ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:479/896)

Drożdżówki z truskawkami 124

sól oraz rozczyn, mieszamy. Dodajemy jajka, rozpuszczone masło i całość zagniatamy. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto rwiemy, formujemy kulki, kładziemy na blachę i odstawiamy na 15 minut. W wyrośniętych bułkach dnem szklanki robimy zagłębienie, które wypełniamy pokrojonymi truskawkami a na truskawki wykładamy kruszonkę ( wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy). Bułki pieczemy około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Vol-au-vent z pianką truskawkową 95

sposób babeczki mogą być samodzielnym daniem lub wykwitną przystawką. Składniki:     15 sztuk " foremek" z ciasta francuskiego vol-au-vent/ kupionych lub upieczonych samodzielnie/   15 małych łyżeczek frużeliny truskawkowej   1 białko   3 łyżki cukru   150 g truskawek   listki mięty i kilka truskawek do dekoracji  Przygotowanie: Umyte, obrane truskawki połączyłem z cukrem i zmiksowalem(...)Gotowe vol-au-vent przełożyłem na paterę, ozdobiłem miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru. Jeśli okaże się, że pianki truskawkowej jest za dużo można ją przełożyć do pojemnika lub małych kubeczków zamrozić. Deser należy przygotować tuż przed podaniem, ponieważ dłuższe przechowywanie powoduje, że ciasto nasiąka wilgocią i nie jest już takie smaczne

R'n'G Kitchen
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 317

łyżką. Zagłębienia formy do muffinów  wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto , posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut Po ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach

Bon Appetit Małgorzaty
Truskawkowy piegus 190

truskawek wiórki kokosowe i płatki migdałów do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Biszkopt makowy: białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku i dokładnie miksujemy, Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak i dokładnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu ciasto przekrawamy(...)wlać do gotującego się mleka z cukrami i zagotować. Po wystudzeniu zmiksować z miękkim masłem. 3. Na jednej części biszkopta rozprowadzić 1/3 kremu. Na kremie ściśle rozłożyć połówki truskawek. Następnie zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia. Drugą część biszkoptu posmarować od spodu 1/3 kremem (krem na galaretce ciężko jest rozprowadzić dlatego łatwiej posmarować biszkopt) i ułożyć na całkowicie

Na Ciasteczkowych Papierach
Jak zrobić muffinki z rabarbarem? 165

Muffinki z rabarbarem w formie zawijasków Rabarbar i truskawki to połączenie, które każdy z Nas bardzo lubi. Owoce te znajdują się na tą chwilę niemalże na każdym ryneczku. Muffinki z rabarbaru w formie zawijanych plastrów to bardzo fajna i szybka alternatywa dla standardowych babeczek. Można je zrobić prawie z niczego bo do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Jakiś czas(...)temu na moim facebooku - smykwkuchni, pokazywałam Wam filmik z patentami na rabarbar, znajdziesz go TUTAJ . W filmiku pokazałam jak bardzo łatwo możecie z rabarbaru ułożyć nietuzinkowe wzory na cieście, wszystkie triki, które znam tam właśnie znajdziecie! Między innymi te jak pokroić rabarbar na cieniutkie plasterki, które można zwijać. SKŁADNIKI: - 3-4 laski rabarbaru (wybierz ten czerwony) - 100 g masła

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z rabarbarem/truskawkami 111

wzrok w warzywniakach, więc dziś przychodzę z pomysłem na jego wykorzystanie. Jeśli jednak za nim nie przepadasz,możesz użyć np. truskawek. Na te sezonowe jeszcze czekamy więc dzisiaj użyłam mrożonych. Tradycyjne okrągłe drożdżówki nadziane owocami i obsypane kruszonką. Ciasto początkowo wydaje się kleiste, ale po wyrośnięciu jest idealne i bardzo przyjemnie się z nim pracuje . Zachęcam do wypróbowania tego przepisu

Do Garów!
Drożdżówki z rabarbarem/truskawkami 95

wzrok w warzywniakach, więc dziś przychodzę z pomysłem na jego wykorzystanie. Jeśli jednak za nim nie przepadasz,możesz użyć np. truskawek. Na te sezonowe jeszcze czekamy więc dzisiaj użyłam mrożonych. Tradycyjne okrągłe drożdżówki nadziane owocami i obsypane kruszonką. Ciasto początkowo wydaje się kleiste, ale po wyrośnięciu jest idealne i bardzo przyjemnie się z nim pracuje . Zachęcam do wypróbowania tego przepisu

Do Garów!
Polisada ze świeżymi truskawkami babci Basi 218

Sezon truskawkowy w pełni, więc czas, żeby przygotować pyszną Polisadę ze świeżymi truskawkami. Smaczny placek na biszkopcie. Najlepiej smakuje następnego dnia po schłodzeniu.   Pieczemy biszkopt

Pysznosci Babci Basi
Sernik na zimno z truskawkami 469

Sernik na zimno to jedno z najłatwiejszych ciast jakie znam. Zmieniając tylko rodzaj owoców do niego dodawanych można zrobić go za każdym razem w innej odsłonie. Ja lubię pokryć wierzch galaretką ze zmiksowanych truskawek, ale wystarczy rozłożyć nieco świeżych lub mrożonych owoców i zalać rozpuszczoną galaretką z torebki a sernik będzie równie dobry. Sernik na zimno to chyba pierwszy deser

Smaczna Pyza
Ciasteczka "Brzoskwinie" 138

podniebienia, ale także dla oka dla szukających pomysłu na ciasteczka na urodzinowe przyjęcie dziecka Składniki na ciasto: 50g masła 100g cukru 2 jajka 250g mąki samorosnącej* Składniki na dekorację (wersja I): 40-50g gorzkiej czekolady 100g cukru 100ml czerwonego syropu np. truskawkowego Składniki na dekorację (wersja II): 40-50g gorzkiej czekolady 100g kolorowego cukru w kolorze pomarańczowym

Mania Wypiekania
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 107

Bardzo nas zdziwił brak na naszym blogu przepisu na sernik na zimno z truskawkami i galaretką . Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie

niecodziennikpary
Gofry z bitą śmietaną, truskawkami i dżemem . 151

końcu mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. Gofrownicę rozgrzać, lekko natłuścić, wlewać porcje ciasta, piec na złoty kolor. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno.Rękaw cukierniczy napełnić śmietaną. Na jedno serduszko nałożyć łyżeczkę dżemu, truskawkę i rozetkę ze śmietany, przykryć drugim serduszkiem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami / Chocolate angel food cake with ganache and toasted hazelnuts 274

więcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down for recipe in English Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami (12 kawałków) Składniki: 1 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki uniwersalnej 1/4 szklanki odtłuszczonego

karmelowy
Lekki torcik z truskawkami 176

ciasto :) SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm BISZKOPT -3 jajka -4 łyżki cukru  -3 pełne łyżki mąki pszennej tortowej -płaska łyżka kakao -pół łyżeczki proszku do pieczenia MASA PIANKOWA -1 galaretka (dowolny smak-u mnie brzoskwiniowa) -1 galaretka truskawkowa -2 serki waniliowe homogenizowane po 150g -300 ml śmietany 30% -2 łyżki cukru DODATKOWO -1 galaretka truskawkowa -200 g truskawek Biszkopt(...)galaretkę. Miksujemy i wylewamy na biszkopt,wstawiamy do lodówki na 15 minut. Z drugą galaretką truskawkową postępujemy analogicznie.  Umyte truskawki kroimy w plasterki układamy na stężałej piance truskawkowej. Całość  zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300ml wody. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.  I gotowe :) Lekkie,orzeźwiające i pyszne ciasto :) Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowa tarta z panna cottą 94

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na
Czekoladowa tarta z panna cottą 98

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na
Czekoladowa tarta z panna cottą 173

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na