ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:483/829)

Ciasto Kubuś bez pieczenia 433

Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml  śmietany  30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 20 sztuk biszkoptów okrągłych, 20 sztuk delicji o smaku pomarańczowym(...)masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje. 3.  Masa śmietanowa : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. 4.  Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypać kolorową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 136

razem Nowy Rok powitaliśmy tortem śmietanowym z musem truskawkowym. Smakował nawet mojej mamie a ona jest jak dla mnie najlepszym degustatorem, ponieważ nie jest miłośniczką ciast. A co za tym idzie ciast/tort/ciasteczka muszą być bardzo dobre aby usłyszeć pochwały, że jej smakowało :) Składniki:    biszkopt (najlepiej upiec dzień wcześniej) :        6 jajek(...)tabliczka białej czekolady      250g mascarpone      1 łyżka cukru pudru (można mniej lub więcej)  masa truskawkowa:     około 400g truskawek     1 galaretka truskawkowa     1-2 łyżki cukru Przygotowanie:    biszkopt : białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodawać cukry. Żółtka

Amatorka kuchenna
Wiśniowa rolada na cieście francuskim 142

jest wybawieniem dla niejednej domowej kucharki. Nie zawsze trzeba się namęczyć i piec godzinami aby ciasto było smaczne. Ciasto francuskie z owocami komponuje się bardzo fajnie. W tym momencie mamy bardzo duży wybór jeśli chodzi o owoce. Możemy sięgnąć po truskawki, maliny, rabarbar, czereśnie, wiśnie czy jagody. Ja zdecydowałam się na wiśnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 136

zrobienia tego sernika wykorzystałam ser zrobiony z jogurtów greckich KLIK . Zwykły twaróg również będzie odpowiedni. Ciasto wyszło bardzo smaczne i puszyste o strukturze pianki. W sezonie owocowym świetnie będzie się komponować z truskawkami i galaretką. Serniczek jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki(...)sztywno, dodajemy do sera, miksujemy. Wlewamy zimną galaretkę, ubijamy, dodajemy sok z cytryny wg uznania. Masę serową wylewamy na biszkopty. Na wierzch układamy biszkopty, które również nasączamy kawą. Ciasto chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Wyciągamy z blachy, usuwamy folię i dowolnie kroimy. Możemy posypać kakao lub startą czekoladą. Smacznego :)   Przepis na ser z jogurtów greckich

Pani na deser
Najlepsze pierogi ruskie 171

ciasto jest gładkie dzielimy je na porcje, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 30 minut, aby „odpoczęło”. W dużym garnku zagotowujemy wodę z niewielką ilością soli. Gotowe ciasto porcjami cienko wałkujemy i foremką lub szklanką wycinamy kółka o średnicy ok. 7 cm. Na każde kładziemy po łyżeczce farszu i zlepiamy. Odkładamy i przykrywamy ściereczką, aby nie wysychały(...)pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi       Wydrukuj przepis The post Najlepsze pierogi ruskie appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pierogi ruskie 207

ciasto jest gładkie dzielimy je na porcje, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na ok. 30 minut, aby „odpoczęło”. W dużym garnku zagotowujemy wodę z niewielką ilością soli. Gotowe ciasto porcjami cienko wałkujemy i foremką lub szklanką wycinamy kółka o średnicy ok. 7 cm. Na każde kładziemy po łyżeczce farszu i zlepiamy. Odkładamy i przykrywamy ściereczką, aby nie wysychały(...)pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi       Wydrukuj przepis The post Najlepsze pierogi ruskie appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Bezy z truskawkami 368

Tegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być

Ciastkozercy
Ciasto z borówkami i białą czekoladą! 147

pszennej tortowej - 7 g drożdży instant - 2 jaja wiejskie - 4 łyżki cukru (jeśli lubisz słodkie ciasto dodaj 6 łyżek cukru) - 1/2 szklanki mleka - 125 g masła + łyżka masła - 1/2 czekolady białej  - 3/4 szklanki borówek amerykańskich (możesz też użyć innych owoców sezonowych choćby truskawek, czy porzeczki) WYKONANIE: Drożdże wymieszaj z mąką, jajka ubij trzepaczką z cukrem, podgrzej mleko

