ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:470/829)

Gofry z truskawkami 61

olej i wlej wodę. Zmiksuj dokładnie składniki mikserem. Odstaw ciasto na 5 minut. W tym czasie nagrzej mocno gofrownicę. Wlewaj na kratki gofrownicy po 1 chochli ciasta i rozprowadzaj jej grzbietem. Zamknij gofrownicę i piecz gofry przez około 5 minut. Wyjmij i przełóż na kratkę do wypieków. Gofry udekoruj cząstkami truskawek. Możesz też dorzucić kilka poziomek lub innych owoców. Polej

Delicious Place
Rabarbarowy śmieciowiec 130

dorzucam bakalie, wbijam jajka, dodaję trzcinowego cukru i całość zasypuję mąką. Czekam, by wymieszać i upiec to ciasto. Proste, łatwe? Zrobicie? Koniecznie! Przepis na rabarbarowy śmieciowiec ukazał się także w drugim numerze naszej blogerskiej Chochli . Składniki : * 4 łodygi rabarbaru * jabłko * 200g truskawek * szklanka cukru trzcinowego * łyżka cukru waniliowego * garść rodzynek * 3 jajka * 2 łyżki kakao * garść orzechów włoskich * 2 szklanki

Magiczne Życie Marty
Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami 351

Torty bezowe mają u mnie jeden minus, za szybko znikają ze stołu.Jest delikatny,słodki i smakuje obłędnie.Nie będę więcej pisać o zaletach po prostu

Ala piecze i gotuje
Kruchutkie ciacho z rabarbarem i wiśniową pianką :) 119

łyżek cukru Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części :) Jedna to 2/3 ciasta, a druga to 1/3. Wkładamy do zamrażalki. Składniki na warstwę owocową: - ok. 1 kg rabarbaru (można zastąpić innymi owocami, truskawkami, jabłkami itp.) - 5 łyżek cukru Rabarbar pokroić w niewielkie kawałeczki i wymieszać z cukrem. Składniki na wiśniową piankę: - 5 białek - kisiel

Zdrowie na języku :P
Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką 85

Potem były truskawki, wiśnie, porzeczki, agrest... I tak przerabiając po kolei różne sezonowe owoce (i warzywa) doszłam do śliwek. Kojarzą mi się one z końcem wakacji i już trochę jesiennym klimatem (nie bez powodu zresztą), ale jesień jeszcze przed nami, więc cieszmy się latem i ciepłymi dniami (nawet mi się zrymowało ;-) A zatem zapraszam na proste, ucierane ciasto ze śliwkami

Arabeska waniliowa
Tort śmietankowo – truskawkowy 163

wykładamy papierem do pieczenia , samo dno. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy: 750 ml śmietany(...)mąką ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy, ciągle mieszając około minuty, do lekkiego zgęstnienia. Następnie delikatnie wsypujemy resztę truskawek i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Wykonanie: Krem dzielimy na 4 części. Na pierwszy blat ciasta kładziemy połowę musu truskawkowego. Na mus wykładamy 1/4 kremu. Przykrywamy biszkoptem. Ponownie wykładamy resztę musu, nakładamy kolejną porcję kremu, rozsmarowujemy i przykrywamy ostatnim

Made By Mom And Son
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 344

Mój tort urodzinowy bez truskawek nie ma prawa bytu, więc te owoce są, które świetnie spełniły swoje zadanie. Zrównoważyły słodycz i w ogóle połączenie herbaty, czekolady, kwaśnej limonki i truskawek z miętą połączyły się w tort świeży o niepowtarzalnym smaku, taki oryginalny, jak JA :) Nie jest za słodki, ani mdły, dla mnie idealny!  Każdy czerwony wyraz w tym poście(...)Potem przesianą herbatę Matcha. W tym momencie wyłączyłam mikser i do masy jajecznej przesiałam mąki, które wymieszałam już łyżką, mieszając energicznie ruchami od dna, tak aby maksymalnie napowietrzyć masę. Ciasto biszkoptowe wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm, której dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 150-180 stopni przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Upieczonym biszkoptem

Blondynka Gotuje
Dietetyczny sernik na zimno z truskawkami i jagodami! NAJLEPSZY NA LATO! 506

Wiosna i początek lata, to czas który uwielbiam, obfituje on w świeże, sezonowe i przepyszne owoce i warzywa. Zaczyna się sezonem na truskawki, potem maliny, czereśnie

SMYKWKUCHNI
pyszne placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym... 130

szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, jabłka 2 sztuki duże, truskawki 50 dag, cukier puder 2 łyżki, śmietana 12% 330 gram, cukier puder do posypania Mąkę przesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat arakowy, wodę gazowaną rózgą dobrze wymieszać na gładkie ciasto(...)powinno być nie za gęste dość lejące. Obrane jabłka zetrzeć na tarce "plasterki" do ogórków, dodać do ciasta i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut. Na gorącym oleju rzepakowym smażyć placuszki na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy. Umyte truskawki z cukrem pudrem, śmietaną zmiksować blenderem, podawać do placuszków, posypać pudrem cukrem i polać musem przed jedzeniem

W Mojej Kuchni Lubię
Trifle truskawkowe 154

sprobowac wykonac prosty i niezbyt wymagajacy deser ze swiezych, okresowych owocow - wybor padl oczywiscie na truskawki.  Trifle - to stary angielski deser, znany juz w XVI wieku i stopniowo modyfikowany, az do osiagniecia obecnej formy w XIX wieku. Sklada sie z ciasta biszkoptowego, owocow, custurdu (sosu angielskiego), soku owocowego lub galaretki i bitej smietany, ulozonych warstwowo.  Jak wspomnialam

Codzienne Gotowanie
Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką 299

Kruszonką - czyż nie są urocze? ;)  Z pewnością każde dziecko nie przejdzie obok nich obojętnie. Kuszą wyglądem, kształtem, zapachem i przede wszystkim smakiem.  Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z ulubionymi owocami, a wszystko posypane uwielbianą przez wielu kruszonką - proste, a zarazem świetne połączenie, któremu trudno się nie oprzeć. Drożdżóweczki idealne na przyjęcia, pikniki, kinderbale - gdzie się nie pojawią(...)dowolnych owoców np. malin, truskawek, brzoskwiń, jagód, borówek Kruszonka: 4 łyżki mąki 2 łyżki cukru 3 łyżki masła cukier waniliowy Mini Drożdżówki z Owocami i Kruszonką - Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę cukru, 3 łyżki mąki - dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie ono miało rzadką

Słodka Strona
Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą 125

czym przepadałam. Nigdy nie czułam tej zbiorowej fascynacji i szaleństwa rabarbarowego. Kojarzył mi się z niesmacznym kompotem i kwaśnym ciastem. Omijałam go więc szerokim łukiem. Skusiłam się, aby przełamać tę niechęć, dopiero po owsiankowych warsztatach, kiedy przygotowywaliśmy tartę z truskawkami i rabarbarem. Okazało się, że rabarbar może dobrze smakować połączony z odpowiednimi dodatkami. Kupiłam więc kilka czerwonych łodyg i wymyśliłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżówki z truskawkami 106

sól oraz rozczyn, mieszamy. Dodajemy jajka, rozpuszczone masło i całość zagniatamy. Ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto rwiemy, formujemy kulki, kładziemy na blachę i odstawiamy na 15 minut. W wyrośniętych bułkach dnem szklanki robimy zagłębienie, które wypełniamy pokrojonymi truskawkami a na truskawki wykładamy kruszonkę ( wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy). Bułki pieczemy około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Vol-au-vent z pianką truskawkową 66

sposób babeczki mogą być samodzielnym daniem lub wykwitną przystawką. Składniki:     15 sztuk " foremek" z ciasta francuskiego vol-au-vent/ kupionych lub upieczonych samodzielnie/   15 małych łyżeczek frużeliny truskawkowej   1 białko   3 łyżki cukru   150 g truskawek   listki mięty i kilka truskawek do dekoracji  Przygotowanie: Umyte, obrane truskawki połączyłem z cukrem i zmiksowalem(...)Gotowe vol-au-vent przełożyłem na paterę, ozdobiłem miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru. Jeśli okaże się, że pianki truskawkowej jest za dużo można ją przełożyć do pojemnika lub małych kubeczków zamrozić. Deser należy przygotować tuż przed podaniem, ponieważ dłuższe przechowywanie powoduje, że ciasto nasiąka wilgocią i nie jest już takie smaczne

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania