ciasto ze śliwką - 6273 przepisów (strona:280/419)

Sezon na truskawkowe wypieki 95

robieniem kompotów i dżemów. Osobiście uwielbiam truskawkowe wypieki. Zawsze o tej porze piekę drożdżowe z truskawkami . Przepadam za drożdżowym ciastem z owocami. Kiedy więc pojawiają się pierwsze truskawki, odważam mąkę i rozpuszczam drożdże. Po dwóch godzinach pachnie drożdżowym ciastem w całym domu. Truskawkowe wypieki Zazwyczaj piekę drożdżowe na blasze z kruszonką. W przypływie dodatkowej ochoty na truskawkowe wypieki zdarza się(...)porzeczki, agrest, brzoskwinie i śliwki, a nawet wiśnie. Drożdżowe na lato zawsze się sprawdza i smakuje najlepiej zaraz po upieczeniu. Serniki z truskawkami Uwielbiam sernik z truskawkami. Pieczony sernik polewam truskawkowym musem. Truskawki świetnie smakują z czekoladą, więc często piekę sernikobrownie i kiedy już ostygnie polewam go musem z truskawek. Jest to bardzo smaczne ciasto i bardzo łatwe w przyrządzeniu

codojedzenia
Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) 103

prędkość 7. Do zmiksowanej cukinii dodajemy przesianą mąkę gryczaną, pokrojone na mniejsze kawałki śliwki, miód, kakao oraz olej kokosowy i wyrabiamy za pomocą łopatki przez 5 minut z prędkością 7–8. Po 3 min przerwany wyrabianie, dodajemy ocet, zgarniamy masę ze ścianek i ponownie uruchomiamy mikser. Ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem kokosowym i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni

Cztery Fajery
Babka keskowa 78

delikatnie cynamonowo-waniliową nutą. Ciasto wypełnione dużą ilością bakalii i orzechów. ciasto: 250 g mąki orkiszowej 50 g ksylitolu 125 g masła 1/4 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g dowolnych bakalii – rodzynki, suszona żurawina, figi, daktyle, śliwki, morele 50 g dowolnych orzechów – włoskie(...)masy dodajemy kolejno jajka, stale ucierając. Dodajemy ekstrakt waniliowy, mleko i partiami dosypujemy mąkę. Stale ucieramy. Do masy dodajemy bakalie i orzechy. Mieszamy, aby dobrze połączyły się z ciastem. Następnie ciasto przelewamy do formy o średnicy ok. 25-30 cm. Jeśli wykorzystujecie formę do babki należy posmarować ją tłuszczem i obsypać mąką, aby ciasto nie przywarło i po upieczeniu łatwo

Kucharzyca
Szarpana wieprzowina 73

smaku. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Wieprzowina w cydrowym sosie Gulasz cebulowy Schab ze śliwką Schab po azjatycku Makaron ryżowy z wieprzowiną Polędwiczki wieprzowe w ziołowej skorupce Zobacz też nowe przepisy Szarpana wieprzowina Co zrobić, aby romantyczna kolacja w domu wyszła idealnie? Ciasto milionera Fit nutella Bounty bez pieczenia Artykuł Szarpana wieprzowina pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
GIBAR- SŁODKOŚCI DLA KAŻDEGO 59

Mimo tego, że kocham piec ciasta i ciasteczka to w mojej szafce nie może zabraknąć też cukierków. Nie ukrywam, lubię od czasu do czasu podjeść dobrego cukierka. Do słodkości Gibar mam szczególny sentyment... śliwki w czekoladzie, uwielbiam :) Gibar to rodzinna firma z ponad 20-letnią tradycją i dużym doświadczeniem w branży cukierniczej. Specjalizują się w produkcji wysokiej jakości cukierków

Zrób to smacznie
Knedle z owocami 100

twarogu mielonego 1 żółtko  Owoce dowolne, miękkie, jeśli z pestką – wydrylowane: brzoskwinie, śliwki, truskawki, morele. Ostudzone ziemniaki tłuczemy dokładnie lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Nie miksujemy, bo wtedy zrobi się z nich wodnista papka. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy gruby wałek, który następnie dzielimy na 3 części

Kucharzyca
Jaglana tarta ze śliwkami 136

jajko 2-3 łyżki erytrolu Podane składniki przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy ciasto, a następnie chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, wylepiamy nim formę do tarty i zapiekamy ok 15 minut w 180 st. C Śliwki: 1 kg śliwek 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu Umyte śliwki przecinamy

Cynamonowe szczęście
Tarta z jabłkami i brzoskwiniami 120

niej brzoskwinie i jabłka, ale tutaj będą pasowały także inne owoce, takie jak gruszki, śliwki, rabarbar… Co tylko przyjdzie nam do głowy. To, co bardzo lubię w tego typu tartach, to to, że właściwie nie potrzebujemy do nich żadnej foremki, ponieważ to ciasto nadaje formę. Wygląda to wspaniale i bardzo efektownie. Proponuję od razu przygotować dwie porcje, ponieważ

Analiza Smaku
Powidła śliwkowo - orzechowe 111

razem mam dla Was przepis nie na ciasto, nie na deser, ale na coś, co może stanowić smakowity dodatek do jednego i drugiego :). Powidła śliwkowo - orzechowe to propozycja dla prawdziwych łasuchów ;). Pyszne połączenie soczystych, słodziutkich śliwek, moich ulubionych orzechów laskowych i aromatycznego kakao. To wszystko sprawia, że powidła przypominają smakiem Nutellę, więc myślę, że trafią w kubki smakowe także

Opowieści z piekarnika
Pieczone warzywa z sosem curry 229

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczne wypieki i desery 217

wypieki i desery, jest pysznie i tak różnorodnie! Zapraszam! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Migdałowo-kakaowa babka Muffinki owsiane z marchewką

Moja smaczna kuchnia
Chałka z rodzynkami i cynamonem czyli Słodki Czwartek odc.139 180

Lubię ją, czekam na nią co roku. Jesień pachnie mi cynamonem, nęci domowym ciepłem, śliwkami, gruszkami i dyniami.  Cieszę się nią, kontempluję, popadam w zadumę, czytam fajne książki i oglądam więcej filmów niż latem.  Piekę też częściej bułeczki, chałki i gliniaste korzenne ciasta.  Tak, jesień i wczesny czas przedświąteczny lubię najbardziej!!! Dzisiaj zapraszam Was na chałkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Śląski skubaniec z wiśniami 153

cukier. Sztywną pianę wykładamy na ciemne ciasto, a następnie wierzch przykrywamy ostatnimi kawałkami jasnego ciasta. Gotowe wkładamy do nagrzanego do 170st C piekarnika i pieczemy ok 35-40 minut.   Ps. W sezonie letnim do skubańca można użyć innych owoców jak truskawki czy śliwki.  Dekoracja kwiatowa w wykonaniu niezawodnej Różanej Krainy - zapraszam

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania