ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:429/829)

Tort owocowy szachownica 118

Długo się zbierałam ale w końcu się udało, przygotowałam tort szachownica na urodziny męża. Jako pomocy dydaktycznej użyłam doświadczenia koleżanki Karoliny, która tutaj pięknie wyjaśniła jak

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernikotoffi z truskawkami 99

Trochę sernika plus trochę toffi tworzy pyszną kompozycję smaków a świeże truskawki dodają letniej świeżości. Dodatkowy plus to łatwość przygotowania tego ciasta i stosunkowo niskie ryzyko porażki

Milion Smaków
Makaron z truskawkami 403

Makaron z truskawkami tego dania nie może zabraknąć w sezonie truskawkowym. Jest to szybka w wykonaniu, łatwa i pyszna propozycja na ciepłe dni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z białą czekoladą i truskawkami (na zimno) 3852

Sernik przygotowałam  na przyjęcie urodzinowe młodszego syna, które odbyło się w ubiegłą niedzielę. Ciasto jest lekkie w smaku, ekspresowe w wykonaniu a czerwień truskawek kontrastuje z bielą masy serowej. Osiągnęłam niezamierzony efekt kolorystyczny w dniu wyborów prezydenckich :) Składniki: 300 g ciastek owsianych 100 g stopionego masła 800 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (użyłam Piątnicy

Czerwień i błękit
Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango 99

Delikatnie wymieszać.Wylać krem na ciasto i schładzać minimum 5 godzin.Następnie zdjąć boki tortownicy i wstawić ciasto na minimum godzinę.Im dłużej tym ciasto będzie miało lepszą konsystencję. Całość dekorujemy musem ze zmiksowanych truskawek i połówki mango. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią 154

słoiczków dżemu truskawkowego z biszkoptami oraz karmelem i wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sezon na... #9 Gotowanie dla dzieci. I krótkie wspomnienie dzieciństwa 252

cztery. Mokre przelałam do suchych. Dokładnie wymieszałam. Delikatnie wmieszałam białkową pianę.  Na rozgrzaną patelnię nakładałam kolejno, łyżkę ciasta. Kawałek jabłka. Znowu łyżkę ciasta.  Smażyłam na rumiano z obu stron. Podałam z dżemem truskawkowym. Tak prosto. Tak najlepiej. Kolejna placuszkowa propozycja w konkursie. A to dlatego, że ciastuś ze mnie kiepski. Zawsze mi się coś zważy. Nie wyrośnie. Przypali

bastalena
Warstwowy deser z truskawkami 160

Babkę kruszymy na malutkie kawałki. Jeśli mamy biszkopty lub herbatniki robimy dokładnie tak samo. Przygotowujemy 3 wysokie szklanki. Na dnie umieszczamy pokruszone ciasto, na to wykładamy jogurt naturalny (w takiej ilości by stworzyły „warstwę”)*. Nieco przestygnięte truskawki blenderujemy na mus. Wykładamy jako następną warstwę. Następnie nakładamy jogurt oraz resztę pokruszonej babki. Czekoladę topimy w mikrofali i polewamy wierzch deserów. Ozdabiamy

Kolizje Smaków
Muffiny truskawkowe z czekoladą 135

trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 90 g oleju 30 g groszków czekoladowych (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę, cukier i proszek wymieszać w misce. Dodać zmiksowane truskawki i olej i wymieszać. Na koniec dodać groszki czekoladowe. Ciasto przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Piec w 190 stopniach przez około 20 - 25 minut

Sto kolorów kuchni
Placek z pierwszymi truskawkami :) 89

Na początek składniki - 7 jajek - 2 i poł szklanki cukru - 5 szklanek mąki tortowej - 5 łyżeczek proszku do pieczenia - łyżeczka cukru waniliowego - szklanka kwaśnej śmietany - 1

Zainspirowana w kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 205

roku było inaczej, ale to ciasto pojawiło się jako drugie, zaraz po tarcie.  Jak zwykle było go za mało.       Składniki: 1 1/2 szklanki mąki 130 g masła niepełna szklanka cukru  3 jajka 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 500 g truskawek Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć na dnie papierem(...)mlekiem nadal ucierając.  W osobnej misce ubić na sztywno białka.  Dodać do utartej masy i delikatnie wymieszać.  Ciasto przełożyć do przygotowanej formy (jest go dość mało, ale urośnie podczas pieczenia).  Umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pół.  Układać ściśle na wierzchu, przepołowieniem do góry.  Wstawić do piekarnika na około 45-50 minut

Sto kolorów kuchni
Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką 173

facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 125 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 125 ml śmietany 12% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 250 g truskawek 150 g czereśni 2 galaretki truskawkowe Mleko podgrzać, do gorącego(...)składników. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, dodać do masy, delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, wystudzić, odłożyć do stężenia. Na ciasto zapięte

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto drożdżowe z owocami lata 145

kombinacje są dowolne. Wykorzystajcie to co Wam podpowie wyobraźnia ! Na blogu znajdziecie mnóstwo innych drożdżowo-owocowych inspiracji: Puchate ciasto z owocami Drożdżowe ciasto ze śliwkami Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z owocami i pianką budyniową 205

appendChild(pf)})(); Kruche ciasto z owocami   i pianką budyniową PRZEPIS /tortownica: śr. 23 cm/ Temperatura pieczenia: 190ºC Czas pieczenia: 35-4 5 min. (bez czasu na podpieczenie spodu) Ciasto kruche 1,5 szkl. mąki 150 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru (użyłam cukier trzcinowy) 3 żółtka Pianka budyniowa 3 białka 0,5 szkl(...)waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru (dałam 60 g) 1/4 szkl. oleju słonecznikowego Ponadto 250 g świeżych lub mrożonych owoców (maliny, truskawki, wiśnie lub inne dowolne owoce) cukier puder do posypania Przygotowanie Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, włożyć do torby foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Podwójnie czekoladowy torcik z ptysiami 161

tortownicy (23 cm) pieczemy ok 25 minut w 180 st. C do tzw suchego patyczka. Ciasto po upieczeniu będzie przypominać kopczyk, możecie odciąć górkę jeśli chcecie mieć idealne równy torcik, ja ją jednak pozostawiłam, żeby było ciekawiej :) Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 3-4 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny(...)Żelatynę zalewamy ok 1/2 szklanki zimnej wody, odstawiamy na 10 minut do napęcznienia, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Truskawki blendujemy dodając cukier do smaku, a następnie mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Gdy mus zacznie tężeć wykładamy go na ciasto czekoladowe. Mus czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru 3 jaja 2 łyżeczki kakao 1 łyżka

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania