ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:471/829)

Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami / Chocolate angel food cake with ganache and toasted hazelnuts 249

więcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down for recipe in English Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami (12 kawałków) Składniki: 1 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki uniwersalnej 1/4 szklanki odtłuszczonego

karmelowy
Lekki torcik z truskawkami 150

ciasto :) SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm BISZKOPT -3 jajka -4 łyżki cukru  -3 pełne łyżki mąki pszennej tortowej -płaska łyżka kakao -pół łyżeczki proszku do pieczenia MASA PIANKOWA -1 galaretka (dowolny smak-u mnie brzoskwiniowa) -1 galaretka truskawkowa -2 serki waniliowe homogenizowane po 150g -300 ml śmietany 30% -2 łyżki cukru DODATKOWO -1 galaretka truskawkowa -200 g truskawek Biszkopt(...)galaretkę. Miksujemy i wylewamy na biszkopt,wstawiamy do lodówki na 15 minut. Z drugą galaretką truskawkową postępujemy analogicznie.  Umyte truskawki kroimy w plasterki układamy na stężałej piance truskawkowej. Całość  zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300ml wody. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.  I gotowe :) Lekkie,orzeźwiające i pyszne ciasto :) Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowa tarta z panna cottą 72

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na
Czekoladowa tarta z panna cottą 70

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na
Czekoladowa tarta z panna cottą 150

śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne kwaśne owoce np. świeże jeżyny, truskawki, czarne porzeczki, jagody. Co powiecie na Czekoladową tartę z panna cottą i czerwonymi porzeczkami? Mi też się podoba :). Inspirację czerpałam ze strony moje wypieki . Składniki na ciasto kruche (forma o średnicy 26 liczona u dołu): 160 g mąki pszennej 30 g kakao

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i borówkami 56

prosty i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli nie macie borówek z powodzeniem możecie wykorzystać inne owoce np. maliny, truskawki czy porzeczki. W każdej formie będą smakować wyśmienicie! DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I BORÓWKAMI PRZEPIS Składniki (na ok. 12 bułeczek) Ciasto drożdżowe 1 jajko 3 szklanki mąki 1/2 kostki masła 25 g drożdży świeżych 1/3 szklanki cukru 1 szklanka ciepłego mleka

Alle Dobre!
Crumble z truskawkami i rabarbarem pod kruszonką z płatkami kukurydzianymi 148

Crumble z truskawkami i rabarbarem, posłodzone miodem pod kruszonką z mąki żytniej i płatków kukurydzianych. Zdrowe i pyszne śniadanie na gorąco lub deser, który zadowoli niejedno

Oryginalny smak
Rulony naleśnikowe z truskawkami 115

pszennych ok 150 g mąki pszennej nadzienie: 1/2 kg twarożku wiejskiego kilka łyżek jogurtu lub śmietanki 500 g truskawek listki mięty do dekoracji cynamon olej do smażenia Wlej mleko   do miski, dodaj  jajo, otręby i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw je   na 30 minut w ciepłe miejsce. Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę

Gotuj Sam!
Jogurtowe ciasto z śliwkami 197

Sezon na śliwki dopiero się rozpoczyna, a ja postanowiłam upiec szybkie i smaczne ciasto z śliwkami. Jest bardzo wilgotne i dość ciężkie, dzięki soczystemu sokowi z

Truskawkowa Fiesta
Truskawkowa pokusa 124

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Truskawkowa niespodzianka bez pieczenia 309

Niespodzianka truskawkowa to ciasto bez pieczenia. Może być super prezentem dla bliskiej osoby. Nie tylko ładnie wygląda, ale w smaku rewelacja. Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku 2 łyżeczki(...)truskawki do dekoracji listki mięty Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z biszkoptów ułożyć brzeg tortu. Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i usunąć szypułki. Włożyć truskawki do garnka i zmiksować na gładko. Dodać cukier puder,sok z cytryny i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z palnika i dodać żelatynę namoczoną w zimnej wodzie

O kuchni z uczuciem
Orkiszowe gofry z truskawkami 90

Orkiszowe gofry z truskawkami Lubicie gofry? Próbowaliście kiedyś wersji na mące orkiszowej pełnoziarnistej? Polecam. Gofry wychodzą równie pyszne, a ich przygotowanie jest dziecinnie proste. Orkiszowe gofry z truskawkami świetnie sprawdzą się na śniadanie lub lżejszy letni obiad Polecam i życzę Wam miłego dnia Składniki: (na 4 gofry) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej TOTA 1 szklanka mleka 1 jajko 1/4 szklanki(...)łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia truskawki do podania: truskawki i listki świeżej mięty Przygotowanie: Rozgrzewamy gofrownicę. W jednej misce ubijamy białka z małą szczyptą soli. W drugiej miksujemy żółtka z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, cukrem i olejem. Następnie ubite białka dodajemy do masy. Całość krótko mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do dobrze rozgrzanej gofrownicy i smażymy na złoto

Słodkie okruszki
Tarta ze szparagami i kozim serem 166

trwa długo, więc gorąco zachęcam Was do kulinarnych eksperymentów z nimi w roli głównej.  Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g) pęczek zielonych szparagów 100 g sera koziego półmiękkiego dojrzewającego (lub mozarelli) 100 g wędzonego boczku 10 pomidorków truskawkowych 1 jajko garść świeżo posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Szparagi dokładnie myjemy i odłamujemy końce. Pomidorki myjemy i kroimy z ćwiartki. Boczek

Smakowity Blog Kulinarny