ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:432/896)

Styropian z sezonowymi owocami 106

Kolejne proste i pyszne ciasto, które świetnie smakuje z dodatkiem owoców sezonowych. Możecie do niego dodać truskawki, maliny, porzeczki, borówki czy jak ja jagody kamczackie. Smakiem przypomina sernik, dzięki dodatkowi jogurtu. Wygląda apetycznie i dobrze się kroi, więc jeśli jeszcze nie robiliście wypróbujcie koniecznie. Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Cynamonowe szczęście
Szybkie ciasto z owocami 102

szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Składniki dokładnie mieszamy różdżką lub mikserem, następnie dodajemy przesiewając powoli 2.5 szklanki mąki. Ciasto wyjdzie bardzo gęste ale takie ma być. Gotowe wylewamy do tortownicy dekorujemy owocami: truskawki, maliny, jagody pełna dowolność. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem. Autor przepisu: Renata SH Artykuł Szybkie ciasto z owocami

Wasze Przepisy
Drożdżówki z truskawkami 267

Składniki: 1/2 kg mąki 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mleka 5 dkg drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru kruszonka: 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2

czarrna od kuchni
Truskawkowy przekładaniec 240

Nareszcie są! Pyszne, polskie truskawki. Najlepsze na świecie. Od momentu kiedy pojawia się na rynkach więcej owoców mogę żyć wyłącznie nimi. Truskawek po prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam

Cakes By Kejt
Orkiszowe pierogi z białym serem i musem truskawkowym 217

mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody 150g twarożku domowego grani cukier bądź słodzik garść mrożonych lub świeżych truskawek Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, sól i zalewamy gorącą wodą. Szybko mieszamy ciasto łyżką i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy (cienko) na blacie i wykrawamy szklanką koła. Przekładamy do małej miseczki twarożek grani i dodajemy cukier bądź słodzik(...)gotowe. Nie martwcie się, że pierogi będą wam się zlepiać w wodzie, bo nie będą. Wielką zaletą tego ciasta jest to, że jest bez jajek- wegańskie, i że pierogi nie zlepiają się podczas gotowania. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz. Truskawki miksujemy na gładki mus i polewamy nim pierogi. Kaloryczność: Cała porcja ma 490 kalorii

Moja Micha
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami 196

cukru pudru 200 g masła  2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy 6 cm masło do posmarowania foremek owoce (borówki, maliny, truskawki) Wszystkie składniki szybko zagniatamy (można to zrobić za pomocą miksera), z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w filię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Roztapiamy trochę masła i za pomocą pędzelka smarujemy dokładnie foremki. Wysmarowane

Smakowity Blog Kulinarny
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 200

oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł. Gorąco polecam na jutrzejszy  Dzień Mamy lub na jakąkolwiek inną uroczystość, która wymaga dobrze prezentującego się, a zarazem

Food Square
ŚWIĄTECZNY MAZUREK NA KRUCHYM, KAKAOWYM SPODZIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I OWOCAMI 118

waniliowa Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii to dodatek, który powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon. Ma postać gładkiego żelu, dzięki czemu świetnie się rozprowadza w ciastach, kremach i potrawach. Aromatyzuje wypieki i desery, nadając im intensywny, esencjonalny, waniliowy smak, Zamknięta jest w małej poręcznej tubce. Więcej informacji na jej temat znajdziecie TUTAJ. SKŁADNIKI: SPÓD: * mąka pszenna(...)wiśnie – ok. 200 g * mąka ziemniaczana – 1,5 łyżki * cukier – ok. 4 łyżki + owoce: truskawki, porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z cukrem. Dodajemy jajka oraz Czarne Kakao Intense i Ciemne Kakao. Dodajemy pokrojone, zimne masło, zarabiamy, formujemy kulę, chłodzimy. Ciastem wylepiamy formę do tarty ( 28 cm ). Z reszty wypiekamy ciasteczka. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach

Ostra na Słodko
Kisiel po duńsku 173

drewnem, lakierem i ciągle jeszcze trochę farbą, choć okna otwarte są bez przerwy. Spod tego wszystkiego jednak powoli wysuwa się nasz zapach: gotowanego obiadu, pieczonego ciasta, mokrego psa, ulubionego płynu do płukania, ciągle jeszcze truskawek i dojrzałych nektarynek. Zapach naszych ciał, ubrań, sprzętów. Jedyny i niepowtarzalny. Gdy przejdą nim ściany, poczuję się naprawdę jak w domu . Póki co z jednej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Owocowy deser na homogenizowanym serku z pełnoziarnistymi płatkami 188

sklepowej półce. Składniki: 2 szklanki płatków pełnoziarnistych z otrębami pszennymi 1 łyżka miękkiego masła 800 gram serka homogenizowanego 2 galaretki truskawkowe Borówki amerykańskie Truskawki 1 szklanka wody Wykonanie: Płatki rozkruszamy (można użyć tłuczka do ciasta), dodajemy masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy do szklanek ( mnie wyszły 4 ) i lekko ubijamy. Umieszczamy na kilka minut w lodówce ( aby masło stwardniało

Smaki Ewy
Szybka, letnia tarta z owocami i budyniem 194

się ją bardzo prosto, a dekoruje dość swobodnie, czym popadnie.   Składniki Czas przygotowania: 45 min       1 opakowanie świeżego, gotowego ciasta francuskiego ok 500 g mieszanych dowolnych, letnich owoców (maliny, porzeczki, morele, czereśnie, truskawki)  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 500 ml mleka laska wanilii Przygotowanie:     1. Piekarnik nagrzewamy

Słodki Kompromis
Truskawkowa pianka - prosty deser 167

Lubicie serniki na zimno, to to jest zdecydowanie przepis dla was. Dodałam do tego zestawienia jeszcze truskawki i wyszło genialnie... oczywiście jak skończy się sezon na

Swojskie jedzonko
Sernik na zimno z truskawkową pianką 405

śmietany w proszku 150ml zimnego mleka 2 płaskie łyżki żelatyny Truskawkowa pianka: 500g truskawek (poza sezonem mrożone) 1 galaretka truskawkowa 1 płaska łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 150ml zimnego mleka 200g gęstego jogurtu naturalnego 1. Wszystkie składniki na spód do ciasta zagniatamy. Wykładamy na blaszkę (30x12cm). Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze(...)250ml wrzątku (dokładnie mieszamy). Pozostawiamy do wystudzenia, często mieszając. Śmietankę ubijamy w 150ml mleka, dodajemy jogurt, miksujemy. Truskawki miksujemy w blenderze (mrożone wcześniej rozmrażamy) i dodajemy je wraz z przestudzoną galaretką do wcześniej przygotowanej masy. Wylewamy na stężałą masę serową.  4. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Dekorujemy bitą śmietaną, choć nie jest to konieczne

Szefowa kuchni
Ciasto z płatków owsianych 201

śniadanie… bezcenne. Ciasto z płatków owsianych to de facto składniki, które najczęściej u mnie lądowały z płatkami w owsiance. Banany, truskawki i troszkę syropu klonowego… ja więcej do szczęścia nie potrzebowałem. Chcesz dodać orzechów? Śmiało! To ciasto czeka na Twoją inwencję twórczą. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, to musicie mieć na uwadze, że nie jest to pulchne ciasto

Blendman
Galaretkowiec z truskawkami 247

blaszki ,a wcześniej folią spożywczą a potem od razu wylałam masę jak tylko były galaretki wymieszane i do lodówki aż stężeje .Jak stężeje położyłam truskawki i zalałam czerwoną galaretką ,ale to nie jest konieczne . Przygotowanie ciasta – cztery białka ubijamy ze szczyptą soli ,stopniowo dać cukier kryształ ,cukier waniliowy, dalej ubijać, na koniec żółtka ubjać, dodać mąkę proszek do pieczenia

Moje Wyroby