatnie roztrzepane). Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.   Sliwki kroimy na male kawałki.   Do ciasta dodajemy śliwki, całość dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto wylewamy na formę .  Ciasto pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Cynamonowe drożdżowe ze śliwkami 155

łyżeczki mielonego cynamonu     ok 20 śliwek    cukier puder do posypania Do garnka wsypujemy cukier, zalewamy 1 szklanką mleka, olejem i wbijamy jajka - nie mieszamy. Dodajemy drobno pokruszone drożdże, przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce bez przeciągu na całą noc. (Jeśli robisz ciasto w ciągu dnia czas leżakowania wynosi minimum 12h). Na drugi dzień garnek odkrywamy(...)pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 30 minut) - ciasto musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte i wypestkowane śliwki układamy na wierzchu ciasta skórką do dołu lekko dociskając. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 50 minut. Cynamonowe drożdżowe ze śliwkami  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 139

Puchate, lekko słodkie ciasto drożdżowe z kwaśnymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Jak to drożdżowe - najlepsze pierwszego dnia, dla mnie obowiązkowo jeszcze ciepłe (a zdjęcia robiłam, gdy ciasto było jeszcze gorące, więc naprawdę dobrze się kroi), choć to podobno niezdrowe ;)  Składniki Ciasto 425 g mąki pszennej 75 g cukru 20 g świeżych drożdży 200 ml letniego mleka szczypta soli(...)wyrobić miękkie ciasto, aż przestanie lepić się do rąk. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągu na ok. 45 min. do wyrośnięcia ciasta (musi podwoić swoją objętość). W tym czasie umyć i wypestkować śliwki, aby powstały na połówki oraz zagnieść puszkami palców składniki na kruszonkę. Po podwojeniu objętości ciasto odgazować, wyłożyć do brytfanki (wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie inspiracje
Sernik dyniowy ze śliwkami 76

wzbogaciliśmy suszonymi śliwkami nasączonymi alkoholem. Sernik dyniowy ze śliwkami to udany powrót do wspólnego kucharzenia. Udostępnij Składniki na sernik dyniowy ze śliwkami Masa serowa: 1 kg białego sera 4 jajka (wielkości L) 300 g puree z dyni 200 ml śmietany kremówki 30% 200 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g suszonych śliwek 3 łyżki wódki Czekoladowe ciasto na spód(...)minut. Masa serowa: Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Suszone śliwki pokroić na mniejsze kawałki i zalać wódką, odstawić. Do białego sera dodać puree z dyni, kremówkę, cukier, jajka, budyń waniliowy. Zmiksować na niewielkich obrotach do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Wsypać śliwki, wymieszać łyżką. Wykonanie Ciasto czekoladowe wyjąć z lodówki, piec w piekarniku nagrzanym

niecodziennikpary
Muffinki ze śliwkami i czekoladą 125

posiekaną czekoladę, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do ciasta wmieszać śliwki (w razie potrzeby odciśnięte z nadmiaru soku).  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut

Di gotuje
owocowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania "leniwe"... 119

zostawić na całą noc na blacie kuchennym. Przed pieczeniem ciasto wymieszać w misce drewnianą łyżką, jeśli jest za rzadkie to dosypać mąki aby je trochę zagęścić, ciasto powinno być na za rzadkie ale nie za gęste. Wymieszane ciasto wyłożyć do foremek silikonowych 20 cm, na ciasta wyłożyć ,śliwki i maliny. Z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią owoce. Piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
piernik ze śliwkami 115

piernik upiekłam w wersji odwróconej. Na dno foremki ułożyłam śliwki i zalałam ciastem. Dzięki temu owoce pozostały soczyste i nie było efektu opadania na dno ciasta. Ciasto upiekło się z dużą górką, ale zaraz po wyjęciu z piekarnika odwróciłam ja do góry dnem, dzięki temu górka się spłaszczyła. Taki piernik z dodatkiem śliwek był wilgotny i bardzo aromatyczny.  *tortownica(...)migdałowych Mleko, masło, cukier i kakao zagotować i wystudzić. Mąkę wymieszać z sodą i  przyprawą. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i zmiksować na jednolite ciasto. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki podzielić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na dnie foremki skórką do góry dość ciasno. Zalać ciastem. Piec około 50 minut w 180*C. Wystudzić. Czekoladę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto ze śliwkami węgierkami z orzechami włoskimi 146

Przywiozłam z domu rodzinnego sporą ilość śliwek węgierek. Zastanawiałam się jakie ciasto zrobić i wspólnie z mężem wymyśliliśmy to oto ciacho. Był to nasz mały eksperyment ale efekt przeszedł wszelkie oczekiwania. Serdecznie polecam zrobienie tego ciasta, gdyż jest łatwe w wykonaniu ale po prostu przepyszne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Składniki(...)skórkę otartą z cytryny przesiewamy proszek i mąkę przez sitko. Całość dokładnie miksujemy. Przygotowujemy kruszonkę zagniatając masło, cukier, mąkę i wiórki. Tortownicę wykładamy papierem. Na to wylewamy ciasto. Wykładamy na to śliwki. Rozprowadzamy orzechy włoskie z miodem, na to kruszymy naszą kruszonkę. Wstawiamy na 45 - 50 minut do pieca rozgrzanego do 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client

Delusional Trine
Kruchy placek z śliwkami 379

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche ciastośliwkami z dodatkiem bezy i kruszonki. Bardzo smaczny placek z dużą ilością owoców. Przepis zaczerpnęłam z Kuchni Lidla. Polecam. Post Kruchy placek z śliwkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Knedle ze śliwkami 128

ostygnięcia.   Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Odkładamy do chwili przygotowania.   W międzyczasie możemy przygotować bułkę do polania gotowych knedli – do rondelka wkładamy masło i rozpuszczamy. Do rozpuszczonego masła wsypujemy bułkę tartą i smażymy ją często mieszając, aż się zarumieni. Ściągamy z ognia. Przed polaniem knedli podgrzewamy, mieszając.   Gdy zaczniemy robić ciasto na knedle(...)orzecha włoskiego – ich wielkość powinna też zależeć od śliwek. Spłaszczamy kulkę w dłoniach, na środek układamy przekrojoną śliwkę i wsypujemy do jej wnętrza pół łyżeczki cukru. Zawijamy śliwkę szczelnie ciastem. Robimy w ten sposób resztę knedli.   Zlepione knedle wrzucamy do gotującej się, ale nie wrzącej wody. Delikatnie mieszamy w jedną stronę, aby kluski odlepiły się od dna garnka

Smaczna Strona
Ciasto ucierane z owocami – z zeszytu mamusi :) 118

Ciasto ucierane z owocami to szybkie , smaczne i dość efektowne ciasto. Najlepsze jest to, że praktycznie robi się samo . Chyba każdy znalazł się w sytuacji, kiedy goście pojawią się w domu za godzinę, a tu nie ma nic, aby ich poczęstować. Wtedy na ratunek przychodzi ciasto ucierane. Najlepsze w nim jest to, że jest bardzo uniwersalne , jego smak zależy(...)dodatek zapachowy dodamy itp. Efekt końcowy jest ekstra , a najlepsze jest to, że samo ciasto zrobiliśmy w 10 minut . O przepisie na ciasto ucierane Tym przepisem posługiwała się moja mama odkąd tylko pamiętam. Już jako dziecko pamiętam, czas spędzony w kuchni nad ciastem ucieranym ze śliwkami. Bardzo lubiłam to ciasto. Przepis z zeszytu mamy jest przewidziany na mniejszą porcję, jednak

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania