ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:438/896)

Ciasto drożdżowe z owocami lata 183

kombinacje są dowolne. Wykorzystajcie to co Wam podpowie wyobraźnia ! Na blogu znajdziecie mnóstwo innych drożdżowo-owocowych inspiracji: Puchate ciasto z owocami Drożdżowe ciasto ze śliwkami Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z owocami i pianką budyniową 226

appendChild(pf)})(); Kruche ciasto z owocami   i pianką budyniową PRZEPIS /tortownica: śr. 23 cm/ Temperatura pieczenia: 190ºC Czas pieczenia: 35-4 5 min. (bez czasu na podpieczenie spodu) Ciasto kruche 1,5 szkl. mąki 150 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru (użyłam cukier trzcinowy) 3 żółtka Pianka budyniowa 3 białka 0,5 szkl(...)waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru (dałam 60 g) 1/4 szkl. oleju słonecznikowego Ponadto 250 g świeżych lub mrożonych owoców (maliny, truskawki, wiśnie lub inne dowolne owoce) cukier puder do posypania Przygotowanie Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, włożyć do torby foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Podwójnie czekoladowy torcik z ptysiami 185

tortownicy (23 cm) pieczemy ok 25 minut w 180 st. C do tzw suchego patyczka. Ciasto po upieczeniu będzie przypominać kopczyk, możecie odciąć górkę jeśli chcecie mieć idealne równy torcik, ja ją jednak pozostawiłam, żeby było ciekawiej :) Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 3-4 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny(...)Żelatynę zalewamy ok 1/2 szklanki zimnej wody, odstawiamy na 10 minut do napęcznienia, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Truskawki blendujemy dodając cukier do smaku, a następnie mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Gdy mus zacznie tężeć wykładamy go na ciasto czekoladowe. Mus czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru 3 jaja 2 łyżeczki kakao 1 łyżka

Cynamonowe szczęście
Ciasto maślankowe z jagodami i kruszonką 102

Zaczął się sezon na jagody, więc koniecznie musiałam to wykorzystać! Ciasto ucierane na maślance ze świeżymi jagodami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie także z innymi owocami, nie tylko z jagodami. Pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto maślankowe z jagodami i kruszonką 103

Zaczął się sezon na jagody, więc koniecznie musiałam to wykorzystać! Ciasto ucierane na maślance ze świeżymi jagodami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie także z innymi owocami, nie tylko z jagodami. Pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami

Kuchnia MagdaLeny
FRANCUSKA STRUCLA BUDYNIOWO-OWOCOWA 216

600g) 1 budyń waniliowy z cukrem 1 szkl. mleka 1 jajko gruby cukier kryształ (do posypania) dowolne owoce: u mnie truskawki i maliny ok 200g 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Wykonanie: Jeśli korzystamy z ciasta francuskiego mrożonego, rozmrażamy je do temperatury pokojowej wyjmując 1h wcześniej z zamrażarki. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając jednak mleko

Walijskie Pichcenie
Tarta truskawkowo-rabarbarowa z budyniem 183

łyżka wody Nadzienie: 350 g rabarbaru 350 g truskawek 3 białka szczypta soli 130 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany garść płatków migdałowych WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, dodać żółtka, wodę i posiekane zimne masło. Całość zagnieść i wylepić ciastem formę tortową o średnicy 28 cm podwijając boki do góry

Passions hobbies life
Obłędne naleśniki czekoladowe 188

życzę :)) Składniki na jakieś 8 szt: cała tabliczka gorzkiej czekolady 250 ml mleka 2 jajka mąką (ile ciasto zabierze do uzyskania odpowiedniej konsystencji u mnie jakaś szklanka i trochę) 1 łyżka cukru pudru (ja nie dawałam) Farsz: serek naturalny u mnie President truskawki mięta cytrynowa 2 łyżeczki cukru pudru Mleko podgrzałam, dodałam do niego pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu roztopienia(...)rozpuszczoną czekoladą, miksujemy, jak jest potrzeba, żeby dodać mąkę, to dodajemy mąkę, a jak ciasto będzie za gęste to troszkę mleka. Na małej ilości oleju rzepakowego smażymy naleśniki.  Serek wymieszałam z cukrem, pokrojoną na drobno miętą. Na naleśniki nakładałam serek i na to pokrojone truskawki

kruche babeczki
Truskawki z kruszonką 162

Niespodziewani goście, ciasta brak… Mam na to sposób, deser gotowy w 30 minut, przepyszny, sezonowy, smakuje każdemu. Brzmi cudnie, prawda? Składniki (na 6 dużych kokilek): 1/2 – 3/4 kg dowolnych, sezonowych owoców (u mnie truskawki i maliny) 2 – 3 łyżki stołowe cukru z prawdziwą wanilią Kruszonka: 200 gramów mąki 100 gramów masła 82 % 3 łyżki stołowe cukru

Garniec Magalie
Naleśniki z kaszy gryczanej 210

miksujemy kaszę blenderem. Dolewamy świeżą wodę, tak by była konsystencja rzadkiego ciasta naleśnikowego. Dodajemy cukier i sól. Na rozgrzany olej wylewamy łyżką ciasto i smażymy naleśniki. Ja moje podałam z frużeliną wiśniową i posypałam posypką beza z truskawką

Aga w kuchni
Pianka arbuzowa z truskawkami 79

Po zjedzeniu kawałeczka przepadniecie, bo orzeźwiająca pianka arbuzowa naprawdę jest pyszna i delikatna. Kawałek takiej pianki w letnie popołudnie to znakomity pomysł na deser. Robi się

Moje Małe Czarowanie
Lekki torcik owocowy z bezami 176

Taki torcik to raj dla podniebienia. Słodkie owoce i delikatna śmietankowa pianka to idealny deser na lato. Nie wymaga dużo pracy a efekt jest naprawdę rewelacyjny

Smakołyki Asi
Napoleonka Truskawkowa bez pieczenia 88

cieście francuskim. Moja Napoleonka Truskawkowa bez pieczenia zrobiona jest na krakersach, dzięki czemu ciasto nie jest zbyt słodkie. Jednak sprawdzą się tu również herbatniki maślane. Jest to ciasto idealne dla osób stawiających pierwsze kroki w kuchni lub niemających piekarnika. Napoleonka Truskawkowa bez pieczenia to delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie się prezentuje i świetnie smakuje. Natomiast wadą tego ciasta jest(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 cukier wanilinowy kilka kropel aromatu waniliowego 1 kostka (200 g) masła Mus truskawkowy: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru (w zależności od tego, czy truskawki są słodkie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Napoleonki Truskawkowej bez pieczenia: Do rondelka wlać 2 szklanki mleka. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Garnek

Danka Pichci
Ciasto jadą goście 160

Bardzo szybkie, pyszne i puszyste ciasto z dowolnymi owocami, które przygotujesz bez użycia miksera w kilka chwil. Później.. wystarczy je upiec, wyjąć i podać jeszcze ciepłe! Mniam! :) Potrzebujemy: 3 jaja 1 szklanka kefiru (można również użyć jogurtu lub maślanki) 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)opakowanie cukru waniliowego szczypta soli owoce (u mnie 5 moreli, garść jagody kamczackiej, garść truskawek) W 1 naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre. Łączymy je mieszając kilka razy łyżką do połączenia się składników. Mogą pozostać nawet widoczne grudki mąki. Cały sekret tego ciasta tkwi w niedbałości :) Ciasto wlewamy do formy na tartę, układamy na nim owoce i pieczemy

MamaOskarka
Przekładane ciasto truskawkowe 113

Przekładane ciasto truskawkowe Oddzielić białka od żółtek. Białka umieścić w dużej misie, dodać szczyptę soli i lekko ubić. Nie przerywając ubijania dodawać powoli cukier i ubić na sztywną lśniącą pianę. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku i jeszcze chwilę ubijać. Zmniejszyć obroty do średnich, powoli wlać olej i jeszcze moment ubijać. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem(...)następnie dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto przelać do formy (24/34) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C ok. 40 min. (do suchego patyczka). Wystudzony biszkopt przekroić w poziomie na dwa blaty Zmiksowane truskawki wlać do garnka, postawić na ogniu, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, wsypać suche

ememe kitchen
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 169

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi(...)pomysłami i ostatecznie zadecydowałam, że moją bohaterką będzie truskawka. Wybrałam przepis na bazie serków waniliowych i postanowiłam dołożyć do standardowej wersji jeszcze jedną warstwę- musu truskawkowego. Wyszło ładnie...ale przede wszystkim bardzo smacznie :) Sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy 26 cm, przydała się także folia spożywcza. Na taką wielkość formy wykorzystałam: 30 mocno czekoladowych ciastek 700 g serka waniliowego homogenizowanego

Pichceniomania
Tiramisu truskawkowe 97

także świeże truskawki. Świeże truskawki wykorzystałam na dwa sposoby, gdyż użyłam pokrojonych kawałków do przełożenia warstw deseru oraz zmiksowanych truskawek do namoczenia biszkoptów. Ten prosty deser bez pieczenia zrobiłam bez dodatku alkoholu, można go zatem śmiało zaserwować również dzieciom. Słodycz truskawek i kremu przełamałam odrobiną soku z cytryny, który to sok dodałam do nasączenia. Tiramisu z truskawkami zrobić można(...)dowolnym naczyniu na ciasto. Na pierwszą warstwę biszkoptów wyłożyć połowę kremu z mascarpone, na nim ułożyć pokroje na plasterki truskawki, jedna obok drugiej. Na truskawkach ułożyć drugą warstwę biszkoptów, na nich pozostały krem, a na nim resztę truskawek. Tiramisu wstawić do lodówki na kilka godzin, aby krem stał się bardziej sztywny, a biszkopty miękkie. Truskawkowe tiramisu Warto wiedzieć robiąc tiramisu

MeCooks