SMYKWKUCHNI
Sernik bez pieczenia z owocami - sernik gotowany 147

czyli gotowany, jednak nie chciało mi się piec 3 kruchych placków zamiast tego dałam herbatniki dodatkowo były one kakaowe. Ciasto zakończyłam dając na nie zmiksowane jeżyny, jednak do tego typu galaretki można użyć również innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki

Pychotkaaa
Gofry z bitą śmietaną i owocami 254

powstały pyszne, puszyste i chrupiące gofry. ;-) Przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki” . Jestem nim zachwycona. Pierwszy raz widziałam tak puszyste ciasto na gofry. Mogłabym je jeść codziennie. W moim wykonaniu gofry były z bitą śmietaną i owocami ( truskawki, borówki i kiwi). Wyśmienicie smakują również z cukrem pudrem. To już zależy kto co lubi.;-) Powiem Wam jeszcze, że takie gofry kojarzą(...)szklanki Oleju Kujawskiego, 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz białek przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i przekładamy do ciasta. Delikatnie mieszamy, najlepiej za pomocą łyżki. Pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy na brązowozłoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.         Smacznego

Passion of Cooking
Liebster Awards 153

domu :) 4. Co daje ci blog? Samozadowolenie . 5. Jakie są twoje ulubione smaki z dzieciństwa? Przede wszystkim zapach pieczonego ciasta pamiętam z dzieciństwa m.in. szarlotki , rogalików serowych  :) 6. Z jakimi smakami kojarzy ci się lato? Napewno truskawki i sernik na zimno z galaretką. 7. Jaka jest twoja największa pasja? Największą pasją jesr dekorowanie wnętrz i jedzenie łakoci(...)kuchnie najbardziej lubisz (włoska, polska itp.) ? Uwielbiam kuchnie włoską . A oto moje 11 pytań dla wytypowanych blogów : Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? Najbardziej ulubiona potrawa z Twojego bloga. Ciasto które mogłabys jeśc codziennie ;) Czy ktoś pomaga Ci w prowadzeniu bloga? Od jak dawna prowadzisz bloga? Pierwszy Twój przepis na ciasto to ..? Skąd biorą się Twoje pomysły albo skąd bierzesz

Słodkości i nie tylko
Rabarbarowo- truskawkowa pianka z bezami na biszkopcie 154

smacznie i zapewniam, że tak właśnie jest ;) Ostatnio pisałam, że sezon na rabarbar uważam za otwarty, więc nie pozostaje mi nic innego, jak zaprosić Was dzisiaj na kolejne pyszne ciasto z użyciem tego warzywa. Korzystajmy, póki jest! Polecam :)     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x24 cm)   Biszkopt: 5 jajek w temperaturze pokojowej 180 g cukru(...)test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza to, że biszkopt jest upieczony).   Po tym czasie piekarnik uchylić, a biszkopt pozostawić w nim do studzenia. Po kilkunastu minutach wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia.     Pianka rabarbarowo-truskawkowa: Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić na bok. Rabarbar obrać, pokroić w kostkę. Truskawki odszypułkować i  razem

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżówki na jogurcie 64

Ciasto jest miękkie i delikatne. Dodaj ulubione owoce i pełnia szczęścia Składniki na 8 dużych drożdżówek : 2 ¾ szklanki mąki (typ 450 lub 500) 100 ml mleka 40 g drożdży 50 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki jogurtu naturalnego Uwaga: szklanka 200 ml Dodatkowo: 200-300 g truskawek(...)Najlepiej łyżką, ponieważ ciasto jest dosyć luźne. Odstawiam do wyrośnięcia na 20-30 minut. Wyrośnięte ciasto mieszam ponownie łyżką i mokrymi rękoma odrywam po kawałku wielkości piłki golfowej (ciasto jest miękkie, drożdżówki będą nieregularne, ale mega smaczne). Formuję kulkę i układam ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kule odstawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Truskawki kroję na drobne kawałki

Słodki sentyment
American Apple Pie (szarlotka amerykańska). 153

miksując. Teraz odkładamy mikser i zagniatamy ciasto ręcznie. Robimy to szybko, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. NADZIENIE: 7-9 jabłek (7 dużych lub 9 małych) u mnie dodatkowo kilka pokrojonych truskawek, można dodać również pokrojoną łodygę rabarbaru 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki cukru (w oryginale

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania